Friday, September 30, 2011

-random: -no.title-

selamat tengahari..
balik rumah..
rehat...
tomorrow...start to become a LAWYER...
hiarghhhh...
fight..fight...fight..
until the end~
boring..
bosan..
adess..
newspaper??
kawin berjuta-juta..
blogger..
kawin juta-juta jgk..
aisehhh...
khlwt pn..
punya la bangga...
kawin satu dunia tahu..
bangga dengan kebudusan dri sndri..
khlwt=gempak..
melayu..
=.='
by the way, aku bukan spe2 nk judge org..
manusia biasa...lemah..

aishh..artisss..mencapub je tahu..

ok..teruskan belajar..
HAHA~
babai..
pray for me..
LAW paper..LAST!!

fisabilillah, knez.

Tuesday, September 27, 2011

-realiti:kisah.aku.dan.adik.yo-

assalamualaikum..

waktu: makan tghari..

bermula kisah...
adik aku si yo mintak duit dri abah aku..RM3.00..
nak buat belanja nak pergi karnival bola baling..
kat skola gong kapas..
aku agak hairan la kenapa dia mintak duit yg agak byk..
bukan ke blnja skola da kasi..
lagipun time karnival x kan x kasi air..or roti..or nasi..
aishhh...mushkil aku..
sambil mkn..dgn penuh syak wasangka aku..
aku pun tny..

aku: yo nak buat apa duit byk2 tu??nk beli apa??


yo: ada laa..~


aku: belanja awek ke??huhh...kannn??


yo: x la..aku nak belanja kwn aku..dia org miskin..


aku: gulp!!!


yo: aku nak belanja minum air kat skola gong gapas tu nnti..mana tahu kot2 dhaga lepas bertnding..


aku: (terkesima) ohhhh...baiknya yo...mne mu tahu dia miskin??


yo: aku tahu la...aku kan kwn dgn dia..lgpn mne ada org nk kwn dgn aku..


aku: (agak sebak, mcm x percaya hati adik aku mcm tu skali) baguslah...kita kena tolong org miskin..


yo: ayah dgn mak dia berpisah..


aku: *jatuh rahang aku..(dah la miskin, mak pula ibu tunggal..sebak lagi..cover2)..


yo: ayah dia kawin lain..mak dia hidup sendiri..


aku: dia ada berapa adik beradik??semua tinggal ngn mak dia ke??


yo: dia ada 3 adik beradik..semua duk ngn mak..kakak sulung dia tingkatan 3..dia ada adik sorg..


aku: oh..kasian nya...mak dia keje x??


yo: keje...keje tukang sapu kat skola pdg midin..duit belanja dia 70 sen je long..


aku: (tergamam)..70 sen???dia beli apa waktu rehat??


yo: dia beli nasi lemak je..cukup2 70 sen..kdg2 dia beli keropok..


aku: abis tu..mnum??x minum ke??


yo: aku yg belanja dia..share je..


aku: (sebak lagi..tp still cover)..dia g skola naik apa?


yo: naik basikal..mak dia g keje naik moto..basikal dia buruk dari basikal aku..


aku: knp x tolong repair..cat2 kan ke..


yo: ermmm...


aku: rumah dia mesti buruk kan??


yo: ye..umh dia kecik je..umh kampung..aku pernah pergi umh dia..


aku: mesti dia jarang makan ayam kan..(perli yo yg tengah ratah ayam goreng)


yo: hehe..yeee..(malu2)..dia mkn ikan share ngn adik dia..ikan tu besar setengah jengkal je..dah la bagi dua..dia ambik bahagian atas kepala..adik dia ambik bahagian ekor..


aku: (Ya Allah)..sedihnya..kita byk mkn kan???gemuk..dia mesti kurus kan???


yo: ye..kurus sgt..tp dia bijak long..duk kelas no 2..dulu darjah 4 sma kelas dgn aku..kelas no 3..dia slalu d[t no 1 dlm kelas..


