Thursday, November 17, 2011

-my.last.day.working-

assalamualaikum..
tajuk omputih la sgt..haha
maaf ye..blog aku ni hanya mnggunakan bahasa singkatan..
dan sama sekali tak pandai nak menaip omputih2 ni..
hahaha..dan satu lagi..
aku menaip dlm loghat biasa..
bukan loghat ganu..even aku org ganu sekalipun..
ok..tajuk dah tertera kat atas..
hari kerja yang terakhir..
but it doesnt mean yg aku x kn keje lagi..
huahuahua..
tp aku mengaku yg hari ni sangat mencabar bagi aku..
mungkin ada yg lagi mencabar...
aku tak ingat daaa...
hahaha...
memang penat la hari ni...(tapi aku sempat je taip blog?)
mmg la..aku tgh tunggu loading running man on9 episod 68..
hahahaha...menaip jap..

ok...meh aku citer sal hari ni..
ok..pagi2 aku bgun..
jenguk kucing jap..
then masuk umh..tgok bwh tudung saji..
fries je????ek eleh..
aku pn dgn semangatnya pergi tgok dlm peti...ad potato wedges!
ok...goreng 5 pieces..
siap goreng..kucing aku bising..aishhhh..ganggu mood je..
aku makan satu je...then x de mood da...
aku asyik pikir keje aku x siap2 lagi ni...
ermmm...then msuk biliik bkk lapy..
tgok aku punya adobe illustrator leh guna x..
ok fine!!!!x leh guna langsung..
cmne nak siapkan keje ni...mlm ni kena submit daa...
sebelum esok sekurang-kurangnya..
ok..tnpa buang waktu, aku mandi..siap2...mintak duit ngn abah..
kebas lappy abah jap..nak g antar kedai install semula adobe Ai...
then pecut ke kedai tu...aku ambik smula printer yg mmg byk menyusahkan aku..HAHA
baiki printer tu aje dah RM135..
harga sekarang kalau beli baru RM199..
ermmm..kalau beli baru, yg lama x kan nak buang...
aku mmg slalu naik angin ngn printer pixma canon ni...
ceh yuna asyik ckp "di setiap gmbar, ada lagu"
nipu!!!hahaha...
nah yuna! ambik la...buat lagu...~


ermm...
then aku hantar lappy abah..
aku ckp ngn dia aku nak hari ni jugak...
sbb keje aku  byk lagi ni...lappy aku mmg sah2 la x leh guna..
then aku masuk keje..
pergi pasang printer..
install lagi..=.="
mujur aku jumpa CD install...sejam gak aku cari pagi td..
ok..biasa la tgn comot kena ink..
bekas ink bocor..padam muka aku!
then aku call kedai repair lappy tu..
suh dia siapkan hari ni jugak..
then lepas sejam..
dia call aku balik..ckp dah siap..
aku senyum je la...
lega sikit...
fuhhhhh..
then aku pergi beli goreng pisang kasut You..
hahahahaha..promote!
otw balik aku singgah g ambik lappy..
aku lupa lak nak cek dlu..
then...smpai kedai aku bukak lappy..
ceh! error...install not finished properly...
aigoooooo~
penat la cmni..
aku call balik, diorg suh antar kedai semula...


satu keje lak...x smpat nak mkn mana la aku...
huhhhhh~ x pe...demi company..

then aku tunggu 40 minit...
perghhh..penat tau tggu...
then balik...
aku terus ambik graphic tablet..
terus lukis...
ermmm...mmg x berseni langsung...
arghh...lantak laaaa...aku dah x kisah...asal nmpak design..
aku buat itu ini...mata pun dah ala atuk2...
nmpak x nmpak je...
byk sgt mengadap...
belakang pun sakit..adeiii...
aku buat2...solat...mkn nasi segempal..
smbung balik buat..
tadi pukul 10.30 pm baru siap..
hurmmm...lega dah...skrg dah siap sent..
alhamdulillah...siap satu keje..
skrg tgh emailkan gmbar baju ke customer lain lak..
ermmm...bulan lepas aku pergi kursus UBS accounting..


ok...sebab aku belajar jgk???
sdgkan aku leh upah accountant kan??
sbb aku nak belajar~
hahahaha...
sijil dia tu agak penting laaa..
UiTM x ad pelajaran ni...
agak kuno sikit la..
HAHAHA..
UBS ni short cut je...
org x de asas pn boleh bljr..
siap balance lagi..
kelebihan org cm aku ni..aku tahu semua perkara yg terjadi dlm akaun..kenapa..apa..mengapa..bagaimana..
politeknik pn ada bljr UBS...bila UiTM nak terus kuno neh??
aishhh...
x pe..biarkan..
yg penting aku dah belajar...
nanti kalau nak masuk degree...aku nak letak pengalaman bekerja aku 3 tahun..
hehehe...antara kerja2 tersebut ialah:
1. salesgirl
2. promoter
3. supervisor
4. kerani
5.operator
6. repair printer
7. potong baju
8. buat batik
9. anak bos
10. bos cute~HAHA

rasa2 aku leh terus lompat master x kalau cm ni la keadaannya???
skip degree???
hik3..berangan!


akibat kesibukan sehingga hari ni..:
-kereta lupa nak basuh(aku parking tgh jln sbb skrg musim ujan..jimat air..HAHA)
-baju berbakul2 x basuh even ada bibik skali pun..
-katil asyik lupa nk kemas...sbb slalu terlambat nk g kerja..
-brg2 nak g hostel habuk pun x siap lagi..
-lupa nak telan EPO..(ermm...jerawat..nak tumbuh, tumbuh la..aku redha)
-mkn x tentu..
-air mineral x minum..

hik3..
ok la...aku nak layan running man lak..

ermm..bila PTPTN nak masuk ni...=.='

HaHa oppa, knez.





2 comments:

Anonymous said...

HaHa oppa = Pororo... ;)

k.n.e.z said...

haroro la...
ira..miss u la..:(

Instagram

aku dan blog

Daisypath Friendship tickers

oppss!

Daisypath Anniversary tickers

linkie ♥

ikut.ikut