Saturday, May 21, 2011

-turn.aku.nak.post.blog.pulak-

ok..
assalamualaikum...
selamat petang aku ucapkan..
kepada pembaca-pembaca setia...
tq2...
korg dah berjaya menambahkan traffic blog aku..
dan keputusannya...aku sangat gembira..
okkk...aku baru je balik dari air terjun sekayu..
di kuala berang, terengganu...
family day...hah???gambar??
ala....memory card reader aku rosak la...
nnti2 la...aku cam mls agi la...
esok2 la ye...
hehehehe...
ok...sepanjang aku bercuti ke sana..
mcm2 jenis makhluk Allah aku jumpa...
mmg bez la...
hijau jeeee.....monyet pun byk...
tp monyet tu coklat..bkn hijau ye... yg hijau nya pokok...
dan....ada juga yang biru nya!!!
MATA aku yang birunya...
yeahhhh...
ok aku paham...
semua org sbuk kerja...kecuali hari jumaat dan sabtu..!
ok..sabtu...perghhhhhh...
mmg berbulu ar mata aku....
berpuluh-puluh couple dtg sini...
siap pakai baju INNER yg saiz S..
yela kan bdn dia sorg je kecik...
padat...cantik..gebu...
nak tunjuk kan???
rasa diri cantik kan????
comey kan baju alas cmtu...
sesuai ngn awkkkk....saya memang suka tgok...
awk nak duit ke???
kasihan awk x ckup duit kan nak beli baju besar sikit???
meh la mintak ngn sy...
bkn mintak duit...
tp sy leh bg je bju2 saya yg BESAR sikit kat awkkk...
yela...tersembul camtu...eii...sian awk kn...
tp saya TAHU mak bapak awk x kisah kan???
awk kasi je pakwe awk pegang peha awk...dada awk...belakang awk...
mesti awk suka kan???
sebab AKU TENGOK awk siap GELAK2 lagi..
mcm syok gilerrr kan??
yela...kat umh x leh buat..nnti mak suruh kawin terusss....
awk kan x nk kawin lagi...nak main puas2 dulu kannnn???
awk ingt aku x tahu ke???
hahahahaha.......
pape pun aku x leh comment lebih...
sbb nnti awk marah aku semula..
lagipun mak bapak awk sepesennnnnn je...
no comment..
babai.
knez.

p/s: aku still bengang..mintak JAUH!

Tuesday, May 17, 2011

-yes.aku kejam kan?.aku.x.syg.kwn.kan?-

assalamualaikum..
huhuhu...esok result keluar...
arghhh...
debor wehhhh....ok fine...
macam aku je yg akan ambik result esok...
hahahahaha...
semoga berjaya mendapat keputusan yang hebat budak matrik!..
ok...sekarang musim cuti...
cuti la utk budak2 matrik dan diploma...
ok fine...aku jahat???
x la sangat kottt...
aku buzy kerja...ermmm...
x la buzy sangat...
being a good boss is not really easy..
hahahaha..
yela2...nak arah2 org..
ingt aku suka ker???
TETAPI...kala employees tu x RETI BAHASA...
haishhhhh..panas gak aku derrr...
wak lu...
penat la brader...cik akak...cik adik...
lu x paham ka???
lu main jelez ngn bos sendiri...
tp lu x sedar yg lu tu mcm mana???
lu asyik komplain gaji lu sikit or ciput gilerrr....
otak lu...!!
lu langsung x bersyukur la temannnn...
cuba lu pikir...
lu rasa kerja yg lu buat tu, BERBALOI x dgn lu punya gaji???
lu malas,lu melayu,lu tahu nak kerja senang je kan???
so...kerja senang, gaji???SENANG la...
lu dah tau, lu kerja kontrak kan..
so kalau lu buat byk..lu dpt byk kn???
tp lu buat ap???
lu tahu membebel je...
mengumpat majikan yg bagi gaji sama lu org meeeiii...

lu nak hidup senang...tapi LU BANYAK DUIT ka???
lu dah la malas kerja...mcm mana mau dpt duit meeeii??
lu tarak pikir ka???
lu nak beli kereta...ok...BELI..
lu nak kereta mahal...
tp bulan2, lu x mampu byr...
mcm mana MELAYU??
cina pnya org RAJIN gila doe....