aku: pndainya dia..mesti yo dengki kn???


yo: x la...dia mmg patut dpt pn..


aku: dia dpt duit x??RMT??susu kotak coklat??


yo: dpt..pagi2 dia mkn RMT..susu pn dpt..aku x dpt..hehehe..


aku: mu mana layak dpt..bg la org susah..mu pagi2 je, dah ada org sedia mknan..aishh..


yo: hehehehe...


aku: baju dia mesti buruk kan??


yo: ye..baju dia ada carik kat belakang..singkat plak tu...sedih..


aku:sedih nya..yo..aku nak pesan...tolong la dia selagi kita mampu..tp jgn sesekali kita mengungkit tau.. yo akan dpt balasan dan ganjaran dri Allah ats segala kebaikan yo..


yo: ok...yo mmg ikhlas nk tolong dia..


aku: bagus lah..kwn yg sejati kekal selamanya..insyaAllah suatu hari nnti bila yo susah, dia akan bantu yo..


yo: dia budak baik..x main pn basikal ala rempit..dia slalu tolong mak dia..


aku: anak yg baik..ermm..insyaAllah

kdg2 kita perlu bersyukur dgn segala apa yg kita ad..
mungkin kita rasa yg kita ni dah susah, tp masih ada ramai lagi insan yg susah..


pengajaran kisah ini:

kepada kaum adam..:

ingtlah..time nk sesuatu, semua snggup buat...
time susah...semua nak lepas mcm tu je..
time mula2 kawin..janji sehidup semati..
tp bila dah kwin jadi seSENANG seSUSAH..
sorg senang..sorg susah..

kepada kaum hawa:

jgn lah gatal nk rampas suami org..
ingt sikit..x kan x de yg lebih elok dri mereka..
mereka ada anak2..
ada tanggungjawab..
hak penjagaan anak???nk bg pada suami???
korg nak jaga???
sure???
wlaupun bkn anak korg..
kejappp..kalau korg la jdi ibu, nak ke kasi ank korg kat org lain jaga??
nak kasi kat suami yg ceraikan kamu krana perempuan lain??
sedangkan ibu kucing pn sygkan anak nya...boleh gila kalau ank ilang..
inikan kita??lain la kalau ank luar nikah..ayah pn x nk..mak pn x nk...then buang..!aishh..

kepada anak2:

bersabarlah sygg..dugaan..
semua atas kesilapan org tua..
kamu yg menjadi mangsa..
kamu berhak mendapat kesenangan..
jdikan segala kisah pahit sebagai pengajaran..
x semua org berjaya datang dri kekayaaan..
chaiyokk..
jgn jadi mat rempit kerana dugaan ni..

walaupun aku percaya mat2 rempit lahir dari keluarga bermasalah..
disebabkan kedua orang tua x dpt memberikn kasih syg secukupnya..
kerana kedua org tua x dpt terima hakikat dan dugaan yg mereka hidup susah..
keimanan mengajar kita erti kesabaran..
anak pula terpengaruh..x tahan dengan kehidupan susah..
ada korg lihat anak org cina kaya merempit??
hahaha..
cina yg jual moto pada melayu supaya merempit..
cina yg bukak kedai baiki motosikal utk melayu supaya terus merempit..
melayu buang duit baiki motosikal, cina kutip duit melayu..
hahaha..siapa kaya??cina laa~
melayu??tetap layu...
aku juga melayu..:(

Monday, September 26, 2011

-random: gila.guli.gula-

assalamualaikum..~

blog..again..blog..again..
fb makin sengal..oh yeahhh..semua recent activities aku ko nak tunjuk kan??
melampau..no privacy la MARK...=.='
haha...dah lama x bukak fb...
tu rasa hot je bila dah tukar...sbb x bagitau dulu..HAHA
aishhh..merepek!

