Thursday, June 30, 2011

-aku ingin mencintaimu-

assalamualaikum...
aku kat rumah skrg...
parents off to China...
ermmm...aku pun kena la balik jaga adik...
penat???x la mana...
aku dah biasa....
sejak2 akhir2 ni aku asyik gaduh je...
x tau la knp...
akhir bulan kot...
mood aku dah x btol...asyik nak cari gaduh je....
aku x kisah kalau nak cari gduh ngn kwn...
tp yg mangsa nya adalah org kesayangan aku...
ntah la...
sbb tu la aku nak kurangkan msj ngn dia...
ye...dia mmg x phm knp ak buat cmni...
ak buat cmni sbb aku syg dia...
kalau2 selalu msj, nnti aku akan cari pasal...
then akibatnya...
aku yg akan sedih...nangis lagi...
dia pn sedih...
bodoh btol aku...:(
walau apa pn hati aku masih milik dia....
x prnh berubah pn...
ak ni bkn la ramai peminat sgt...
stkat main2 tu boleh laaaaa....tu sbb x nak lyan sgt...
tp mcm mana ak nak yakinkan encik ksayangan aku???
ak tahu perasaan dia...jahat btol ak...kan??
ak x de niat pn...cuma ak harap dia paham ak...
ak TERSANGAT memerlukan kepercayaan dari dia...
sangat2...
aku harap dia paham...
aku juz takut sbb aku, result dia down...
atau sbb dia, result ak down...
ermmm...ak dan dia sama2 nak brjaya....
kalau ad jodoh...leh ajak korg dtg mkn nasi lemak kan???
nasi lemak je???
yelaaaa...jimat bajet la derrr...
ok....aku jarang post sal jiwang2 ni...tp mlm ni...
biarlah....aku ckp kat dia nk mkn td...
mmg la dah mkn pn...sambil on9...
kalau aku bgtau, nnti dia jwb...
"x perlu bgtau...sy ok je...x perlu rsao.."
korg rasa patut x ak risau???
ak tau mksd dia cmtu..
cuma ak yg rasa sebaliknya....
manusia...
x prnh syukur dgn apa yg ad...
babai.
knez.


Saturday, June 25, 2011

-emotionally retarded-

ok..emosi terencat...
agak la....hahahahaha...
assalamualaikum semua readers2...
selamat dtg ke page aku yg dah rosak nih..
hahahahaha.....
ok....hari ni hari sabtu...
boring gila semalam...
nak kuar x tau nak g mana...
duk lam bilik...on9 je kerjanya...mata aku pn dah kabur2 sket..
ermmm...x kan nak buat kerja kot??
mustahil la aku...tp mencuba x salah...
bosannya...
3 minggu yg lepas bez la...
ad org teman kan...:p
minggu ni...ermmmm...
bosan la.....
mmg x ar nk idup remaja.....
knp org lain suka blajar???
tp tidak bg aku....
aiseyman......penat la....
ak mmg nak belajar....
cuma....feel tu x de.....
kwn2 sekeliling plak semua duk blajar je....
dorg x suka berjalan2.....
aku plak suka jalan2....
tp x kan nak jalan2 sorg...
apa kes????
hahahahahahaha...
ak x balik rumah pn...
mesti ma ngajuk kan...
dah bg kereta, tp x nak blik...
huhu...
ok..x de pape dah...
ak sihat..
=='
babai..
knez.

Thursday, June 23, 2011

-jealous-

Jealousy... is a mental cancer.  ~B.C. Forbes

Jealousy is no more than feeling alone against smiling enemies.  ~Elizabeth Bowen

