Tuesday, July 26, 2011

-ko.cantik-

yela...semua org nak cantik..
aku pun sama...
bila cantik mula la angkat dagu..
yelahh..ko sorg je cantik...
ko x pndang pun org len..
bila ckp sombong ko marah...
ko ckp la ko peramah..yelaaa..
sbb ko peramah dgn org yg suka ko je...
ak knl ko...tp aku x pasti ko knl x ak...
sbb ko cantik dan comel la org suka ko..
aku x kisah semua tu...
sbb ak steady...cuma biasa la...
ak  ni mmg hobinya menilai org berdasarkan kelakuannya...
ak maybe x knl ko cmne orgnya...
mana la tahu kan ko ni baik hati..
suka senyum...suka buat org tenang bersama ko..
ak x tahu SEBAB ak x nmpak pn ko cmtu..
ko idaman ramai kan?
itu sudah pasti...
aku bkn x suka ko...sbb ak x de sbb pn x suka ko..
ko x cari gaduh dgn ak...
tp yg buat ak terpesong emosi skit...
bila kwn ak kat sebelah ko je, ak trus hilang..lesappp...
its ok...fine...kwn pn jd buta dek ko...
hahaha...syabas la....
ko berjaya...dean list for you..

p/s: entry ini umum..tidak melibatkan mana2 pihak..

=.=', knez.


-wanita.menarik.fakta.tentang-




Fakta Menarik Mengenai Wanita

1.Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2.Bila dia tidak menghiraukan kamu setelah kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia waktu untuk menenangkan hatinya sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3.Wanita susah untuk mencari sesuatu yang dia benci tentang orang yang paling dia sayangi (karena itu banyak wanita yang patah hati bila hubungannya putus di tengah jalan).

4.Jika seorang wanita jatuh cinta dengan seorang lelaki,lelaki itu akan sentiasa ada di pikirannya walaupun ketika itu dia sedang bersama dengan lelaki lain.

5.Bila lelaki yang dia cintai merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6.Wanita memang menyukai pujian tetapi selalu tidak tahu cara menerima pujian.

7.Jika kamu tidak suka dengan gadis yang menyukai kamu setengah mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar dengannya karena ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tidak akan tahu bila dia telah membuat keputusan, dia akan melakukan apa saja.

8.Jika seorang gadis sedang menjauhkan diri darimu setelah kamu tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Jika kamu masih ingin menganggap dia seorang kawan, cubalah tegur dia secara perlahan-lahan.

9.Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10.Jangan sesekali beritahu kepada perempuan tentang apa yang membuat mereka langsung merasa tidak berguna.

11.Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12.Bila pertama kali lelaki yang dicintainya sedang memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telepon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebenarnya dia akan berteriak kerana gembira dan tak sampai sepuluh minit, semua kawan-kawannya akan mengetahui berita tersebut.

13.Sebuah senyuman memberi seribu arti bagi wanita. Jadi jangan senyum sembarangan kepada wanita.
14.Jika kamu menyukai seorang wanita, mulailah dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu lebih dalam.

15.Jika seorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar, tinggalkan dia karena dia memang tak berminat denganmu.

16.Tetapi jika dalam waktu yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17.Jangan sesekali meneka apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!

18.Setelah seorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya mengapa aku tidak bertemu lelaki ini lebih awal.

19.Kalau kamu masih mencari-cari cara yang paling romantis untuk memikat hati seorang gadis, bacalah buku-buku cinta.

20.Bila setiap kali melihat foto bersama, yang pertama dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.

21.Bekas kekasihnya akan selalu ada di pikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat yang teristimewa di hatinya!!

22.Satu ucapan ‘Hai’ saja sudah cukup menceriakan harinya.

23.Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24.Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata untuk memikat kawan mereka yang lebih cantik.

25.Cinta berarti kesetiaan, jujur dan kebahagiaan tanpa syarat.

26.Semua wanita menginginkan seorang lelaki yang dicintainya dengan sepenuh hati.

27.Senjata wanita adalah airmata!!

28.Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya memberi surprise buatnya (hadiah, bunga atau sekadar kata-kata romantik). Mereka akan terharu dan merasakan bahwa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini dia tidak akan ragu-ragu terhadapmu.

29.Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang memberi perhatian padanya dan baik terhadapnya. So, kalau ingin memikat wanita pandai-pandailah.

30.Sebenarnya mudah mengambil hati wanita karena apa yang mereka inginkan hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.