ermm..aku sombong kan???
jumpa org pn x nak senyum pun...
lalalalalalalalala....
dlm blog bukan main gengster ramah lagi..
kat luar...haremmmm nak senyum..
haha..buat apa nak senyum kan, kalau x knl??
gilo namanya...!
ala..bukan aku sorg cmtu..
blogger femes2 pn ad mcm tu..
aku ni setakat blogger cikai je..
org x pandang mana pn..
lagipun menurut fakta..orang yang suka menaip atau menulis ni kadang2 x suka bercakap..
kalau bercakap, buat yang mendengar bikin hot ada la..
sbb dia juz expresi kn emosi nya selama ni dlm kertas or taip2..
tp bila bercakap dia x sedar ap yg dia ckp or bebel tu sgt kasar bahasanya..
sebab jrg nk luahkan dpan2..
btol apa aku ckp..
aku pn lebih kurang cmtu..
tp aku suka berckap!
dgn org yg btol2 menarik minat aku shja..
lalalalalala..
kalau aku diam bila jumpa korg tu means aku x brminat la dgn korg..
HAHA..~
aku ad je ramai org disekeliling mcm tu..
nampak je diam...bila bercakap pedas ohh...sentap sengal!!..
dah lama sgt kot tahan..hik3..

dah la merepek KNEZ..
=.='

teringat kwn lama..


cuba teka mana satu aku??


hak3..gelap nyerrr~
cute bangeetttt..


ouchh...gemuk..
gelap..
hodoh..euwwww..~


yg ni bettter...
ayu..sopan..baik
nak tdo neh..mlm..


masuk U da...haha..
part 1..


haaaaaaa..muka budak lagi...


sekarang da jadi anak dara..
tq my parents
x lama lagi..kawen..=.='
hahaha..gatal..

p/s: agak2 kan..knp kwn aku selalu senyap yerk??
dah lupakn aku atau dah x cam aku dek kerana aku terlau anggun bergaya ala2 model..
kah3..atau kerana aku yang lupa diri??
or maybe mereka yg lupa diri??
mungkin kini aku dah tinggi...makin kurus..jelita dan cantik menjadi halangan kpd mereka..
utk menegur aku..
come on la...aku ok je...x kisah pn..kita serupa ok!!
haha..
ok la sesumpah sekalian..eh..silap..
ok la iguana..*comey sikit..
aku sesumpah rindu kwn2 lama..
tp utk mnyertai aktiviti alumni..
maap.aku.masih.x.mampu.
:(
ok la.....
ala...x de aku pn, alumni x prsan pun...
kan alumni lebest?


next paper!!!
COSTING AND LAW..hiarghhhh...wait for me!!!
mood gila, knez.





Saturday, September 17, 2011

-i.love.super.junior-






kerana kegilaan ini, aku dah hampir buat header ni..
.
.
.
.
.
.

rosak bukan???
abis comot tulisan tu..
so aku decide buat baru...
tadaaaa..!!!
kat atas tuhhh...

gilaness, knez.

-i.wish.i.wasn't.lazy-


assalamualaikum..
maid is back..
but why i'm still lazy to open da books?
urghh...
really hate dis situation..
my mood juz for eat..and eat..
no mood to study..
haila..cik knez..
u wanna be a loser in this war???
NO..NEVER...
pliz wake up..
strive for FINAL!!!
struggle to get one more dean list..
pray for me frens...

mad, knez.=_="

Thursday, September 15, 2011

-jangan.buang.aku.meoww-













hik3...
amcm mr.kimi??
cpt2...pikir2..

p/s: x nak bg pn Chombi kat org len kecuali mr.kimi..
syg la..penat jaga..
kalau nak jgk..
ADA!!
si buruk n si oren: jantan perkasa..

haha..
aku??
mood study x sampai lagi..hehe..

on9 mood, knez.