Jealousy and love are sisters.  ~Russian Proverb

Sunday, June 19, 2011

-cuti.BOLA.yang.sangat.INDAH-

assalamualaikum..
selamat bercuti semua...
wah...jarang dapat cuti hari ahad ni...
papepun....hari ni seluruh malaysia bercuti...
ok...sempena cuti yang sangat indah ini...
aku meneroka pantai timur...
bunyi yang agak seroNAK kan???
ok...aku start cuti hari khamis pada pukul 2.30 petang..
then...balik bilik...
kemas barang2...
bwk beg sandang biasa...
baju n seluar...
x bawak pun baju kurung....yelakan kan...bukan nak pergi kuliah...
ok...destinasi percutiaan aku kali ni...
ialah menuju ke KUANTAN..
wah....penat jugak la drive nya...
yelakan....bukan dekat doe...
lagipun kereta aku hanyalah manual...
penat mmg penat...
nak bawak laju...tehah pegang2 aku...
cakap "sabor2.."
aishhh...=='
oh lupa...aku bercuti bersama-sama TEHAH n ATIE..
kita orang sampai dlm pukul 8 mlm...
sempat la smyg magrib jamak n isyak...
so...rehat la sikit...
kita orang menginap kat hotel sederhana...
yela...student...mana mampu tidur hotel mahal2...
ok...bgun pagiii...pergi pantai Balok...
wahh...sejuk je....
bez la jgk...
org pn x ramai lagi..
maklumlah pagi kan...


then..kita org pusing2 kuantan....
singgah kat masjid negeri ni...
cantikkk...


then pergi pantai irama pulakkk...
pantai lagi..


aku x la shopping sgt kat kuantan ni...
dah biasa pergi kan...
lagipun duit bkn cukup pn nak shopping byk2...
student je kot...


pukul 3 ptg bertolak ke terengganu...
balik3...
singgah mesra mall jap...
solat...
jln2 sat...
x de pape...
so teruskan perjalanan...
sampai kolej dalam pukul 10 malam jgk la...
perghhhh..
penat gila...
tido...

esok...
kami sekali lagi menghabiskan duit...
menuju ke KELANTANNNN...


byk pic nak upload...
tp lambat la....
bez jgk kelantan ni...lain kali nak pergi lagi..
jln2 kat kelantan pun dah sesat..
byk sgt one way..
huhuhuhu...
so...hari ahad..juz rehat..
buat slide utk presentation esok...

********************************************************************

ok kawan2...
amacam dengan percutian aku???
gempak x????
hebat bukan???
eh jap3...
salah taip...
PERANCANGAN PERCUTIAN aku laaaa..
huhuhu...
alangkah bahagianya kalau rancangan di atas jadi!
wahhh...confem aku tgh tidur skrg...
yela....
letih kot drive....
hahahahaha....
aku x de niat nak nipu ye....
cuma aku TERLAMBAT mention yg itu semua hanya RANCANGAN...
baiklah...tapi aku nk jugak try travel camtu...
bosan gila minggu ni..
aaaaaaarggggggggggggggghhhhhhhhhhhh....!

cerita sebenar..

petang khamis: aku tgok movie kat lappy lam bilik tehah...then sambung
lam bilik aku pulak...
mlm...antar asha pergi station bas...
lepak mcd..
g mydin...
bank in duit..
balik...
tidur..

jumaat: terbangun lambat utk pergi jogging...
so...cancel jogging...
duk pikir nak g mana...
mkn...tidur...
tgok cite..
mkn maggi...
basuh baju..
jemur baju..
angkat baju...
letak lam basket...
pergi mydin,,,
beli fries and nugget..
g umh sewa jott and geng...


mkn2...


lepak2...
magrib..
blik hostel...
then...
kmas lappy..
balik rumah...
tidurrrr....
sabtu: bgun pagi...pergi kedai...
ambil brg...bg mr.je t'aime...
balik umh..
tidur...mr.je t'aime ada keje...
pukul 11 pagi on9..
angry bird jap..
pukul 1.30 ptg..
jumpa mr.je t'aime...lepak jap..
mcd lagi..

pukul 3.30 ptg balik umh...
solat jap...
tidur...
bgun...makan...msj...
on9..
baiki printer..
msj jap...
(mr.je t'aime balik ke BP...dlm bas...)
dia tertidur...
hujan ribut...
angin kencang...
risau jgk kat dia...
then combi ikut masuk bilik...
takut kott dia...
nak lepas kat luar...
tkot sejukkk..
so..
kurung dlm bakul baju..
then nak tidur daa...
combi bising2...
ujan dah berhenti..
suruh dia keluar..
tidur...


so....tu je la..
menarik kan???????????
aaaaaargggggghhhhhhhhhh...!
bosannnnn

ok....gmbar x berkait...
tp sama ke???
serupa??
tp x sma??


ok....
ada org ckp aku mcm mak org???
really???
ok...fine...
sorry...
aku agak kurang berminat nak pakai fesyen2 nih...
cukup2 dgn tudung biasa...
instant sudahhh...
easy and easy..

neutral???
pic baru tu...
hahahaha..


ok...dah setel..nak g mana hari ni???
ermmmmm...
pikir jap..
babai.
knez.

