Thursday, December 29, 2011

-dia.istimewa-

29/12/2011

birthday minah manja lam umh ni..
aku x la baik sgt ngn dia ni..
penampor selalu je dpt..
hahaha...







mama ckp dia mirip aku masa kecik..
muka..bagi aku ye..
tp perangai mungkin tidakk..
hahahaha..
oh ye...
dah aku taip td 'minah' so..
dia ni  pompuan ye..
bukan boboi..
hehehehe..





-kerja.holiday.kampung-

assalamualaikumm..
yeahh..masih menaip..
hujan banjir sekalipun..
menaip juga..
HAHA..
sepanjang cuti yg agak panjang selama seminggu ni..
kami sekeluarga mengambil kesempatan bercuti sambil bekerja serta balik kampung..

perjalanan yg agak lama..
kebas segala tubuh bdn..
nak duduk serba x kena..
gaduh2 sana sini dgn adik2..
kereta goyang2..
dengar celoteh masing2 yg x pernah abis..
dengan harapan dapat membantu si pemandu supaya tidak mengantuk..
oh..
inilah dunia ku..
bila adik2 masih belum cukup dewasa..
=.='


bukti kami bercuti..


lagi..di gunung fuji..
HAHA


ok..
aku x la kecik sgt nak gi join smurf world ni..
tapi..errmmm..comel..



ok...rutin balik kampung..
pekena asam pedas yg pedas..
hoho..aku mkn tomyam pn rasa berasap je..


yeah...our princes~






ok..johor bahru..
banjir2 pun..redah baiii..
haha..x pe..
kami naik 'lori'
redah2...terapung jadi sampan..
hehehehe..


pesta kraf..
plaza angsana johor bahru..
slesai kerja..balik ganu..
banjir pulakkkkkkk..
aishh...

JB, knez hassim.

Wednesday, December 28, 2011

-segmen:derma.darah.ASHA.ROSHADA-

hehe..
walaupun beliau dah begitu glamer..
x pe..
tetap nk taip jgk..
permintaan seorang teman..
HAHA..=.='
sorry mak cik sebab lambat..
biasa laa musim hujan dan banjir di kuantan ni..
selalu menyebabkan line ternet umh hang..
ok la...teruskan agenda sepatutnya..

last week, hari apa ntah..KAMI pergi kempen DERMA DARAHHH..
ish..tapi bukan kami yg derma darah..
tapi ASHA je..
haha..layan aku nak derma darah2 ni..
darah sendiri pun x cukup..hehe..

nah wayang gambar utk kamu yg terSAYANG..
uwekk. : p


test darahh...


questionnaire la plak..
mcm2 tny..
budak tu dah terkinja-kinja nk derma darah..


cehh..muka happy la sgt b4 kena cucuk..
x pe..take ur time..


darah jenis A..
spe2 yg x cukup darah..or sengaja nak hisap darah..
cari minah ni..
byk darah dia..
kaya darah...
vampire??
oh...twilight...?bella??
oh sorry...i don't think soooo asha..
HAHAHAHAH


perkakas2 yg diperlukan..


ok..muka anda sudah pucat..
cuak la tuhhhh..


jarum besar la jugak bagi aku..
ngeri n scary jugak la..
pic ni di snap oleh fsyifaa...
x de mkna nyer aku nak tgok n then g snap pic..
bukan aku ni takut darah..
cuma nnti aku kasian..
aishhh...


wahh..cucuk skali terus darah masuk..
hahaha...
hebatnya kuasa Allah..
byk rupanya darah kita..
(mcm la aku x bljr pbsm..=.=')


muka x leh blah la sis..
nak nangis ea??
nak mkn??
ayam dua ketul??
or maybe terharu??


ni jannah..nk ckp twin x jgk..dia lagi cantik..
dia nk jgk derma darah..
tp selalu x cukup darah..
x mkn..mne ad darahhh..apadaaaa..


kembali kpd asha..
haha..
agak2 kalau jual darah ni..
spe yg nak hah??


dah setel..
yg pink tu bila la agak nya nak derma darah nya yg byk tu??
bulan depan ye??
ok sy tunggu..
hahaha..

dah la..
sekian shaja..
p/s: asha...x kan derma darah segelen, dah start demam kot...
ishhh...kuatkan diri anda...
mkn ayam SEEKOR pun x pe..
blnja KFC..
nak???

oh..sedapnya AYAM KFC, knez hassim.

