Saturday, November 19, 2011

-entri.boboy!-

assalamualaikum..
hari ni aku buat photoshot utk boboi yg hensemmmm~
HAHAHA...


adeii..ni mak boboi..
salah3..


main bedak~


uih..goyang ke???
mabukk~


tgok luar jap..


ok..ready for action~


snap la cepat!!
ala...x senyummm..


eley..wat2 terkejut lak ea..


ok..serius balik~


penat~


dah kuyu layu tu~


own captured!


hebat bukan??


ermm..bosann~


tdo la~


tidur???


mimpi~


lena..


penat~


tido la abg hensem~

boboi, knez.

Thursday, November 17, 2011

-my.last.day.working-

assalamualaikum..
tajuk omputih la sgt..haha
maaf ye..blog aku ni hanya mnggunakan bahasa singkatan..
dan sama sekali tak pandai nak menaip omputih2 ni..
hahaha..dan satu lagi..
aku menaip dlm loghat biasa..
bukan loghat ganu..even aku org ganu sekalipun..
ok..tajuk dah tertera kat atas..
hari kerja yang terakhir..
but it doesnt mean yg aku x kn keje lagi..
huahuahua..
tp aku mengaku yg hari ni sangat mencabar bagi aku..
mungkin ada yg lagi mencabar...
aku tak ingat daaa...
hahaha...
memang penat la hari ni...(tapi aku sempat je taip blog?)
mmg la..aku tgh tunggu loading running man on9 episod 68..
hahahaha...menaip jap..

ok...meh aku citer sal hari ni..
ok..pagi2 aku bgun..
jenguk kucing jap..
then masuk umh..tgok bwh tudung saji..
fries je????ek eleh..
aku pn dgn semangatnya pergi tgok dlm peti...ad potato wedges!
ok...goreng 5 pieces..
siap goreng..kucing aku bising..aishhhh..ganggu mood je..
aku makan satu je...then x de mood da...
aku asyik pikir keje aku x siap2 lagi ni...
ermmm...then msuk biliik bkk lapy..
tgok aku punya adobe illustrator leh guna x..
ok fine!!!!x leh guna langsung..
cmne nak siapkan keje ni...mlm ni kena submit daa...
sebelum esok sekurang-kurangnya..
ok..tnpa buang waktu, aku mandi..siap2...mintak duit ngn abah..
kebas lappy abah jap..nak g antar kedai install semula adobe Ai...
then pecut ke kedai tu...aku ambik smula printer yg mmg byk menyusahkan aku..HAHA
baiki printer tu aje dah RM135..
harga sekarang kalau beli baru RM199..
ermmm..kalau beli baru, yg lama x kan nak buang...
aku mmg slalu naik angin ngn printer pixma canon ni...
ceh yuna asyik ckp "di setiap gmbar, ada lagu"
nipu!!!hahaha...
nah yuna! ambik la...buat lagu...~


ermm...
then aku hantar lappy abah..
aku ckp ngn dia aku nak hari ni jugak...
sbb keje aku  byk lagi ni...lappy aku mmg sah2 la x leh guna..
then aku masuk keje..
pergi pasang printer..
install lagi..=.="
mujur aku jumpa CD install...sejam gak aku cari pagi td..
ok..biasa la tgn comot kena ink..
bekas ink bocor..padam muka aku!
then aku call kedai repair lappy tu..
suh dia siapkan hari ni jugak..
then lepas sejam..
dia call aku balik..ckp dah siap..
aku senyum je la...
lega sikit...
fuhhhhh..
then aku pergi beli goreng pisang kasut You..
hahahahaha..promote!
otw balik aku singgah g ambik lappy..
aku lupa lak nak cek dlu..
then...smpai kedai aku bukak lappy..
ceh! error...install not finished properly...
aigoooooo~
penat la cmni..
aku call balik, diorg suh antar kedai semula...


satu keje lak...x smpat nak mkn mana la aku...
huhhhhh~ x pe...demi company..

then aku tunggu 40 minit...
perghhh..penat tau tggu...
then balik...
aku terus ambik graphic tablet..
terus lukis...
ermmm...mmg x berseni langsung...
arghh...lantak laaaa...aku dah x kisah...asal nmpak design..
aku buat itu ini...mata pun dah ala atuk2...
nmpak x nmpak je...
byk sgt mengadap...
belakang pun sakit..adeiii...
aku buat2...solat...mkn nasi segempal..
smbung balik buat..
tadi pukul 10.30 pm baru siap..
hurmmm...lega dah...skrg dah siap sent..
alhamdulillah...siap satu keje..
skrg tgh emailkan gmbar baju ke customer lain lak..
ermmm...bulan lepas aku pergi kursus UBS accounting..