Tuesday, June 14, 2011

-aku.suka.post.ni.COPY!-

25 Jenis Perempuan Yang Lelaki Paling Meluat & Menyampah

by Ce cite Ce cite on Wednesday, April 20, 2011 at 5:55pm

1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril

2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terjelir-jelir..kau nak jadi pornstar eh?

3. Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..bodoh

4. Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam shit kau tahu tak

5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying taek!

6. Kau pakai baju nampak lurah tetek kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa sial.

7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett

8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..lagi-lagi kalau lepas duduk, terselit 'celapong' (celah ponggong a.k.a pungkoq)

9. Macam shit bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'

10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'

11. Nyampah tahu tak kalau kau tak reti bawak barang shopping sendiri..padahal 2 3 plastik je..tu pun nak suruh balak kau..balak kau nyampah ok..bukan suka pun

12. Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..ape doh perangai kau

13. Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang

15. Bila kau lepak ngan member yang hot stuff, hensem-hensem, kool, kau tak pulak nak tegur member kau yang pakai tudung serabai plus muka berminyak 'she's not my friends..please lah'

16. Kau tenung-tenung mamat yang cam kool supaya mamat cam kool tu perasan kewujudan kau sambil buat muka tahi

17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..nak terajang muka kau siot

18. Kau tak pandai buat tu, buat ni..tanak pegang tu, pegang ni..alasan kau kotor, jijik..habis sapa yang nak buat kan? 

19. Pakai tudung, baju kurung, manis..dalam wayang, dalam kereta, huih....bukan main sandar-sandar, peluk-peluk, ramas-ramas..baik tak payah pakai tu semua..selalu nampak kat highway

20. Kau cerewet..kena buat semua benda macam kau nak..kalau tak sama macam kau nak, kau angin, kau merajuk, kau marah..cuba kalau kau buat kerja yang orang cerewet macam kau..muncung je mulut kau

21. Kau merajuk ngan mak kau, kau merajuk ngan bapak kau, pakwe pun buat taek ngan kau..kau ngamok, marah, benci & merajuk..last-last kau decide kau bunuh diri..terjun dr bumbung Pavi..tapi tak mati pun..silap-silap kena buang keluarga..lagi shit hidup kau

22. Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat, buat onar..masing masing dressed up fancy nak mampos. Skali awek pakai tudung litup melintas korang pakat usya atas bawah atas bawah ramai2. pandangan jijik like 'eww she dont have style..yucks' emang gud gud la kau

23. Mekap tebal ala ala mak ayam..atas mata tu dah macam pelangi..tambah plak bulu mata palsu..klip pah kip pah mata tu dah macam berus cat..kelopak mata tak larat nak angkat..cam sial.. satu level ngan bapok belakang lorong haji taib..

24. Pakai baju sikit lagi nak 6pak puting..lengan himpit tetek bagi terkepit..konon nak bagi nampak lurah lebih menonjol pastuh snap gamba dari atas supaya nampak yg dalam baju tu... buat pulak muka bersyahwat sambil lidah terkeluar.. what the hell..saje menambah bilangan owang laki masuk narakka jahanam

25. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album.. bila ade org puji kau jawab 'ala shayer tark syomel pown..beshe beshe jew' nyampah siot

-happy.birthday.to.ma.SAYANG.



pagi tadi aku text mama..


"selamat hari jadi ma..:-D..semoga 
panjang umur dan murah rezeki selalu"

then mama reply cmni..

"terima kasih.tiada apa yg diperlukan oleh mama,
 hanya jadilah anak2 yg beriman, soleh dan bertanggungjawab."

entah kenapa aku jadi kelu..
nak nangis pun ada..
:(
insyaAllah..
aku akan jadi mcm ap yg mama nak..