ok...
aku dah salah masuk topic..
hahahaha..
ok...sekarang musim hari guru...
semua org duk sibuk nak gi skolah..
yeahhhh...
rindu...
semua org nak pergi sekolah...
nak jumpa kwn2...
rindu laaaaaa...
 lama x jumpa....
then ada yang tanya aku kenapa x join...
ok....aku jawab...
aku bukan x rindu sekolah..
aku bukan x rindu kwn2..
aku bukan x rindu cikgu..
aku bukan x sayang mereka...
aku memang rindu gila...
tetapi...
aku x suka berhadapan dgn bdk skolah aku secara beramai-ramai...
ok....ko nak ckp aku sombong??
yeahhh...aku ngaku aku sombong...so???
ko ingt ko???x sombong???
time susah ko cari aku....
time senang, ada ko ingt aku???
ko ingt aku ni BADAN KEBAJIKAN ke????
what the fish la frennn...
aku sedih la...
aku dah x kisah ko nak ckp aku apa....
aku dah serik...
malas......
reunion????
aku masih belum berminat...
seribu maaf ye....
tggu la aku umur lanjut sikit, aku join ar....
eh....memang tipu ar aku x rindu ko....
ko?????
aku nak jadi kwn yang baikkkk..
tu je...
so pliz be kind wif me...
ko berubah skrg kan???
:(

aku cukup sedih...kecewa????sikit la...
aku harap dpt brsama korg lagi....
ko x kn paham perasaan aku KAWAN...

aku kejam kan???
x sayang kwn kan???
x syg skolah kan??
x syg cikgu kan???
yea.....tuduh2 la...aku SUKA..

ko diam kalau KO X TAHU AKU MACAM MANA..

*p/s: ko itu umum...
siapa mkn gula, rasa manisnya...

SELAMAT HARI GURU...
babai..
knez.


Saturday, May 14, 2011

-kehidupan.remaja-

assalamualaikum...
kembali berblogging even urusan aku memang sedang menunggu...
x tau la aku cmne orang yg jd blogger tegar...
dorg x kerja or mmg blogging ni kerja diorang??
huhuhu...no comment aku... x memasal nanti cari pasal...
hahahaha..maybe being a boss is not easy...
hahahaha...statement angkat bakul la plak..
actually aku kekurangan MOOD dan IDEA...
mana ntah ilang...
ilang dek kepenatan kot...
tehah ada call aku...(x tau la spe call spe..:D)
tny aku..

tehah: ko kuar jln2 x???jalani kehidupan remaja yg ko nak tu???

knez: errrkkkk...memang x la kan...aku sibuk kerja je skrg...


ok....sekian...situ je aku ingat...
hahahaha...ok...
KEHIDUPAN REMAJA??
hahaha...bagi aku??ntah la...
kekadang aku rasa macam BEST je hidup remaja...
hidup lepak je...
nak itu ini...
mak bapak kasi je.....bez je kan...
hang out wif fren...mmg ar bez gila...
bazir kan duit mak bapak...
seroNAK kan???urmmm...
dan........................................................
kekadang aku x rasa kehidupan remaja sekarang ni berfaedah...
yela...
asyik buang masa je...
KALAU la mak bapak kaya...
no hal la der...
ni mintak duit byk2...
jumpa pkwe...
rempit....
then....
haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....pikir la sendiri...
semalam aku tgok cekerama TV3...
sedih gila...
ank dia hamil luar nikah...disebabkan hidup yg tensen...
dgn parent....family lak miskin...
hurmmmmm...
agama KURANG kottt...
last2...mak x kasi kawin dgn laki yg nk bertanggungjawab tuh...
mak dia ckp...
kalau nak kawin jugak....jgn sentuh dia...
wah...bapak ar menyayat hati...luluh jiwa aku jappp...
sampai satu saat...mak dia meninggal...AND...
yg seksa nya aku tgok....bdk tu x leh sentuh mak dia...
urmmm....mintak jauh la aku...
tu semua kes?????
nak hidup kaya...tp pikir cam x de otak...!
bunyi cam aku bengang gila je kan???
hahahaha...
agak ar...
aku ngah bengang ngn mat rempit..!
kenapa la diorang slalu jd tarikan wanita2 zaman sekarang...
apa yg ada pada mereka???
stakat motosikal sposen tu???
pergi kedai makan...bayar guna duit awek ??
minyak moto??awek topup kan???
haaaaaaaaaaa....
cam sial je aku dgr...
helo brader...cam bod** jer....
korg lagi suka kan kalau awek-awek korg gaduh sbb kamu kan????
hahahahaha...
persetankan kau la....!benci aku...
ok fine!
mmg aku benci mat rempit....!

aku dah pikir dah....
aku nak jadi aku je...
sempoi...tenang je der...
x kisah la aku remaja ke dewasa...
aku ikut arus je...
cuma satu je...AKU X MUDAH TERPENGARUH..
itu kelebihan aku kot...

haaaaaaaaaaa....
aku tgh ada problem ni...
ma suruh aku jogging hari2 ngn abah???
uishhh..parak ar...
ok ar...
mls dah nak taip...
nak tggu mr.K aku siap drama lak...
ok..
babai.
knez.