ok...sebab aku belajar jgk???
sdgkan aku leh upah accountant kan??
sbb aku nak belajar~
hahahaha...
sijil dia tu agak penting laaa..
UiTM x ad pelajaran ni...
agak kuno sikit la..
HAHAHA..
UBS ni short cut je...
org x de asas pn boleh bljr..
siap balance lagi..
kelebihan org cm aku ni..aku tahu semua perkara yg terjadi dlm akaun..kenapa..apa..mengapa..bagaimana..
politeknik pn ada bljr UBS...bila UiTM nak terus kuno neh??
aishhh...
x pe..biarkan..
yg penting aku dah belajar...
nanti kalau nak masuk degree...aku nak letak pengalaman bekerja aku 3 tahun..
hehehe...antara kerja2 tersebut ialah:
1. salesgirl
2. promoter
3. supervisor
4. kerani
5.operator
6. repair printer
7. potong baju
8. buat batik
9. anak bos
10. bos cute~HAHA

rasa2 aku leh terus lompat master x kalau cm ni la keadaannya???
skip degree???
hik3..berangan!


akibat kesibukan sehingga hari ni..:
-kereta lupa nak basuh(aku parking tgh jln sbb skrg musim ujan..jimat air..HAHA)
-baju berbakul2 x basuh even ada bibik skali pun..
-katil asyik lupa nk kemas...sbb slalu terlambat nk g kerja..
-brg2 nak g hostel habuk pun x siap lagi..
-lupa nak telan EPO..(ermm...jerawat..nak tumbuh, tumbuh la..aku redha)
-mkn x tentu..
-air mineral x minum..

hik3..
ok la...aku nak layan running man lak..

ermm..bila PTPTN nak masuk ni...=.='

HaHa oppa, knez.





Monday, November 14, 2011

-pengubat.hati.di.kala.sedih(meow.edition)-

assalamualaikum...
kembali ke alam blogging sebentar..
huhu...blogging time ad waktu free je...
tp sejak2 akhir2 ni...
aku slalu x cukup masa...
huk3..
bz..kerja..movie..running man..
HAHAHA..
bz la sgt..
keje ringan je pn..
msuk kedai, kuar kedai..
hahahaha...




ari ni nk story mory psl KUCING~
kucing bru..
kucing lama..
hehe..
sebelum tu nak kenal kan mereka2 yg bucuk ni dlu..


ni mama combi..
mulutnya asyik bising je..
mkanan dah byk telan, tp bising jgk..
nak mintak belai laa~


haha..
tu dia..
MATA!!!
haha..dia ni pndai tgkap cik tikus..
slalu je buat balik cik tikus..
dia ingt kita suka..=.='


ni anak nya...dah besar pn!!
gemuk..
menikus jgk..
over jgk la..
sbb slama ni terkurung je..
x prnh jumpa itu ini..
semua benda nak gigit..


ni mereka2 yg baru..
hehe..
dah besar pn..
combi beranak hari tu..5ekor semuanya..
satu hari bising..sakit sgt kot..
x sangka lak anak dia byk..slama ni 2 or 3 ekor je..
si buruk pulak..lahir 4 ekor ank je..
kesian lak nama buruk kan..
tp mmg hakikat mcm tu..
dia dtg dari pasar..
nak peluk pn takut..
byk kutu..
abah ckp nak beli spray kutu..tp x terbeli lagi~


hohoho~
apartment biru ku...
semuanya 8 ekor..
8??
yup..
ank combi n ank buruk letak skali..
sbb buruk x pndai jaga anak2..
lgpn dia x de susu...
ank2 dia semua sakit mata..
mujur lah dah alihkan masuk rumah combi..
combi x kisah pn..
siap jilat mata ank2 buruk..
dah anggap ank sndri..
buruk dah bujang...
haha..anak2 dia hmpir buta kot..
sekor dah mati..sbb x cukup zat mknan..
buruk x nk layan ank dia..
geram jgk!!!


ni la buruk..
hensem x???comot je kan??


ini lah mereka...
suka duduk peluk ramai2..
sejuk laaa..
musim ujan..


haha..
x tau la nmpak or x..
ni oreo..
my sis bg nama..dia minat yg ni..
suka main2 dlm pasir tmpat membuang..
aishhhh...
geli jgk ar~
yg kat tepi gmba tu..
x cam anak spe..
sbb bapak mereka sama..HAHA


ini anak buruk..
comel..
tp x aktif..
warna belang2 hitam kelabu..
diam je~


ini kucing aku punya...
stakat hari ni laaa..
sbb nnti nak kasi kat org len..
ramai da yg order..
tp x nk kasi lagi coz masih menyusu..
kecik lagi kan..cian..


ini abg boy..
atau lebih glamer..brother boboi~
x leh jumpa menda pelik..
terus siasat!


mereka minum susu..
susu tepung ain..hahaha
ada org ckp kalau baby kucing mnum susu buatan, nnti cirit birit..
tp stkat ni alhamdulillah..ok je..
mkin tombammm!


kami suka memanjatttt!


abg boy juz tgok je karenah adik2 tirinya...
kdg2 ajak adik2 gurau..
tp adiknya bising..asyik ngadu je..
so kena la lempang ngn mak nya, combi..
hahaha!


turn combi lak..
tambahkan tenaga..
yeah~


haaaaaaaaaaaa...
serupa mcm mak dia...
mata besauuu..


manja neh~


bila time menikus..
camera pn nk disambarnya~


hehe..ni time abg boy tecik2 dulu..
cute je..


tp mulut tetap kecoh smpai skrg..
suara ala2 awi..
serak2 lembap..
KAH3~

ok la...
mls da nk menaip..
nak tgok running man lak..
episode 67..
aku tgok on9 je..
mls nk download..
mkn masa~
tgok la...
senang sikit~





demam running man, knez.