Belaian Jiwa 

Seindah tiada lagi kau kuingatkan
Sayang kau hilang
Menanti biar sampai akhir hayatku di dunia ini

Kau tahu betapa kusayang padamu
Hanya bidadari sebagai ganti
Hanya takdir menentukan ia
Oh belaian jiwa

Oh angin sampaikan laguku padanya
Yang sedih pilu
Terimalah laguku jadi teman hidupmu
Untuk selamanya

Kau tahu betapa kusayang padamu
Hanya bidadari sebagai ganti
Hanya takdir menentukan ia
Oh belaian jiwa

Monday, June 13, 2011

-manusia.PERUBAHAN-

assalamualaikum..
selamat pagi cinta....huhuhu...
dah lama ke aku x blogging???x la sgt kan??
x sempat berdebu punnn...
ok...ari ni aku nak komen sal pe ek????
ok..jom berceloteh babehhh...

ok...our issue today is manusia and PERUBAHAN..
ok...aku akui...kita kena lah sentiasa berubah right??
berubah ke arah yang lebih maju dan berfikiran moden...
well, dunia teknologi kan...kena lah ikut...
kalau tak nanti ditindas...hahahaha...
ok...kenapa aku nak menaip hari ni sal perubahan???
aku berubah???yes...aku akuinya...
HAHA!

ok...skrg aku nak korang cuba selami sikit ayat ni..

"manusia berubah ke arah keburukan, skejap sahaja"
"manusia berubah ke arah kebaikan, terSANGAT lah lama"

ok...itu statement aku sendiri..
berdasarkan mata aku ni la...
aku tgok org kalau berubah jadi jahat sekejap je kan???
dua minit pun dah boleh tau...
kejutan budaya????
ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...
slah kan budaya ye...
ok....sebab yg aku dpt terima...
tp kat terengganu ni byk sgt ke budaya yg pelik...
lain ar sebelah barat...aku tak tahu...
tp TERENGGANU??
apa sangat la ada kan???
cuti menang bola pun x kasi..
=.='
MELAINKAN kalau salah PILIH kawan??
ataupun salah mempengaruhi kwn..
ntah la....aku tgh gundah gelana ni...
aku mls nak jaga tepi seluar orang...
but aku juz jd stalker...
yep....stalk my old frennnn..
yes..AKU NGAKU...kan sngggg...
tp apa pn...aku tahu..
dia ada otak...
dan PANDAI-PANDAI lah guna...
cuma aku nak pesan...
TOLONG JANGAN AMBIL KESEMPATAN ATAS KEBAIKAN ORANG LAIN...
ad salah x ayat tu???
x pun bg aku..ayat tu betul...
yg ad debt, SETELkan...
jgn cakap je lebih...
bak kata adik aku...
CAKAP ANGIN WAT PE????
ye la kan...
cakap bukan main gempak..
kaya la konon...
tp setakat debt ciputtt je???knp ad jgk??
huhuhu...aku bukan sape2 pun nak ckp sal ni...
no right...juz satu pesanan..

ok...pasal aku pulak...
yes...perubahan??
actually aku x lah berubah mana...
still sama...but aku tahu...
org dah mula pelik dgn aku...
aku sombong kan???
x tegur kwn skola lama??
jap aku nak tanya???
perlu ke aku tegur???
kala tegur pun juz menyakitkan ati mcm mana???
yela...pandang rendah kat aku kan???
aku diploma???je??
taraf x sama kan???
diploma ni x laku kerja kan???

SEKEJAP la sistazzz...
wait ye...ko matrik DUA TAHUN apa hal???
org lain setahun je...ko knp???
standard ko sama je...nnti degree 4 tahun..
equal to 6 years...wak luuu...
aku 5 years je...
and aku kampus CHENDERING???
dekat gila???
lantak ar....ada aku kisah???
apa dia???x nak cuba hidup kat negeri org???
survive..???
otak luuuuuuuu!..
ko stkat duk pahang je...x yah nak berlagak sgt la...
HUTAN sis!heran x aku...
lecturer aku ckp diploma ni sijil tadika....
abis sijil ko???laku la???
aku bukan nak berlagak...
cuma aku nak berlagak dgn ko je sis...
kalau ko nak tahu...
aku dah puas round seluruh malaysia..
tp nak ckp satu je...
AKU MASIH BELUM BERMINAT NAK SURVIVE SENDIRI KAT NEGERI ORANG...
nk g oversea, of course la ko ngn aku x LAYAK...
kan?