Monday, December 19, 2011

-maaf.aku.bosan.BERGROUP-

apa kes nak komen sikit pn x leh..
hahaha...
childish la korg..
x nk terima teguran langsung..
naik mua aku..
aku komen sikit je pun..
ek eleh..
daaa la...
ngajuk da aku  ngn group2 ni...
melayu mmg mcm tu..
pantang tgok org slack skit je..
trus nak gempak2 seluruh dunia..
cemburu la tu..
HAHA..
main-main sikit x leh..
kpd anda yg terasa..
terus lah menjadi KEBUDAK-BUDAKKAN
kerana anda sgt comel..cute giler!

p/s: MeDia club is da bez..
=.="

Saturday, December 17, 2011

-maaf.minat.aku.hanya.dia-

hahaha..
title cam ngekkkss je..
suka lak aku nak menaip pagi2 buta ni..
ahahahaha...

kucing lagi..
biar laaa...
hahaha..
ni hitam dua beradik..
at kerawang..





keje diorg mkn..
minum..
membuang..
HAHA..
good job..

-trying.to.be.cute-

assalamualaikum..
morning..huhu..
pagi yg sejuuukkk..
ganu ujan laaarr..
aishhh...nak buat keje pn rasa mls cm taik je..
haha..assignment agak la susah..
quiz menunggu jgn kira laa...
masuk kelas kena speed 400km/h (bak kata classmate aku la..)
HAHA..
ermmm...even subject sem ni sikit..
tp ak ttap rasa presure nya..
oh ye..
aku di kerawang..
dan..KENAPA org sekeliling mempersoalkan kehadiran aku di sini pada hujung minggu??
jawapan nya: AKU SAYANG KERAWANG..
haha...
skrg pkul 7.30 pagi..
mak cik pak cik mula nak start keje da...
ermmm..tapi KAWAN2 aku kat kerawang ni MASIH LENA DIBUAI BAYU..
ecehhhh..
ank dara ap ni yekkk...mls bgun pagi...entah sbuh ke x..x tau laa...
HAHA..mengata org..(aku???)

hujan lagi...
tidur lagi..
angin lagi...
sejuk lagi..
wahhhh....mmg syok ar kalau skrg cuti sem..
hik3..

ermmm...aku teringat abg hensem kat umh la..
incik BOBOI a.k.a bobi..
errmm..biasa ujan2 ni mesti dia cari port yg lembut2..
nak landing la konon...
nak rehat2..hibernasi kot..


ok...fine..atas selendang itam satu2 nyer yg aku selalu pakai...
(jgn kemmmcing sudaaa)


mula daaaa~


aku siap cimutt lagi..ambik kau!
ngn sejadah..
KUCING MEMANG SUKA DUK ATAS SEJADAH KE????


haha..bukan gemuk tu...
bulu kembang...sejuk kann..


ok..tukar tempat pulak..
nak duk ats table runner lak...


arghhh..so cute..
aku pun nak jugak cute mcm ni...
tp muka aku hodoh la time tdo..HAHA


dah gulung2 da...
aku cuit, cubit, tonyeh..semua tu buat dia x sedar pn..
slame ni time aku sentuh ckit je..mula la nak membebel..


haha..ganggu mak nyer lak..
skrg tinggal dua ekor je..
yg kecik2 semua dah di adopt kan...
sunyi lak umh ak..
x pe jgk..
ilang busuk skit..hehehehehehehe


ermm..then sambung tdo lagi..adehhh


asyik kena ganggu dek aku..
beliau mengambil keputusan utk berhijarah lagi..
ats beg skola adik aku pulak..
hahaha..
dah la boboi..
don't try to be cute with me..
hoho..

boboi, knez hassim.

