Monday, August 15, 2011

-fesyen.perempuan.lelaki.kurang.menggemari?-

assalamualaikum..
huhu..halo readers...
sebelum aku buat assignment...lebih baik aku taip blog dulu..
haha...ok la...aku sihat...
dah masuk 15 hari kita umat Islam berpuasa...
its mean tinggal 14 hari lagi nak raya....
tinggal 4 hari lagi nak masuk mlm 10 terakhir..
wahhh...bagusnya ak kira hari...
terawih skali je pn pergi...=='
jahil btol diri ini..huhh
ok2 la...dah!bosan introduction pnjg sgt...
tp sebelum tu, ak masih tertanya2 knp ak x leh jadi follower matluthfi..
yela..ak tahu dia private blog dia...
tp x kan dgn ak pn nk private2 jgk...
hoho...x pe la...bia ak sorg je yg fikir...

ok...topic hari ni...
fesyen terkini perempuan yang laki mmg sah2 x suka...
certain la...
ok...

1. mulut muncung.
knp???
hahaha...
mmg la sekali tgok cam seksi..cun, comey..itik..cantik..
tp realiti sebenarnya..kita je yg rasa cantik..
bg mereka tidak langsung..
mengjengkelkan ada laaa...
tp ak x tau la pendapat lelaki lain mcm mana..
tp bak kata mr.je t'aime...
dia x suka...
siap buat post bagai..nak suruh ak baca...hehe..
good boy la awk nihh...
tp kan bg ak..ada baiknya jugak tau..
utk org2 yg agak chubby2 berisi..
kalau nk nmpak cantik, jelita, kurus..
leh la ambik gmbar cam tu...
nak tampal kat profile pic FB kan????
ala...cam biasa yg korg slalu buat tu...
(termasuk la hamba Allah yg sedang menaip ni)

2. selendang?shawl???
hahaha...
bukan maksud aku kat sini nak ckp lelaki x suka pompuan berselendang..
BUKAN...
lelaki lagi suka....
tetapi bukan dengan gaya yang entah pape je kan...
bagi mereka...memakai selendang seperti itu serupa je macam nak balut mayat..
logik x???
yela...
nak tutup aurat tp nak berfesyen...
belit sana..belit sini...
tp x terfikir ke???panas lagi..peluh2...
hoho..ok..aku tahu korg nak ckp ak jeles kan???
korg nak ckp ak jelez sbb ak x pndai pkai shawl kan???
KEJAP...ini pendapat sebilangan lelaki...
so...ak pn termasuk skali laaa....
ak juga pkai shawl..tp hanya utk sesetengah keadaan shja...
mls nk gsok tudung bawal...yeah..!
satu lagi...mama selalu marah kat aku...
dia tny cam ni.."knp awk ni suka sgt nak berfesyen mcm org x pakai tudung x siap je.."
kalau nak sgt longgar2 ala siti, guna je la tudung saji...longgarrrr aja...ye dop ma??
hahahahahaha....

3. mekap tebal.
oh...ini sah2 la...
yelakan..dlm dunia internet ni ramai sgt offer brg2 make up...
trademark: "anda cubalah sendiri, dan lihat apa hasilnya"
oh..damn..=.='
yup..mmg lawa...cantikkk..
jerawat..parut...semua ilang dgn dua kelip mata...
yang arang jadi kapas...
perghhh...
mmg la lawa....
tambah maskara...eyeshadowww..
lawa2....lawa sgt smpai lelaki x brani nak dkat...
laki duk puji dpn laptop je..
dpn2..x brani..
ala...kalau nak sgt ilang jerawat,patut...
guna la photoscape...or photoshop..
alaaaa...mcm biasa2 la...korg slalu guna kan???
kalau x de cara lain da...letak je pic org lain kat FB korg...
hoho...senang kan??
(ak pn suka make up..tp x pndai)
so pompuan..agak2 ar...gerun weyyy..
cm barbie doll x pe jgk...sweet je...

4.baju 5S..
sendat..
singkat..
seksi..
sempit..
seksa..
hahahaha...
kalau ye pn..pakai la bju yg sopan skit..
sejuk perut mak mengandung...
ini tidakkkk...pakai baju atas punggung..
nmpak punggung bulat..kalau bulat ar..kalau segi tiga...no comment ak...!
ei...x leh ak tgok org cmtu...
ish...knp la ak mengata org bulan pose ni...
xxxxx..ak x mengata org..sekadar renungan bersama...
mmg la ramai yg cuba dekati pompuan jenis cm tu...
cuma ak rasa diorg juz berminat ngn bulat2 tu je kot...
yela..so korg...
apa lagi..
pakai la baju 5S tu..
conform ramai laki dtg...
then blah..HAHA..

5. kurus keding.
hahaha..
dulu ak kategori ni..
nmpak sgt nak riak kan...nak bgtau seluruh dunia aku ni kurus keding..
hohoho..
malangnya ak dah terima padahnya...
aku semakin berisi...penuh dgn lemak2 pemanas bdn...
aishhh...=.='
risau lak ak...
tp ak lebih selesa mcm ni..
dulu...ak slalu di panggil dgn gelaran2 yg kurang enak didengar...
sekarang...dan bertukar..
dipanggilnya ak GEMUK..tp comey..
waaaaaaaaaaaaaaaaahhh...tetttt...!masuk lif tekan sendiri daaa...
haha..lec ak pernah bgtau..yg pompuan brbdn solid, cantik, maintain ni leh jd bini org besar..
contohnya..bini2 menteri..
semua bdn2 yg cool...
x de yg kurus sgt...x de yg gemuk sgt..
hahaha..hebat kan???
so makan lah dgn byk...

ok lah...
dah la tu...
ak nak taip lebih pn x boleh...
sbb aku mungkin sama dgn ciri2 di atas..
yela..kita x sedarkan..
ak juz muhasabah diri...
ingatkan diri aku sendiri..
serta kwn2 yg aku sayangi..
supaya mereka lebih diredhai...

haha..ok la..
gosok2 baju..kelas..!
babai.
knez..


ari tu gmbar kuar lepak ngn roomates lama..x letak pn kan..
hah..ni dia..sikit2 dah la..


haha...shawl...
haha...
seronak je ak taip kan??
ak sndri??errkkk..


kami geng ghostbusterrr...


ak pakai mcm mayat x??
x kn..ak x belit mana pn...hahaha..(ceh..x nk ngaku!)

No comments:

Instagram

aku dan blog

Daisypath Friendship tickers

oppss!

Daisypath Anniversary tickers

linkie ♥

ikut.ikut