Wednesday, May 11, 2011

-Facebook.Badge.Floating-

ok...
hahahahaha...
ni kerja org x de kerja...
spe nak buat FB Badge floating cam aku???
jommm...
memula....
click utk TUMBESARAN...

haaaaaaaaaaaaaaaa...
ni kat bwh ni...


x leh copy ek???
xpe2...
antar email kat aku....
misskaynezz@gmail.com
nnti aku antar melalui tu..
ok..
beres...
k la..
babai.
knez

Tuesday, May 10, 2011

-rasa.nak.buat.bakti.bole?-

tetiba aku rasa nak buat tutorial...
TETAPI...nk ajar ap...bukan aku pndai..
selalu mintak tolong encik taufiq jerr...
brader tu mmg baik...
hahahaha...
ok..
baiklah...
nnti aku buat...
pikir jap!
nite..
selamat berblogging kepada shabat blogger baru...
hohoho...
welcome to blogger world kwn!

-back.to.blogger-

assalamualaikum...
huhuhu..
first...
selamat hari ibu kepada Dato' Wan Noordiran binti Wan Long..
i love u mom...
i know be a mom is so hard..
and its not easy...
tq for every thing...
ok....

ok lah....apa aku nak taip ek???
ok..firsttttt....
kenapa aku dah lama x on9???
x de ar lama sgt..
tp spe2 yg minat aku tu tau ar...brp lama aku x on9...
adakah aku ni kategori angkat bakul???
HAHA...!
actually aku punya wifi x ok...
bkn corrupted....
cuma TAK BAYAR bil telefon laaa...
apadaaaaa...
pulak tu..
aku buzy gila...
bwk kereta pun cam lipas kudung....
hahahahahahaha...
selalu je kena hon...then ad yg angkat lampu tinggi kat aku..
ceh...
mentang2 la aku naik kancil....
cuba lak aku naik kereta besar...dorg naik kancil???
apa aku akan buat???
LANGGAR je.....senang...
memang cam palesit jerrr...
x caya???
tanya adik aku...
haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
tambah lagi satu...
jalan ke kedai ma aku dah jadi one way...
what the fish la MB..
nyampah aku...
semalam start....
antar surat peringatan sehari sebelum..
pehal derrrr???
accident??
tok sah ckp arrrrrr...
belambak..
kasian la dorg derrr...
aku pun x phm kpala dia neh....

hahahaha...blog tmpat meluahkan perasaan???
yes....i use it now babehhh...
ok...
cuaca???aku mmg suka bab2 cuaca ni..
boleh jadi peramal kaji cuaca....
dah 3 malam KUALA TERENGGANU..dilanda...
RIBUT...
PETIR...
KILAT..
HUJAN...
THUNDERSTORM???ini lappy aku bgtau...
hohohohohoho...
blackout?????
xyah ckp ar...
ngeri aku....
aku kembali menjadi seorang SUPERMOM...
yeahhhhhhhhhhhh...
my parents outstation ke MELAKA...
urmmm...
mmg agak penat ar aku minggu ni....
so sorry kepada sesiapa yg berkenaan...
kalau aku x sempat nk rply pape....
bukan aku sengaja....
tp mmg aku x ckup tgn dan kaki...
dgn keadaan nk bukak kedai baru...
tmbah lak renovate lagi...
tmbah lg yg merenovate tu MELAYU...
cehhhh....mmg tepat pada waktu ar der.....!
aku x suka org yg suka ambik masa aku...
AKU X SUKA MENUNGGU!
harap paham...
tp level sabar aku still ad....
hahahahahaha....
pkul 1 sharp aku dah kena ada depan skola adik aku...
yehhhhh...
mmg lenguh ar kaki aku...
x yah ckp ar....
mujur la 3 hari je parents aku outstation...
penat la derrr....
pagi bgun awllll....
susun buku jadual adik2....
huhhhhhhhhhhhhhh...
tp aku ok je....
praktis nk jdi seorang ibu yg hebat...
ok....
ap lagi nak citer???
oh...
bil telefon td???
sikit je...
ciput je...
RM670.00 sahaja...
sikit kan???
streamyx satu..
wifi satu..
byr RM500.00 je...
sbb pe???
nnti x de ar bil tertunggak...
x bez lak...
hahahahahahahahahahahaha...