ok...kepada kwn2 ku..
sorry la x tegur korg...
korang tahu knp kan????
sbb...kalau jumpa korg pun, korg akan buat perkara yg sama kepada aku...
aku dah mls dan jenuh da....
korg rasa hebat kan???
so teruskan lah perasaan korang tu...
aku dah x kisah...hidup aku dah ada hala tuju sendiri...
korg yg kena survive..bkn aku..!
aku x suka bekerja bawah org...
tu adalah AZAM aku...
aku x nak jd mcm korg...
aku nak jdi lebih dri korang..
so jadilah diri sendiri...stop merendahkan org lain..
masing2 ada rezeki masing2...
ko x de HAK nak rendah2 kan aku!!!
tp aku berhak buat bodoh ngn sombong dgn korg...
sbb korg sangat berlagak...itu je komen aku...

ok...perubahan lagi..
aku suka on9...
ok....aku ngaku...
tp mmg dri dulu aku suka on9...
aku x suka main game...
x caya tanyalah kwn2 cyber aku...
mmg aku suka gila on9...
yg pastinya kalau time skola dulu...
pantang ada cuti balik kampung je...
terus aku balik umah...
on9 friendster YM and blogging...
aku mmg suka cmtu...
blog aku x yah kira ar byk mana...
hahaha...dulu aku on9 YM sampai pukul 5 pagi...
mak ak relax je...
dulu guna dial up tm je....
kekadang eznet....
skrg dah upgrade..
guna wifi streamyx...
dulu lappy pun x de...guna PC je...
skrg PC..buat hiasan je..
lappy pun da ad dua skrg...
tmbh ebook satu...
ermm...mmg syiokkkk ar...
so....itulah explaination aku kpd encik tersayang....
mr.jet'aime...
pliz...mmg org sini suka on9...
dri kecik agi...tp skrg ni dah kurang...
kwn org sini mmg ramai sgt..ramai sgt2...
kwn2 FB sebilangan nya kwn YM dulu...
kwn YM ramai sgt...so x kan la nak lupa mcm tu je..
dri dulu kwn...
ok...dgn bdk kampus??
mesra???x de lah...
biasa2 je...
x de pape pun...malahan dgn awk lagi la mesra ye...
diorg juz kwn....
x pe...mungkin dah smpai masa utk aku kurangkan dri on9....including blogging...
even hajat aku utk menjadi seperti TAUFIQTIRAMISU...
x pe lah...aku rela undur diri...
or maybe aku patut STOP terus???
ermmmm...
:(
jgn jelez boleh??
awk je lam hati sy...x de org lain da...


ok lah...
biar aku pertimbangkan semula...
about resign from blogger...
oklah...jom g klas..
babai.
knez.salam.

Thursday, June 9, 2011

-apakah.dosa.ku?-

dosakah aku??
alahai...
sayu je ati aku td..tgok mak cik nk buang mommy n baby kucim neh..
tp apakan daya...
pasrah je la...
kasihan kat tehah ye...
jgn nangis2 ye bdk kecik...
kucing tu ok je..
diorg x meraung pn..

[sebab diorg x phm,apa yg mak cik tu nak buat kan?]
poor them..
diorg mesti ingt nak DIAMBIL ANGKAT oleh manusia yg baik hati...
tapi diorg salah sangka..
:(

bkn aku nk ckp mak cik tu jahat...
aku tahu mak cik tu ad reason2 sndri..

1. x nak kasi kolej kotor...sebab baby kucing x pndai urus diri lagi..

2. baby kucing suka berak merata2...atas selipar student..so..nnti membebel plak..