*************************************************************************
assalamualaikum...
halo guys...yeah...korg apa khabar??
lama x jumpa kan..
kat atas tu aku ad copy and paste from other website in google...
laman web tu x de lak simbol copyright 
haha...so mengikut apa yg ak bljar dlm LAW or BEL...ak boleh kebas arr..

haha...
ok...korg baca la apa kat atas tu...
ak nak taip sal fakta tentang wanita : KNEZ

1. x suka makan benda manis..coklat bar, air gula, gula batu, gula pasir, manisan, laddu..

2. x suka benda yang melecehkan..basuh baju, tanam sayur, bina rumah..

3. suka buang masa..tidur, makan, texting, kucing, kira duit, kumpul sampah..

4. gemarkan KEPELIKAN...keunikan...gaya tersendiri...TERUTAMA logo and motto sendiri...


5.suka menjahit...tp x pndai menjahit..

6.nak masak...tp slalu x jadi..=='

7. suka mkn cekodok buatan sendiri..bibik buat x sedaap laa...

8. seorang yang GARANG..gengster...

9. rokok???nak...tp dosa....hareemmm jadah..

10. aku suka scan n skimming buku....haha...

ok...nk beradu..babai..
niteto..

satu lagi...
aku TAK SUKA BUDAK-BUDAK..maap3...
sbb bdk pn x suka aku..
=='


gila, knez.

-kembara.ke.ladang.biri2-

assalamualaikum..
selamat pagi semua...
huhuhu..
anda sihat???
ermmm..anda sihat atau tidak sama skli tidak melibatkan ak kan???
hik3...
gurooou...
ermm..
tajuk bunyik cam bez..
wiiiiiiiiiiiikkkkkkkkk....
korg tau ogawa kat mydin tgh renovation??
haha...mesti x prasan kan???
korg tahu harga elektrik naik???
x kan???
air pun naik???
x kannnnn???
korg tahu aku tgh gilakan matluthfi90 skrg???
hehehehe....=='
ok la....dah jauh sgt dgn topic ni...
ok last saturday aku kuar mkn2 ngn biri2...
comey2 je semua...
hehe...:D
mkn mcD...even dah puas n bosan pn...ak tetap mkn...
haha..yela...nk puasa kan...
lps ni x leh kuar mkn selalu da...
skrg mkn puas2..
puasa nnti hajat nak turunkan berat bdn..
insyaAllah...

sebelum apa2...ak nak wish tahniah n gud luck kepada salah seorang biri2 cute..
NUR HAZIRAH ALI..
yehahhhh...my cousin..
tahniah dpt menyambung pembelajaran ke UNIMAS dlm bidang civil engineering..
i loike..
sasa ar nanti..hik3...
dah dua org cousin aku ambik civil...
tp ak tgok bdk bwh niiii...


x sasa pn...HAHAHA...
ambik civil...cam jambu jaaa...
hahahaha....
wei brader..spe ajar ko jd playboy hah???
amboiii...syok kan ambek gmbar ngn awek2 ramai..
then blur2 kan plak...
uish....bertuah btol la...
bljr jgn tinggal...main boleh...
*cantik awek jd model dslr ko...=='


ok...
biri2 kasi aku ini...
tq soooo much...
x caya lak aku paan balut adiah tu..=='
mana ko kebas hah??
kwekkk3...


ok...
ni la kazen ak..
ak rasa semua dah kenal...hahahaha...
hazirah a.k.a zie...??
kwekkkk4...



^
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
dlm kotak tu ad benda ni..

hehehe...
pape pun...tq coz sudi bg ak hadiah...jrg ak dpt hadiah dri kwn2...
huk3...
x pe...
ak ok je...dah biasa...=='
k la..next posttt!!!

Saturday, July 16, 2011

-angry.bird.flu...hiarghhhh-

sengal kan babi ni????
nyampah gila ak..
menguji kebencian ak kat binatang neyhh..
hahaha...
tp ak da setel dah game ni...
yg session len...
:(
x pndai download...
uhuk3..
biar la...




nmpak x lam kete ni??
ad pejuang2 angry bird...
wahhh..
driver dah la laki...
x kan addicted giler kot...
hehehe..
kalah aku..
jom zoooommmm...!


ganu ni brader...
aneh lak ak..
dah maju kowtt..
hik3...

tp ak dah bersyukur tauuu..
ad org beli kan ak nihh..


spe jelez???
angkat peruttttttttt!!!!!
oh yeahhh..
tq atie..
sronok tdo ngn bird ni...
esk pgi dah bwh katil...