ok...
dah ar...
nak msj lak....
gambar x de???
eh...lupa...jap..


nak ambik cam ni boleh???
kena mintak tolong Fatehatul Syifaa neh...hahaha..


aku nak letak gmba yg x prnh aku letak kali neh...
oh yeahhhhhh...



jott....u look so nerd...
kah3..


no comment la der...


erm...



nk gocoh???







ok...
fine...
ad gmba aku dah pernah letak...
hahahahahaha...
ok la...
nk mkn maggi...
kempunan laaaaaaaaaaaa...
babai kengkawan...
nnti aku kuar lepak...
aku bgtau ek...
yelah kan...
mana tau korg nk tgok gmba aku lepak kannnn...
bhahahahaha...
ok la...
tu je...
salam.
knez.



Thursday, May 5, 2011

-aku.tahu.dia.bengang-

assalamualaikum..
ok...
first aku nak mintak maaf buat saudara HAKIMI..
urmmmm...
aku bukan sengaja nak sakitkan hati dia...
cuma aku harap dia boleh terima aku..
walaupun apa pun aku ni..
yeahhh..
aku tahu..
aku ni suka bersosial..
yea...
ermmm..
tapi kan..
mmg aku mcm ni..
dri dlu..
smpai skrg...
dr muda...
smpai muda lagi..
hahaha..
tp aku bukan lah bersosial cam kat luar uh...
lam dunia cyber ni aku aktif..
sbb ap??
sbb ni mmg hobi aku...
tapi satu je aku nak pesan...
pliz....
I LOVE YOU..
only you...

ok..
remember this...
:(
jgn pikir jauh sgt..
be sporting k...
love u, knez.


Wednesday, May 4, 2011

-aktiviti.aku.time.cuti-

assalamualaikummm..
salam 1mesia...
ok...
aku dah start cuti...
oh yeahhhh..
wahhhhhhhhhhh..
cuti..
holiday...
ek eleh...
mcm ar lama sgt...
28 Hari sahaja..
papepun..
cuti le jugak....
ok..
seperti biasa..
x kira cuti hujung minggu or cuti sem..
or cuti raya..
aku akan ditugaskan utuk bekerja di kedai...
namun begitu...
kerja aku bukan lah terlalu SUSAH..
setakat...
antar kain..
bgi pekerja kerja..
ye la..
prinsip aku ngn ma sama je..
aku x suka org yg bekerja x buat kerja...
so..
aku akan bertungkus lumus utk bagi kerja kepada diorg...
aku juga x suka tgok org duduk saja2...
amboiiii..
mampuih laaaa....
gaji berjalan...
tapi x buat kerja...
ohhh..never2...
bisnes x mengamalkan kerja makan gaji..
hohohohohoho...
actually aku baru balik kursus rahsia pemborong China...
skali dgn seminar persiapan ke China,Indonesia n Vietnam..
walaubagaimanapunn..
oleh kerana jadual aku sebagai seorang pelajar..
tersangat pack!
so..
just say bye to China,Indonesia and Vietnam..
:(
by the way..
yg akan ke sana..
dan tersangat nak ke sana..
ialah...
my mom..
ok...
fine...
dia dah ke Paris..
Milan..
Italy..
London..
Romania..
Australia..
Indonesia???
yg tu tok sah kira..
minggu lepas baru balik...
banyak lagi dia pergi...
buat fashion show international..
wahhh..
i'm so proud with her...
even dia tiada kelulusan belajar tinggi..
tp dia hebat..
abah aku pun sama...
Ijazah Sarjana Muda..
bukan calang2..
alumni UiTM student..
oh yeahhh..
bangga..
nak jadi mcm dorg...
ok...
aktiviti aku...
jogging???


ye..
jogging..
oleh kerana abah aku dah mula mendapat penyakit beradik...
huhu..
darah tinggi..
diabetes..
so..
dia dah mula kawal mkn..
bersenam..
so kami sekeluarga..
turut membantu..
adik aku yg ketiga..
ad diabetes..
so..
kena cegah awl2 la...
tu la adik aku uh..
dia sorg ye boleh wat cmtu..
aku??
x smpai..
x pernah smpai...
hahahahahaha..
sme ngn family's members yg len..


kursus time...
bukan KURUS time..
hahahahaha


ni penceramah..
encik raffi dan encik abdullah..


ye....sss...


ok..
gambar x disusun dgn btol..
mls la...


cam comey je aku wat gitu..
biarlah..
nak merasa jugakk...


ok...
kurus daaa???


x leh blah btol ain...
nyekit eh..


my mom..
sentiasa muda..
rahsia???
jgn mkn byk..
tu je..
hahahaha


bersenammmmm..


ok..
hero malaya..
kah3..
great job abah..
chaiiiyokk


oh yeahhhhhhhhhhhh...


knp mama lagi kurus dri aku..?
sedangkan...
dia dah beranak 5??
aku???
no comment la..
ok la...
bye.
jumpa lagi..
knez..