3. baby kucing ni muchuk sikit...tp diorg comel..

tp kami x leh wat pape...
kami hanya STUDENT status E..
nak bg tumpang bilik, bilik sndri pun x ada..
sbb...sosial responsible itu penting..
kita kena pikir org sekeliling bkn diri sndri sahaja...
pape pun..
aku doakan kucing tu selamat je...




kamu x berdosa sayangku..
kami yang berdosa menyiksa kamu..

p/s: tehah..jgn sedih2 ye...
sekurang-kurang nyer ko smpt buat jasa..
dah bg kucing tu mkn..
rindu tgok la pic lam blog aku neh..
:(

by,
knez.

-jet'aime-

assalamualaikum...
welcome to my errrrr...cun blog...
hahahaha...
cantik x template baru???
huhhh...
ni semua kes aku lupa nak download full old template...
so aku dah x boleh patah balik..
guna je la template seksi nehhh...
tp agak nice la...
cuma x leh wat design sendri..
yela kan....korang pun tahu aku suka one column je....
tp nak wat cmne...disebabkan kebodohan masa lampau kembali..
so itulah jawapan nya...dulu blog aku, dua dah reject...hancusssssssss
ceh...mmg sengal n sial la...dulu otak budak2 lagi...so pndai mana benda alah ni...
ok la...aku sekarang tgh MENAIP...ye la...mmg menaip pun...
atas tilam yang x berapa empuk...
sedang memikirkan nak balik ke tidak..
[even rumah aku ke kampus juz sepuluh minit]
aisehhhh...huhhhhhhhhhhhh..
penat la drive...NGANTUK pun ada...

ermmmmmm....
byk benda yang terjadi minggu ni...
my lovely partner accident...
huishhhhh....x la parah mana...
ok....orang ckp klu seseorang tu mengalami sesuatu..kita kena cakap x teruk...
sbb setiap ayat tu kan doa...
kalau kita cakap teruk...so...teruk lah nnti...
ermmm...so dia ok2 je...awk2 semua jgn risau ye...
tp aku akan kaget jugak laaaaaaa....
hari ahad aku jumpa dia...
lepak...minum..makan..mcD..
then ari isnin dia accident...hari selasa..x buat pape...
in process of healing..katanyaaa..
then ari rabu [semalam]..
aku n my bestie g umh dia...
melawat la sikit...
bagi semangat utk cepat baik..yela kan..
mana tau tgok muka awek terus magic sembuh ke...
kannnn...<3

hahaha...love this moment..

aku x prnh ambik gmbar ngn dia..so ni dah kira ok la kn??hahaha


hehehehehe...ok la...
hidup aku skrg still ok...
cuma aku hairan kenapa semester ni aku agak kurang persiapan untuk belajar???
kenapakah???
pembaris x de...
pemadam x de..
liquid paper x de..
pencil case pun kurussss je...
ermmm...
hairan nehhh....ni petanda aku dah bijak sgt ke???
hehehehe...byk la kau mengarut KHALIFAH...
jgn terlalu bgga diri....
=='
kau bukan bdk bijak n baik sgt pun...

ok fine...
smlm aku buat status pelik2 kat fb...
ye.....aku tau..korg x prasan pn kan status ak..
sbb kawan korg ramai sgt...
siap boleh buat fan club agi..
muka halus mulus kan....
x kan SIKIT kot peminat...
mesti la beribu2 kan...
x sah la kalau sorang2 x cukup 4000 above....
aku tahu lahhh....
nama pun STALKER kannnn...
bhahahahahahahaha..
ko ingt aku suka sgt ke STALK org???
ohhhh....
YES baby...!
aku mmg suka STALK org...seroNAK...
tp aku x de ganggu idup diorg...
korg jgn ingt korg x termasuk dlm senarai stalker aku..

nak tahu org yg jenis mcm mana aku suka stalk???

1. perangai cam gedik2 sikit..

2.lelaki yg ala2 girl..[haha]

3.status jiwang..tp muka gengster..

4.edit photo overdose..

5.muka lain...fb lain[ini cam aku sendiri je]haha

6.status cam berlagak famous gila..

7.couple peluk2..cium2..pegang2..rapat2 pipi..

8.user yg mmg on9 24 jam..[aku nak tgok,dia buat apa..x bosan ke?]

9.kwn skola rendah n menengah..