*p/s: yelah..ingtkan bola...coz BULAT..hehehe..
babai..
spe demam mkn ubt,,,ngeee~

giggle, knez.
nitez!

-tq.mr.je t'aime.love.u.more.lah-

new post on the same night..
birthday gift posted from IPG Batu Pahat..
tq ye encik yg post ni..
giggle!!
hehehe..



errrr...???


ini bukan dia bg...
hehe...ini combi...
sje nak selit..
anak nama: girlgirl and boyboy..


errr...ni bukan cucu kami...
HAHAHAHAHA


penat keje ari ni..
huargggggggghhhhhhhh...

p/s: love u..mr.hakimi..
love, knez.

-lovely.akma.jelez!hahaha-

assalamualaikum and good evening guys....
huhuuhuu..welcome to blogger.com...
ok...ak tgh gatal tgn nak publish post...
tmbah2 plak tgok lovely akma post jgk...
ahahaha...berderau darah ak nak upload jgk...
ngeee~
dengki laaaa....
nk jgk...
poyo je kan???
hey akma....
awk jgn ingt org sorg je yg lawa ek...???
jgn ingt awk sorg yg femes okeyh???
hahahaha...
SAYA JUGA!!!..
kih3...
awk cantik...comey...
putih...cute cam irine...
olololololooooo...trharu x?????????????
=.='
sy???
sy jelita...
anggun...
lemah lembut..
ayu seyyhhh...
mcm Cik Knez...huahuahuahua...
tp sy x seputih dan se cute awkkk...
lalalalalalalala...
tp sy x jelez byk ponnn..
sy jeles skit je...
hik3...
blog kamu cantik yawwww...


kamu pn pndai pkai shawlll....
sy suka tgokkk....
berlapis-lapis...lagi ar.....
hot dowhhhh..hahahahaha
mesti rmai peminat kan???
*peminat tdung mu ar....hehehehe

ok....
update sal aku plak...
next post laaaa....
hik3...
muah...
lovely akma..i love u..
hahahahaha...

p/s: jgn nak melawa sorg2...ajk ak skali...
hehehehehe...
bez shooting kat shah bndar...
rumput tu bez x???empukkk????
=.='

jealous, knez.

Thursday, July 14, 2011

-busyukk.sayang.jugak-

assalamualaikummm...
power rangers COKLAT dtgggggggggg...yeahhh~


ad ap yg boleh dibantu??
ok...kerja FAR belum siap...
COSTING mmg sah2 la x buat kan...
huhu....knp nak buatnya????
mmg x de alasan la sgt kan???
ak tahu ak sentiasa mematahkan semangat lecturer...
tp apa kan daya...
sedangkan di sekolah pun ak x usik kerja skolah...
apatah lagi di sini..
masakan bilakah ak akan berubah???
mati aku kalau cg2 tahu kes lama aku...
BHAHAHAHAHAHAHAHA...

ok...ak ngaku...ak konfius la....
ala....bkn semua bdk kelas ak paham apa yg diajar lam kelas FAR..
ececececehh kwn2...cam ak x tau je kan??
hik3...muka innocent je...pahammm...mmg X la kan??
haha...ok...nnti ak buat...buat garisan je...ngeeee~
nnti kita isi la kotak akaun tu...
haha...bijak kan???op course la...nama pn AKU kannnnn...

ok...ap yg busuk???
hahaha..
diorang la busukkk...
:)
ok....ak sgt bz minggu ni...
test LAW...
outline BEL...
gameshow...psss~dpt merit AJK...hahaha..sronAK...
tu je la...
bez la jugak...
ok..tutup kes!
gmbar..


ak suka la ngn akak pink tu...
sempoi bhaiiii..
steady je dia..
hahaha..
cantik...!


teka..siapa dia??
=.='


ok...semua duk berebut nak ltak pic NATURAL...
ak pun sama...
hahaha..
no makeup..

ok...actually yg busuk tu bdk2 berempatr kat bwh ni...
comey bukan???
mmg la diorg busuk...busuk sgt2....
x ta nak ckp ap..
nak muntah ad la...
tp diorg ttap comey..
x sempat nak bg nama pn...
sbb bsuk sgt..
bg nama BUSUK BEREMPAT la...
ok..ini busuk SATU..
.
.
.
.
.


cam sengal je kucing nih..hehehe


DUA..
TIGA..
EMPAT..


alohaiii..ayu siott!


kami budak bsuk..malu...segan...
tp ingin dibelaiii..


kerja kami..tunggu mama dtg...
minum susu..
jilat bulu kami..
tido...
main...membuang...hahaha
k la...

selamat bercuti..
mid sem break!!!!!!!!!!!!!
i'm coming home...
:)

love, knez.

