Saturday, April 25, 2009

-apa kena dengan.....???-

Setiap orang pernah mengalami satu perasaan yang sangat indah iaitu percintaan. Rasanya tidak dapat digambarkan bagaimana.Namun percintaan ada batasnya.Silap langkah dan cara berdosa besar.Tapi ramai orang menyalah ertikan maksud cinta.Cinta bermaksud sayang.Sayang kepada Allah, Rasul, diri sendiri,ibu bapa,keluarga dan teman.Namun mereka tidak mempedulikan maksud sebenar cinta.Cinta pada zaman sekarang tidak boleh dipercayai.Cinta yang tidak tulus dan bukan kerana Allah mudah dinodai.Untuk mendapatkan cinta yang tulus bukanlah begitu mudah.Seseorang perlu memperjuangkan cintanya kerana Allah.Pilihlah pasangan berdasarkan iman dan berpendirian bukan melalui rupa dan harta.Tiada guna jika memilih berdasarkan harta dan rupa kerana ia tidak menjamin kehidupan kita di akhirat.Zaman kini cinta itu hanya mainan yang digunakan untuk merosakkan maruah diri dan keluarga.Ingat lah wahai teman,hindarilah percintaan yang mendorong ke arah maksiat. Bercinta dengan betul dan ikhlas kerana Allah..

Friday, April 24, 2009

update..update..

dua beradik yang sgt nakal dan manja

aiyoo..bosannyer blik kali ni..tp kuar jln jgk la...dah la nk g mcD x jadi...mama da lme g indon...esok plak abah akn menyusul...adik ketiga ak g camping...tinggal la yo,ain and akmal bersama bibik..haha...padam muka...kah3..kat skola byk sgt kelas...pening ak..x lme lg exam..arap2 boleh jwb..x la mama pening ag..post kali ni ak nak luah psl gejala sosial yg makin menjadi-jadi...aku pulak yg rse kasian kat diorg.. tp apa boley buat...x de pepe..ntah ble plak ak boleh blik...lorrrrrrrr...da kering idea...x tau nk taip pe...k la...ni jer utk post mlm ni..





Saturday, April 4, 2009

-ohhh...juniorku syg-

members of VILLA ASIAH..

-a.l.i.a- f.5
-d.a.y.u- f.5

-d.i.n.n.a- f.5
-f.i.z.a.h- f.5
-k.n.e.z- f.5
-h.a.j.j.a.r- f.3
-a.r.i.j.a- f.2
-j.i.a- f.2
-f.a.i.z.a.h- f.2

-a.f.i.r.a- f.2
-s.y.a.i.z.a- f.2

-a.i.d.a- f.2
-s.y.a.r.i.f.a.h- f.1
-s.y.i.k.i.n- f.1
-n.a.d.i.a- f.1

EX ASIAH:

-f.i.n.a- f.4
-r.u.w.a.i.h.a.n- f.4
-s.y.u.h.a.d.a- f.4

-n.a.j.i.h.a- f.4
-m.a.l.i.s.a- f.3
-t.p.a.n- f.3
-i.n.a- f.3

salam...

whai junior ku...jgn la ko buat cmni...wat bimbang ak senegara jerk...jgn la buat cmtu lg ek...nk nangis ak...klu ye pun x ske skola tuh,jgn la lari...nnti kne culik kn,spe susah??ma ngn abh gak kn???berbincang la btol2...huhhh...pepun...ak x nk ko pindah dr sester...stay je kat situ!!!!
huhh...


-my bro n sis-
*p/s:sje nk selit gmba adik...haha

Thursday, April 2, 2009

-bila april..-

akhirnya.....

aku pulang jua ke tempat asal ku ini...ohhh penat giler!!! tekanan di sekolah sgguh byk,bertimbun,berbukit,bergunung...naik mual ak!!!ingt ak x de kerjaan lain ke nk buat...parok ar gtu,dop mkir langsung sal student...men pkir gne pale otak sndri je....bosan ak...tp ak buat jgk keje yg dia suh buat...trpksa la ak tdo lewat semata-mata nak siapkan nota..dah la nk yg cntik2 jer...ingt ak ni pelukis ke???arghhhhhhhh!!!fizik???huhhh...tensen gak...tp bley bwk brtenang la skit..addmath...ntah la...cg x msuk2 kls...so goooooddd!!ak syg cg addmath...tq so much...lalalala... ok da abis psl skola...next topic...ak dlm kebingungan...ak x tau la whats wrong wif my mom...asyik mrah ak men msj je...tp ak x men pun nset,cmne nk men msj...huk3..lpun ak da guna no bru...mne ad org tau...except my geng....alahai...ibu ku syg...huhuhu....ak skr tgh blurrr...entah knp ak bley badmood ngn sorg teman ni...ntah la knp,asal nmpk dia je,abis ilang mood ak...actually dia x de slah pun...tp ak je yg rse bengong skit...kesian kat dia...ak jdi benci tgk dia...klu bley nk elakkan dri drpd bertembung dgn teman itu...smpai kn dia plak yg tny ak knp asyik diam bila tgk dia...sbb nya ak x puas ati ngn dia!!!tp ak sndri x pasti ap yg x pastinya...kadang aku sedih gak,dia tu teman ak,tp ak buat mcm x knl je...bkn ak nk sgt buat mcm tu...tp hati ak rse x sdap klu ak x buat mcm tuh...ak rse dia x de slah ngn ak..ak je yg lebih2...tp bg dia ak x pnting pun...ad ke x de ke,sme je...ak tgur dia ke,x tgur ke sme je...sorry la teman...ak still kwn mu,jgn risau ar...maybe bila ak da ok,ak akn tgur mu...tgk la ble...abis skola ke...hmmmm...sorry...ak hrp dia phm...hrp sgt...

teka teki...

-dlm byk2 jam....jam apa paling garang???
lalala...
Instagram

aku dan blog

Daisypath Friendship tickers

oppss!

Daisypath Anniversary tickers

linkie ♥

ikut.ikut