10.kwn2 blogger..:)

11.too fashionable...hahaha...[bunyi cam aku jeles?]

so...jgn ingt korg x de lam senarai tu, korg x kena ye..hehehehehehe..
but dont worry..
bcoz i'm not a SPAMMER..
juz a stalker...ermmm...


k la....klas time...
love u all..
babai.
knez.

Monday, June 6, 2011

-tips.tackle.awek.kekal-

assalamualaikum and selamat pagi semua..
hye..my name is knez...
today i want to share about..
how to tackle a girlfriend...and keep savely with her..




wahhhh...ayat aku...sory la ye...
encik2 TESL semua...
aku bukan pndai sgt nk speaking2 nih....
ok...aku tgok ramai yg nk SANGAT bercinta...
tapi x tahu cara yang betul...
baru couple 3 bulan, dah clash...
x sekepala la konon...ceh...
padahal...
ckp je lah dah boring...easy right???
aku bukan lah hebat sgt bab2 cinta ni...
tp aku nak taip jugakkkk...hahahahahaha...

1. JANGAN cari gf sekiranya anda tidak berminat

atau dalam kata erti lain...anda sengaja...bosan...nak bermain-main..tahu kenapa???
kerana hati perempuan itu cepat terluka..yela...korg x ikhlas pun..tp nak tunjuk hebat la dpan partner...
"aku muka hensem, x kan ar x de awek" =='

2. cari awek bukan berdasarkan STATUS dia

ok...ini lak cmne aku nak terangkan??camni la...korang jgn la cari awek yg anak datuk...or anak menteri..
sbb apa...jatuh standard ar...kuar makan je awek byr...malu siot..yela...anak menteri nk mkn kat restoran mahal...kalau korg mampu nak lyan...layan je la......

3. dah dapat awek..JANGAN sentuh dia

ok...nak melahirkan seorang muslim yang baik...korg jgn lah merendahkan maruah perempuan tu... sentuh dia????cuba korg pikir...kalau korang dah puas sentuh dia dan ditakdirkan korg x kawin pun dgn dia...so...apa dia nak bagi kat hubby dia???sbb korang dah puas menyentuh...ok..aku paham...girl yang start dulu??korg bgtau la...x baik ye...perempuan kan lemah..korg yg patut bimbing dia..bkn join skali..FAHAM!!

4. usaha lah sikit dan JANGAN cepat putus asa

kalau korg nak awek yg baik..sopan..cantik..baik budi bahasa...korg kena lah usaha sikit...korg ingt awek macam tu senang nak dapat ke???cari la perempuan yg JUAL MAHAL sikit...ni x...ajak couple je terus terima..what the fish la mcm tu...perempuan jual mahal mcm ni la layak di buat isteri..hehehehe...ada la cabaran sikit..


urmmm..tu je la...aku nak pikir sal presentation lak..
ok..babai.
take note ye..knez.


Sunday, June 5, 2011

-post.yg.tertinggal-

assalamualaikum...
selamat malam semua...
terutama kepada insan tersayang...
yg asyik nk merajuk je minggu ni...
aku pun pening la...
jgn smpai aku tension da...
bila tension...takut jadi benda yg x patut..
aku x suka sbb nnti aku akan buat keputusan yang agak bodoh..

ok...back to blogger..
hahahaha...
dah lama sgt ke aku x post something???
x la sgt kan???
aku cuma buzy la...
byk benda aku nak share...
gambar....kisah aku sekarang..
hahahaha...
aku dah share sikit...tp belum memuaskan..


ok...hebat x adik aku???
bebudak zaman skrg neh...
mkn benda ni...
dulu aku mkn benda yg dua posen je...
ceh...


she is trying to be a turtle...
hahaha...


ok...tudung saji umah aku dah tukar ok..
ini yg lama...
hahahahaha...
serupa la jgk kan?

ok...hari tu parents aku pergi melaka...
time tu still school season...
so aku ditugaskan mengambil adik balik sekolah...
aiseymannnn..


ok...apa diorang tgok???


ini adik aku...
ok...nama dia LAWA...fine..


haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...aku buzy ngn perkara ini juga...
datang ar kedai aku sendiri...
kat bazar warisan...pasar payang..
terengganu..