Saturday, July 9, 2011

-tq.for.my.birthday-

selamat hari jadi untuk diri aku sendiri...
hahaha...bila aku x mention kat fb psal birthday aku...
cikit gila org wish...
tp aku bersyukur sbb kwn2 aku masih ingt tarikh tu...

5 JULAI..
yeah...
aku dah 19...
tgok la muka dewasa...


haha..nice bukan?


tq for atie...btol2 x sangka la...
:(
terharu...
angry bird..
nak sgt2...then dpt..
tq!!!
i love u byk2 la..


this cake...
tq to asha lot..
sedap la gila...
eskremmm..muahh..
tq...for the surprise too...
even aku x suka...ko ttap buat kan??


ok...aku dapat kerusi roda..!



tq for my dear...
love u..
mis u..
:(
bila nak balik???


love , knez.

-Kemahiran.Insaniah.UiTMKT.sem.3-

assalamualaikum...and selamat sejahtera...
ok...actually mood aku nak menaip selalu je hilang...
tp dengan semangat Jepun nya...
aku  nak buat jugak...
sory la kalau post yang ni cam x bez skit...
almaklumlah...
x de idea...
sejak akhir2 ni maybe bzy sgt kot...
tp aku pun hairan..
tang mana la aku bzy nyer...
duk men fb je...
kerja pun x buat...
hahahaha...
unlogical sikit la aku nak buat kerja kan...
perghh...malas betol anak dara cam aku ni kan??

kerja aku stalk org punya blog ngn fb....nice job, rite???
huhu...duk tgok kwn2 lama...
semua dah cantik2...
sihat2...hahahahaha...
dah cantik...comey...
and dah pndai bukak2...
aishh..=.='
no comment aku...!
parent org baik2...dah didik anak btol2..
tp camtu la....
culturer shock kottt....
mak ustazah setara mana pun...anak pkai tudung pun x reti beza, mana boleh buka...
mana kena tutup.....
=.='
then suka la org puji cantik....of course la...
YANG TERTUTUP tu la cantik dan ia adalah RAHSIA...
paham???

mak ai...terlebih intro pulak..
=='
ok...
KI...kemahiran insaniah...
fulamak......bez la jugak....
kali ni KI aku adalah membersihkan tanah perkuburan...
walaupun kumpulan x bez...tp aku enjoy je...
cuma aku nak bersuara sikit...
AKU X SUKA KESATRIA..
itu je...
hahahaha...ko buat aku cam tentera kan????
aku x bodoh la....setakat kawad ko yg hebat koootttt...
aku pun boleh...
tp ko yg bertuah...sbb aku x berminat langsung nak bazirkan masa dan tenaga aku...
utk memaksa org...sbb aku x suka dipaksa....
bila ko nak paham ea???
ehhh...knp ko x ambik alih je UiTM...buat la kem tentera...aku ok je...
memang HOBI...!

ok...stop sal ni....
x nak sakit hati lagi....
ko je hebat kannnn....

insaniah aku...
agak la penat...
hahahahaha...
jom layan gambar...
first...
kenalkan siti salwa...
:)


wa....sengaja ea???
huhu


ok...aku juz berlakon je tuh...
aku bukan rajin sgt...
korg tahu da kan???
:p


usaha jaya seorang pelajar...
di tanah kubur..
ok.!


control ek????
byk nyaaaa...penuuh...!


wa....cantik ye photoshoot mu ea....
ilex je kan...
kat kubur pulak tu..


merenung masa depan...
andai kata aku pergi awl...
adakah insan yg baik hati nak bersihkan kubur aku??



ok...masih sopannnnn..


apakah???
mira....wa....sabar...
org tgok tau..


semua muka insaf je...
bgus lah....
sejuk mata aku tgok..


bukan sng nak ambik gmbar awek bju putih uh..
farihan...
nice name la syggg...i love u..haha

ok...dah abis pun...
 k la....
sesiapa yg terasa dgn entri boring aku ni...ikut la...
aku ok je...
hahahahahahahahaha...
kita akhiri dgn gmba siti salwa juga..
gatal ek???

hahaha...
salam je t'aime..
love, knez..