-mana.mood.aku?-

assalamualaikum..
kembali ke alam cyber...
ok...
mood aku mana??
aku bukan x de mood..
cuma agak kengkangan waktu..
penat??
hahahaha..
x yah ckp la...
so aku nak update gmba2 lama dlu..
hahaha..


ok..
cuaca ganu kekadang ok..
kekadang hujan..
hahaha..
tgok tu..
pasu kat umah pun jatuh...
x pernah agi setakat ni..


actually post kali ni byk mencarut mengarut sikit..
pic ntah pape..
tp biarkan..
aku jux nak save lam blog..
simpanan masa tua..


ok x nk buat header gini???


hahahaha..milo seterika..
mainan zaman asrama..
dulu aku ingt lg..
kalau nk gosok baju kena pergi bilik gosok..
so maknanya..
nak gosok milo pun kena kat sana..
hahahaha..
brp byk iron rosak???
x yah kira la...


oleh kerana aku x on9 dlm masa exam berlangsung..
bukan nk ckp x on9..
tp kurg la..
blogging la kurang..
fb...
ad org check kan..
aku tahu itu..
hoho...
jgn marah ye syg...


ok...cuba tgok board aku..
korang rasa hidup aku macam mana???
serabai kot..
kemas ke???
x tau la...
korang agak2 sndri la...
tgok aku cmne???
gitu la aku...


hahaha...
ini time stress stdy..
semua kita sapu yeeee...

ok..
dah la...
exam???
shhhhuuuuusahhhhhh...
hahahahaha..
ok..
doakan terbaik utk aku..
i love u all..
knez.

Sunday, May 1, 2011

-relax.mood-

assalamualaikum..
hye readers..
miss u all..
ceh..
mcm la aku jumpa korg yek..
actually aku still not in boring mood..
bkn aku nak ckp bila time boring je aku blogging..
bukannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn..
cuma..
cam gitu ar...
hahahahaha...
final exam??
tok sah cakap laaa...
mmg la senang..
cam mkn kacang je..
yeeeeeeee....
tau...
bohong!
soalan susah..
terutama MGT..
business management..
ye..
bagi aku tu bukan subjek yg mudah...
hahahahaha..
mcm mana la budak bisnes bleh jawab..
ok..
aku skrg kat umh..
hahahaha..
ckp cam umh aku jauh sgt kottt...
ok..
aku balik naik flight..
aku mmg suka naik flight...
hahahahahahahaha..
ok..
sekarang semua budak sibok cari aku..
tny mcm mana nk pilih tmpat belajar...
bebudak spm..
anak pekerja aku pun ada tny..
MATRIK or UNIVERSITI??
diorg x nk pergi UiTM kampus chendering..
dekat la...
x minat..
nak belajar jauh2..
pelik aku..
gaji mak bapak x tahu dpt tampung ke x..
PTPTN??
halo braderrrr...
x cuKOP laaaa...
kena mintak bantuan nnti..
aku??
PTPTN aku??
oh yeah..
40% dari PTPTN aku buat byar yuran...
40% lagi???masuk AMANAH SAHAM BERHAD..
20% beli saham BANK RAKYAT..
okeh...
brp aku dpt guna???
zeeeeeerrrroooo okeh..
elaun makan UiTM je aku dpt..
hahaha..
so..
aku nak pesan..
kepada bebudak yg nak smbung belajar..
pilih la yg terbaik..
msuk la Uni yg yurannya murah2...
kalau korg anak dato..
x pe je..
masuk SWASTA je la...
kalau dtg Uni yg dekat2..
pilih je la..
sbb ap..
cuba korg tgok aku????
aku balik umh tiap2 minggu..
mak bagi kereta..
even kancil je pun..
aku dpt la jgk kan..
syukurrrr....
nak duit..
balik umh je..
x yah transfer2 duit ni..
so..
pilih yg terbaik ok..
ok la...
tu je...
sorry ye follower kalau aku lmbt follow back..
salam.
knez.
Instagram

aku dan blog

Daisypath Friendship tickers

oppss!

Daisypath Anniversary tickers

linkie ♥

ikut.ikut