Tuesday, December 13, 2011

-good.job.K-

salam..
wahh..
pagi2 yg agak tidak berbau baik..
kah3..
hurmm...soft copy slide x bwk..
apakah??
so...
apa aku nak buat dlm kelas BEL ni skrg??
2 jam??
x nk buat apa2?
kdg2..
rasa jgk keBODOHAN nya..
aisehhh...
urgh...tgok kwn buat kerja???
fb??
maaf  dah serik ak men fb kat kampus..
HAHA..
ok la..nak buat bodoh lak..


wedding dress untuk asha lot..
ambik la..

nak buat apa ni?, knez hassim.

Monday, December 12, 2011

-terjaga-

salam..
ok..aku terjaga..
pkul 5.15 am..
kucing jantan gaduh..
aishh..
ok...
prepare for class??
hahaha..
lawak nyerr...
=.="
ngntuk la aku nanti..
parak +_+
nak buat apa??
menaip la..
ermm..
sejak dua menjak ni aku teringat kwn la..
kwn lama..
mungkin x lama mana..
tapi aku yg menyepi..
aku yg sembunyi..
huhu..
maaf..
miss u guys..
SUMPAH!

p/s:i'm crying..

Saturday, December 10, 2011

-shah.alam.treasure-









sekian, knez hassim.

p/s: fatehatul syifaa..
nk mara x??
x kan??
coolll

Friday, December 9, 2011

-tipu.la.x.edit.langsung-

ermm..
skrg org mcm2 boleh ckp..
muka aku licin..
kulit aku halussss..
pipi aku gebu..
sebab aku guna itu..guna ini..
jom la order dgn aku..
sabun ni bagus..
sabun ni x bagus..

hahaha..lawak ar..
sedangkan gambar lam fb ngn blog semua edit kot..
alaaaaa..cmne aku tau??
kan boleh cek..
teknologi di hujung kuku kan..
even aku sendiri pun edit..
sumpah ngaku..
edit apa??x leh bgtau..
tp ak pntang btol tgok blogger type cm ni..
"hik3..first time edit gamba auww...jadi x??"
memang tipu la kalau aku ckp x cantik..
mmg cantik gila kebabommm..
HAHAHA..
semua benda leh guna..
picasa..
photoscape..
photoshop..
JPEGsnoop..
haaaaaaaaa..
ak mmg stuju ngn mat luthfi..
(bkn sbb ak mnt dia sgt2)
cuma apa yg dia bgtau tu btol..
bukan semua cantik subjektif..
konfem btol laaa...
HAHA..
spe yg slalu ckp diri kita cntik kalau bukan diri kita sendiri???
hoho..pakai bedak tebal..x nmpak sikit pun cela..
mcm lam iklan tuuu..
kelabu tau..grey..
mata x leh kalah...nak guna jgk maximum eyeliner..
oh yeahhh..
bila nak ambik air smyg..
peh..penat nak gosok..kasi ilang semua..HAHA
aku bukan ngata sapa2 pun..
kata diri sendiri jugak..
ahakss..
so..kesimpulan kat sini..
sapa2 yg ckp "i like her pic bcoz she looks natural..even not little edited"
hah!blah..
tipooo..


ok la..
daaaaaa..

HAHA, knez hassim.


-mereka.di.sisi-


bukan kah  mereka sooooo adorable???








tapi kenapa masih ada manusia yg tidak menggemari mereka..
apa salah mereka??
tidak suka x pe...jgn seksa..
mereka juga punya nyawa..

ok..
sedih la plak...
ermm..
baby2 kucing semua dah kena angkut..
alahai....sayu je ak tgok mak nya..
pape pun selamat berpindah..
hidup sihat2 ye..
jgn lupa mintak tuan baru belikan alat mainan!!!!



good bye my little kitties..
urmm...i'll mis u damn much honey...
take care at new place hokayy??
muahhh..   :(

tadi petang abah mandikan diorang dlu..
uhuk3..


sekarang semua da kena angkut...
ermm...
kepada tuan baru kucing2 tu..jgn bior diorg main kat luar..
nnti kena langgar..
INGAT!!


ini boboi..
lepas mandi..
kurus la plak..
aisehhh...

ok la..
meoww, knez hassim.
Instagram

aku dan blog

Daisypath Friendship tickers

oppss!

Daisypath Anniversary tickers

linkie ♥

ikut.ikut