ok....ni time kedai still tgh renovate...
aish...
penat doe mengemop...
ingat sng ke???
berdebu abis...


hahaha....
byk gambar aku nak share...
ini dah lama...
berzaman da lam hp aku...
ini time hujung minggu...
kumpulan satu mesia tgh buat batik....
hahahahaha..




new factory..








ok...tu je la...
cam mls nk menaip...
hahahahaha...
ok.
babai

Friday, June 3, 2011

-semester.3.baru.lagi-

salam..yeahhh...kembali ke alam barzakh..ok..
alam blogging...dah lme x menaip...
huhuhu...selamat sejahtera kawan2...
ok...mcm biasa la hidup aku skrg..
kena marah ngn pkwe..
dipinggirkan dgn puan syida..
alahai..nasib la aku kan???
tp aku ok je...yes..
aku tau korg x phm...
ok...ak bru je masuk sem 3..
sem lepas...RESULT???haaaaaaaaaaaaaaaa???
ok la...even turun sikit...
aku guna konsep redha je..
pointer jatuh...
tapi aku akan usaha UNTUK naikkan semula...


ok...skrg citer sal kolej..
ermmm...
ad la sikit citer sedih..
aku terpaksa share bilik..
aku x dpt katil, tilam, almari, loker..
ok fine...
aku mmg syg gila UiTM nehhh..
mmg baik hati sesangat la....
dorg bagi aku ap???
ntah la...
nk marah sgt pn x leh...
aku patut bersyukur la jgk kan...
sbb dpt kolej...
tp org lain??
x dpt pn...
even aku status E...
tp ak still boleh tidur ngn lena...
roomates baru??
ok je..
no hal la...
si tehah lak duk dpan bilik aku..
so x la jauh mana...
ek eleh...
depan je pun..
nak pinjam selipar jamban pun boleh...

ok fine...hal kolej aku boleh terima lagi...
hal kampus lak...
aku terpaksa sekali lagi share class plak...
what the fish la mcm ni....
ak terpaksa masuk kelas A...
mahu x mahu terpaksa..
jadual plak clash...
bapak arrrr...
semua x nk bg kerjasama...
padam muka aku kan???
lecturer semua keraskan kepala...
mampus la aku....huissssssshhh..
 x adil dan saksama btol...
mana aci der...
seksa btol la semester ni...
tp ak rasa...
dah sampai masa aku kena revive...???ok sory...survive...
ermmm...aku pahamm...dah dewasa kan...
tapi senior aku pernah ke kena mcm ni???
ah...lantak la....jgn ganggu hidup aku sudah...


ok lah orang kampung sekalian...
sekarang kita agenda seterusnya..
sebelum cuti sem tamat...
aku sempat kuar lepak ngn bestie ak la kononnn...
hahahaha...
kwn baik la....HAHAHA...
miss MIRA IDAYU...
lepak kat umh boyfren dia...
minum air seteguk dua...then blah...
antar dia balik jap...
then aku dah nak smpai umh...
she calls me back...
aiseymannnn...
purse tertinggal lam beg aku...
aiyahhhh...
so....
x berjalan la budak tu...
ye la kan....lesen x de...
hohohohohohoohohohoho....fulus pun x de...



sepanjang cuti aku lepak ngn dia je...
yela....kwn2 yg lain...
buzy je manjang....
aku pun mls nk ganggu....
bukan jenis aku...
ok...gmbar kat atas....
dia kaki coklat...
tapi jerawat x de...
ceh....sengal btol...jeles aku....


dpn pkwe....comel je....
hahaha...
dpn aku....
uiiiiiii..
ganas2...
ex-gengster la katakan....
hahahahahahahahahahaha...

ok....nak update banyak lagi....
sbb ap???
sbb slame ni card reader aku rosak...
nak cari cable nokia X2 susah...
so trpaksa guna card reader...
ni pun pinjam roomates baru punya..
k la...
izinkan BETA beradu dulu ye...
nanti sambung...
tunggu ekkkk....
knez.

Instagram

aku dan blog

Daisypath Friendship tickers

oppss!

Daisypath Anniversary tickers

linkie ♥

ikut.ikut