Monday, June 13, 2011

-manusia.PERUBAHAN-

assalamualaikum..
selamat pagi cinta....huhuhu...
dah lama ke aku x blogging???x la sgt kan??
x sempat berdebu punnn...
ok...ari ni aku nak komen sal pe ek????
ok..jom berceloteh babehhh...

ok...our issue today is manusia and PERUBAHAN..
ok...aku akui...kita kena lah sentiasa berubah right??
berubah ke arah yang lebih maju dan berfikiran moden...
well, dunia teknologi kan...kena lah ikut...
kalau tak nanti ditindas...hahahaha...
ok...kenapa aku nak menaip hari ni sal perubahan???
aku berubah???yes...aku akuinya...
HAHA!

ok...skrg aku nak korang cuba selami sikit ayat ni..

"manusia berubah ke arah keburukan, skejap sahaja"
"manusia berubah ke arah kebaikan, terSANGAT lah lama"

ok...itu statement aku sendiri..
berdasarkan mata aku ni la...
aku tgok org kalau berubah jadi jahat sekejap je kan???
dua minit pun dah boleh tau...
kejutan budaya????
ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...
slah kan budaya ye...
ok....sebab yg aku dpt terima...
tp kat terengganu ni byk sgt ke budaya yg pelik...
lain ar sebelah barat...aku tak tahu...
tp TERENGGANU??
apa sangat la ada kan???
cuti menang bola pun x kasi..
=.='
MELAINKAN kalau salah PILIH kawan??
ataupun salah mempengaruhi kwn..
ntah la....aku tgh gundah gelana ni...
aku mls nak jaga tepi seluar orang...
but aku juz jd stalker...
yep....stalk my old frennnn..
yes..AKU NGAKU...kan sngggg...
tp apa pn...aku tahu..
dia ada otak...
dan PANDAI-PANDAI lah guna...
cuma aku nak pesan...
TOLONG JANGAN AMBIL KESEMPATAN ATAS KEBAIKAN ORANG LAIN...
ad salah x ayat tu???
x pun bg aku..ayat tu betul...
yg ad debt, SETELkan...
jgn cakap je lebih...
bak kata adik aku...
CAKAP ANGIN WAT PE????
ye la kan...
cakap bukan main gempak..
kaya la konon...
tp setakat debt ciputtt je???knp ad jgk??
huhuhu...aku bukan sape2 pun nak ckp sal ni...
no right...juz satu pesanan..

ok...pasal aku pulak...
yes...perubahan??
actually aku x lah berubah mana...
still sama...but aku tahu...
org dah mula pelik dgn aku...
aku sombong kan???
x tegur kwn skola lama??
jap aku nak tanya???
perlu ke aku tegur???
kala tegur pun juz menyakitkan ati mcm mana???
yela...pandang rendah kat aku kan???
aku diploma???je??
taraf x sama kan???
diploma ni x laku kerja kan???

SEKEJAP la sistazzz...
wait ye...ko matrik DUA TAHUN apa hal???
org lain setahun je...ko knp???
standard ko sama je...nnti degree 4 tahun..
equal to 6 years...wak luuu...
aku 5 years je...
and aku kampus CHENDERING???
dekat gila???
lantak ar....ada aku kisah???
apa dia???x nak cuba hidup kat negeri org???
survive..???
otak luuuuuuuu!..
ko stkat duk pahang je...x yah nak berlagak sgt la...
HUTAN sis!heran x aku...
lecturer aku ckp diploma ni sijil tadika....
abis sijil ko???laku la???
aku bukan nak berlagak...
cuma aku nak berlagak dgn ko je sis...
kalau ko nak tahu...
aku dah puas round seluruh malaysia..
tp nak ckp satu je...
AKU MASIH BELUM BERMINAT NAK SURVIVE SENDIRI KAT NEGERI ORANG...
nk g oversea, of course la ko ngn aku x LAYAK...
kan?

ok...kepada kwn2 ku..
sorry la x tegur korg...
korang tahu knp kan????
sbb...kalau jumpa korg pun, korg akan buat perkara yg sama kepada aku...
aku dah mls dan jenuh da....
korg rasa hebat kan???
so teruskan lah perasaan korang tu...
aku dah x kisah...hidup aku dah ada hala tuju sendiri...
korg yg kena survive..bkn aku..!
aku x suka bekerja bawah org...
tu adalah AZAM aku...
aku x nak jd mcm korg...
aku nak jdi lebih dri korang..
so jadilah diri sendiri...stop merendahkan org lain..
masing2 ada rezeki masing2...
ko x de HAK nak rendah2 kan aku!!!
tp aku berhak buat bodoh ngn sombong dgn korg...
sbb korg sangat berlagak...itu je komen aku...

ok...perubahan lagi..
aku suka on9...
ok....aku ngaku...
tp mmg dri dulu aku suka on9...
aku x suka main game...
x caya tanyalah kwn2 cyber aku...
mmg aku suka gila on9...
yg pastinya kalau time skola dulu...
pantang ada cuti balik kampung je...
terus aku balik umah...
on9 friendster YM and blogging...
aku mmg suka cmtu...
blog aku x yah kira ar byk mana...
hahaha...dulu aku on9 YM sampai pukul 5 pagi...
mak ak relax je...
dulu guna dial up tm je....
kekadang eznet....
skrg dah upgrade..
guna wifi streamyx...
dulu lappy pun x de...guna PC je...
skrg PC..buat hiasan je..
lappy pun da ad dua skrg...
tmbh ebook satu...
ermm...mmg syiokkkk ar...
so....itulah explaination aku kpd encik tersayang....
mr.jet'aime...
pliz...mmg org sini suka on9...
dri kecik agi...tp skrg ni dah kurang...
kwn org sini mmg ramai sgt..ramai sgt2...
kwn2 FB sebilangan nya kwn YM dulu...
kwn YM ramai sgt...so x kan la nak lupa mcm tu je..
dri dulu kwn...
ok...dgn bdk kampus??
mesra???x de lah...
biasa2 je...
x de pape pun...malahan dgn awk lagi la mesra ye...
diorg juz kwn....
x pe...mungkin dah smpai masa utk aku kurangkan dri on9....including blogging...
even hajat aku utk menjadi seperti TAUFIQTIRAMISU...
x pe lah...aku rela undur diri...
or maybe aku patut STOP terus???
ermmmm...
:(
jgn jelez boleh??
awk je lam hati sy...x de org lain da...


ok lah...
biar aku pertimbangkan semula...
about resign from blogger...
oklah...jom g klas..
babai.
knez.salam.

Instagram

aku dan blog

Daisypath Friendship tickers

oppss!

Daisypath Anniversary tickers

linkie ♥

ikut.ikut