Wednesday, September 14, 2011

-raya.part.4.MAKA.dinner.2011-

assalamualaikum..
salam study weekk...
warghhhhhhh...dah nak abis sem la...
x sangka pulakk...cepatnya masa berlalu..
x lama lagi dah nak masuk degree...ouchhh..
sumpah aku x sabar!!!!
but...still have 3 accrual semester for dip..aiseyyy...

sebelum tu aku nak bgtau..
yg ENTRY POST kali ni PANNNNJJJJANGGGGG sikit...
sebab...terlalu byk gmbar...(ala...mcm x biasa pulak)
kerana blog itu PENDRIVE berjalan ku...
ok...semua org masih dibuai mimpi...
yela...penat pergi dinner...
atau...terlalu KEKENYANGAN...haha..
atau...memang kalau musim study week...semua org jadi hibernasi???
HAHA..cam beruang la pulakkk...

ok...spatutnya hari ni x leh taip apa2..
ye ar..
wordless wednesday kannn...
tp apa kau kesah...
ini blog aku..merangkap diary aku..
diary x de wordless..coz iye mmg diam je kerjanya..
ok..sekali lagi aku memilih utk mengupload semua gambar2 dinner maka ke dlm blog..
bukan ap...mmg aku mcm ni..
fb is not secure...
*ek eleh...mcm la blog secure sgt...
tp..org lebih kepada fb lagi...nk ngumpat ajak kwn..
kat blog???alahhh..sama je..
hahaha..


peace no fail!


hoho...my bez lec...
dia tonggak AKAUN aku..eceeee...


no fsyifaa for this maka..uhuk3.. :'(
shah alam lagi penting...okie3..


AC1103C..
ntah smpai bila kita mcm ni kn??


last sem pun aku pernah ambik gmbar dgn awek2 ni...
for maka too..


aku bersama DONGHAE super junior..yeahhh..


super junior!!


ek eleh...guna blackberry je...
HAHA..

ok..itu gmba aku bluetooth dri Qila Elf...
haha...comey atin kan??
ok...guna fon aku pulakkk..


gee, wook, salwa..


asha lot lot..:)


hany, atin, zira..


ouch..cincin tunang..


budak pompuan suka buat..!


MAKA...


yeahhh..


aisehhh...nset aku x lawa la mlm2..=='


nak tdung tu satu..!


feveret for girl..


haha..candid ni sengal..


makan..makan la lagi..atin??nak ap??HAHA


huhu...mkn byk pn kurus jugak...
jelez.. :'(


bukti kami di MAKA..


green..<3


kami model biru..!
x rancang pun!!


with lovely akma..
satu je gmba???
a'a...:(
my ex-classmate..


awek hot...
bella vampire la sgt...twilight??
huh..lalalalalala


haha...biru bertiga!!!
yeahh


ok...baiklah..sir senang hati uh..HAHA




kami bertiga lagi...
hehe..!
jeles x kami lawa??




spread love!


peace again...


chasing baru tuh..


kami pengguna BLACKBERRY...*qila pinjam aku punya tuhh..


ok...x de gaya model yg hot2 mcm sem lepas..
dah dewasa..
muka pun ala2 kedut da..
aisehh..
itu je la...
ready for next MAKA...aminnnnn..

okla...study week pn dah smpai..aku nak siap2..
nk g berperang..
kat rumah..
mkn byk..
tidur byk..
on9 byk..
jadi beruang comeyyy..
hahaha..
ok..salam study week..
apa pun..maka kali ni OK LAAA~

k la...babai..

p/s: muka aku nmpak mcm usia aku 23 tahun je kan??
too old??
x pe...aku kan anak sulung..mmg matured pn..
oh ye...at maka ada yg ckp..(time aku tgh mkn)
"jgn ayu2...mkn byk2 ye.."
ok..aku ayu??
HAHA...dia x kenal aku..!!!
haha..


pengsan jap..<3


hibernation mood, knez.
Instagram

aku dan blog

Daisypath Friendship tickers

oppss!

Daisypath Anniversary tickers

linkie ♥

ikut.ikut