Wednesday, July 6, 2011

Monday, July 4, 2011

-mengapa.lelaki.menipu?-

ok...
aku pun x pasti perkara ni btol ke x...
tp aku rasa kwn2 pompuan sekalian sila alert ok!
love u babeh!

faktor yang mempengaruhi lelaki menipu terutamanya
dalam soal perhubungan adalah kerana mereka bangga apabila menjalin
banyak hubungan dengan wanita..

mereka merasakan diri sebagai jaguh tetapi untuk mengelakkan berlaku
kesilapan terpaksa menipu..

menipu adalah bakat semulajadi kerana memerlukan daya kreativiti yang kreatif..

mereka akan berasa seronok jika penipuan itu berhasil
dan terangsang untuk melakukan untuk melakukan lebih...

ada segelintirnya ketagih melakukan penipuan..


btol ke????
takut plak aku...
tp aku tahu si dia bukan org camni..
dia seorang yg baik...
jujur...and comel...
(.'-'.)

love, knez..

-lelaki.mudah.tertekan.andai.....-

salam...
hari ni aku nak share sikit info...
lelaki mudah tertekan andai......

1.dipaksa melakukan sesuatu yang bukan kehendaknya..

2.menjadi sesuatu yang bukan karakter sebenarnya..

3.kemampuan dirinya dicabar..

4.mengalami masalah kewangan..

5.tuntutan dan kemahuannya tidak dipenuhi pasangan..

6.mempunyai pesaing dan merebut cinta..

7.kelelakiannya dipertikaikan pasangan..

8.dirinya dipermainkan pasangan..

9.pasangannya mempertikaikan kedudukannya sebagai ketua..

10.dirinya dimalukan di khalayak umum..
11.minat dan hobinya dihalang..

ok....
ini yg aku baca kat majalah...
kadang2 aku tertanya adakah si dia merasakan situasi di atas...
:(
aku harap sgt tidak...
aku tahu DIA PERCAYA PADA aku...
insyaAllah...
esok genap setahun aku ngn dia...
:)
doakan kebahagiaan aku..
by, knez.

Friday, July 1, 2011

-cweet.cangattttt-



ok...fine...
hamba Allah kat atas tu bukan aku...
or kawan aku...
or spe2 la...
x tau la kalau junior aku...
yg pasti ak x knl dan x ingin nak knal...
budak skolah...
darah panassssss...
biasa la...
mula2 cium tgn...
nangis...(terharu kot aweknya)
lap air mata...
pegang muka...(licin la kot..)
then duk sebelah plak..
ambik gambar2...
tgn laki???
x tau la...
peha???
dada???
no comment ak...
x nmpak plak...
cover kot...
ak bdk skola jgk dlu...
tp x terfikir pn nk buat gitu...
knp ek???





ok...
tamat cite tu...
jom tgok cite ak lak..





wa...ak rasa cam camera ak ni rosak la....
hahahaha


bdk sakit mata...
hahahaha..
nak letak jugakkkk...

ok..tu je...
ak n classmate konvoi ke TTC and mydin mall..
bunyi cam hebat je kan???
biasa daaaa...
k.
babai
salam.
knez.

-love.scandal!-


assalamualaikum...selamat tengahari kwn2!!!
tajuk scandal...wah...wak lu.....brani je ak kan????
scandal  tu org suka ke???
or mmg jadi trademark?????????
ok..ambik gambar dgn lelaki yg sama????
dua org perempuan yg berlainan..
HAHAHAHAHAHA...
gelak aku kasi...
laki tu muka kiut la sikit...
even perangai x brp btol....
hah????
ak spe nk mengata org????
ikut suka aku la....blog ak...
ad ak susahkan org tu?????
hahahahahahaha...
ok la...lantak la.....kalau diorg rasa bahagia....terussssss kan lahhh...
love u babeh...
ak mmg sah2 x suka scandal...
kalau ad...bukan slah ak..ok!
sbb ak x layan...
bangga kan ad scandal...
ramai peminat woooooooooooooo...
tp pape pun ak x kisah...
hal dia..
bukan ak...
tp bab "jadikan lelaki yg dah berpunya sbgai scandal dia tu: agak bodoh sebenarnya.."
hahaha..
ok..
masing2 ada otak sendri..
babai..
knez.
Instagram

aku dan blog

Daisypath Friendship tickers

oppss!

Daisypath Anniversary tickers

linkie ♥

ikut.ikut