Monday, November 7, 2011

-aku.masih.di.sini-

assalamualaikummm..
salam aidiladha buat semua readers2 yg setia membaca.. :)
ok..sementara aku masih ada waktu yg terluang sikit ni..
nak conteng2 skit laa~
maaf en.hakimi...(HAHA)~terCURI waktu dgn kamu kejap..
lama gila x taip blog..
hahaha...biasa lah..
wanita berkerjaya...kahkahkahkah..
maaf la kwn2, aku agak bzy sikit..
cuti sem pun bz???tdo ka knez??
aishh..x aa..ak sibuk kerja..aisehh..
bunyik gempak je kn???
haha..title hari ni..ak hari ini..
means aku sejak kebelakangan ni..
ermmm...semua org tahu aku bru je dpt result kan??
huhu..
tahniah buat diri aku sendiri..HUHUHU..
alhamdulillah..aku dapat result yg tidak begitu mengecewakan..
namun, sedikit terkilan..
maaf buat parents, lover aku..
aku mungkin x dpt perform sehabis mungkin time final hari tu..
aku X berjaya dapat anugerah dekan untuk sem 3..
bukan aku x bersyukur...aku amat bersyukur..
tapi rezeki aku tiada pada kali  ni utk dekan..
mungkin Allah sedang menguji aku..
ye la...slalu bangga diri..ckp besar..
padam muka aku kan??
huhu...aku terima dan redha..
semua ketentuan Illahi..
mungkin dugaan pada aku...pengajaran perlu diambil..
huhu..by the way..aku tetap happy..
yg aku terkilan..apabila tgok result..
remuk, kecewa, patah hati..namun aku x patah semangat!!!

ok...result aku...tadaaaa!
aku x malu...dan aku bukan mintak belas kasihan pn..
juz sharing..sbb aku bukan bagus sgt pn..
FAR200..financial accounting..B-
ok...fine..
ni yg aku terkilan...
sbjek core...ak dpt B-
apa mkna nya??
ak bdk akaun...
mungkin salah aku..
x serius time belajar...
byk main2...
byk salah kat lecturer kot...sorry.. :( 
yeah..salah aku...
byk dosa sgt...
menyesal pn x guna..
benda dah lepas...
so...be happy je la...
bersyukur x repeat paper..
pointer aku down...
mood aku x down mana...hehehe..
CGPA aku tersasar...3.49..
aku berazam nak naikkan balik..
kwn2 aku yg dpt dekan lagi...TAHNIAH tau..
syg korg!!!huhu..
belajar elok2..
semangat aku masih lagi utuh...
sbb niat aku bukan nak lawan mereka..
sbb aku sedar..jauh gila beza aku dan mereka..
mereka superb hebat dlm study...
aku study ala cikai je...nak study, stdy..x nk..sudaaa..
haha..teruk kan??
walau apa pun, aku dah perform sehabis mungkin utk final ari tu..
nasib x menyebelahi aku..
its ok khalifah..
utk kwn2 aku...x perlu korg nak sedih utk aku..
sbb aku x sedih pn...
aku juz terkilan..itu je..
i'm still happy go lucky..
sekurang-kurangnya no more dinner dekan!!!
hahaha...x perlu penin2 nk pikir sal dressing..
harapan aku skrg nak maintain kan CGPA..
sbb aku nak msuk degree dgn cepat..
penerapan??maaf..encik 15888, sy x berminat..
biarlah sy terus jadi kura2 comel..
biar lambat asal selamat..
hehehehe...

*my mom said: kegagalan awk jgn kaitkan dgn org lainn...it's all ur fault..
berubah ke arah yg lebih baik..
kejayaan pada masa skrg x boleh menentukan hidup awk akan dtg..
jgn terlalu sombong dgn kejayaan skrg..kerana belum tentu awk boleh berjaya akan dtg..
ada org hanya bijak, tp x pndai menggunakan kebijaksanaan nya..
ada org tidak bijak, namun bijak memanfaatkan kemahirannya..
ada org bijak, dan pndai memanfaatkan kemahirannya...(ini sangat kurang!!dan hampir mustahil)

huhu..
so...khalifah...ukur diri anda~
ok..wassalam..

selamat hari raya kwn2...
selamat berkorban kwn2 lembu ku..sob3..
BOBOY..muahh~


aku masih tersenyum tau!!haha..
raya kannnn~

result, knez.

Friday, November 4, 2011

Instagram

aku dan blog

Daisypath Friendship tickers

oppss!

Daisypath Anniversary tickers

linkie ♥

ikut.ikut