Tuesday, December 25, 2012

-blog.dah.berkulat.la..0_o-

assalamualaikum...
dan selamat petang kpd semua blogger n readers sekalian alam..
hohohoho..lama giler x menaip...
da agak beku jejari yg x berapa nak runcing ni..
haha..mcm2 perkara berlaku lately ni..
ia mungkin satu pengalaman yang manis..
or maybe juga pengalaman yang pahit..
haaaaaaaaaaaaaaaa....ambik kau..ayat baik punya..kah3..
well....hidup aku mcm biasa je..
kekadang terperasan..biasa la hidup remaja..
yeah...mungkin masih remaja..kot??
alamak..umur dah bertambah..tp kematangan berkurang..apa hal??
kadang2 rasa nak tergelak pn ada...teringat kisah2 dulu..
kalau korg semua teringat kenangan2 yang lalu..
mesti dlm hati terdetik "eii..bodohnya aku zaman dulu"
hahaha...x tau la apa korg rasa..kot2 hati aku sorg je yg terdetik mcm tu..hahahahaha
sekarang umur dah nak masuk 21 tahun...
21 baru??or
dah 21??=.="
well...20 pn rasa mcm dah tua..
tp nk kwin rasany, muda sgt lagi..
x pe..
hold dlu bab kawin...
ermmmm...
dan aku juga dah masuk semester 6 utk diploma ini..
haaaaaaaaaaaaaa...bebudak degree sekalian, tggu aku ye...tahun dpn aku join korg..
hahahaha...nak lepak2 pn x rasa janggal sgt...dah sama level..
yela..kekadang rasa jugak rendah diri...tgok kengkawan yg lain dah masuk degree..
ak kat bwh ni terkinja-kinja nengok nya..jeles weii..
dorg semua jimat satu semester berbanding dgn aku..
satu semester= 5 bulan
lama jugak tu..
yg pasti x leh grad sesama...x pe la...
aku dah pilih jalan ni..
teruskan je la...x kan ak nk patah semangat kan??
apa pun its better ada diploma drpd x de langsung..
hahahaha...
budak diploma UiTM syg..kah3..
okokokokokok..
mulai sem 6 ni, aku duk kolej semula..yeahhh...
knp???x bez ke duk umh sewa??
bukan laaa...bez je...
hehehe..yg x bez nya...berat ak naik mendadak...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhh?
iye...sbb tu aku kena duk kolej balik...exercise sikit..
tp kan..mmg btol la aku exercise..
aras 3..sutera..oh yeahhh...
tempat aku time part 1 dulu...cehhh..
dulu aci la kurus...slim je...nak panjat tangga pn ringan je bdn..
skrg...hampeh..
aku rasa gajah lagi laju dr aku kot..
masuk bilik je termengah2..
hahaha..kelakar la..
andddddddd...
ak dpt roomates bru..
ok!
sebilik dgn asha...
hahaha...insyaAllah rajin la aku..
oh ye...nak masuk kolej kena buat rayuan...haaaaaa
hebat tu..mcm nak interview mintak kerja..
haha..tambahan pula, yg interview aku pulak, seorg yg sgt berdedikasi..
sgt bijak..hahaha..budak 4.0..
byk soalan tnya...
yela...kasian dia sorg yg menghafal selama ni...skrg turn aku pula kena jawab..
mcm2 soalan..
peraturan kolej..
siapa staff kolej..
kesalahan di kolej..
arghhh..byk lagi..dah lupa..
sepanjang cuti sem yg lepas..
byk juga pengalaman yg aku lalui...
yeee..lepas raya haji hari tu aku start cuti sem..
skrg baru msuk belajar balik..
aku jaga mama kat hospital..
x de pn doktor hensem2..hahaha
pergi kl..balik kl...
pekerja gaduh2..
pekerja bersalin..
haaaa....byk lg..
pergi meeting..
meeting tahun melawat terengganu 2013..
sana..sini..
kena interview dgn student UNISZA..
hah...hebatkan...student2 tu semua lg senior dr aku..
cewahhh..cool x??cool laaa..
pergi dinner..annual dinner tadika ain..again..jumpa org kaya2..
ecehhh..x la hebat mana dorg2 tu...tetap jakun even kat hotel pn..
hahahaha..(khalifah, x baik kutuk org) sorry...!!
haaaaaaaa...penat??x la...
aku enjoy je...yela cari pengalaman..
dah tiba masa utk ak belajar semua perkara..
aku ni dah kira untung leh buat semua benda pada usia yang sangat muda..
aku start keje dri zaman skola lagi...lepas spm, mmg aku btol2 bekerja..
and aku dpt gaji mcm biasa..
sama seperti org lain..
kursus..ermm...byk dah aku join..
kursus buat laman web under MeCD..
kursus buat blog..kursus UBS system account..
UBS stock..haaaaaaa..
kursus nak g China...even yg pergi tu parents aku..hahaha
kursus usahawan..
cuma kursus umrah, haji and kursus jadi bos je blum tercapai lagi..
hahahaha...insyaAllah..one day...

ermm..lately ni...aku sedang mencuba utk membuang segala2 gambar dlm dunia maya ni..
anybody tahu mcm mana nak hilangkan gambar2 kita dlm google image search???
yela...gmbar2 zaman dlu...zaman x matured...zaman budus la katakan..
skrg ni nak beralih kpd zaman yg lebih baik..lebih berakidah la sikit..
yela...dah x lama...
kita pn bkn hidup lama sgt..
nyawa kita milik Allah..
bila2 pn boleh ditarik bila dah sampai waktunya..
so sesiapa yg tahu cara nya..pliz tell me yaa..
ok lah..
dah nak magrib..
selamat menjawab kepada semua bebudak degree yg mana skrg ni tgh stdy week...
haha..jawab elok2 je..pointer maintain ye kengkawan!!!
selamat berjuang kpd kwn2 yg se-level...
semoga part 6 ini memberi seribu kenangan kepada anda semua..
take care..
assalamualaikum..
waalaikummussalam..

midsem, knez hassim.



Wednesday, October 17, 2012

-FAR300.di.rumah??-

assalamualaikum..
waalaikummussalam..
wahhh...sejuk dan segarnya pagi ni..
huahuahua..
oh indahnya hidup bila di rumah..
hahaha..
aku balik semalam...
saja..nak release tekanan sikit...
yela...prob itu ini...
perkara yg membuatkan aku selalu pikir negative...
aku actually x suka pikir negative...
but people around me never think about it..
pikir perasaan sndri je..
ambik kesempatan atas kebaikan aku..baik ke??
haha..aku ni x de la baik sgt...
tp itu x bermakna aku ni jhat..
tp org sekeliling x tahu pasal tu..
fine...so semua benda yang aku buat slame ni..x de guna kan kwn2??
ak je yg kena jaga HATI semua org...
ad org nk jaga hati aku??
huhu...jgn berangan la khalifah..
semua org sama je...ko pun sama la khalifah..
ko x tau brp ramai org yg x puas ati ngn ko..
ermmm...nasib ko la khalifah..
buat baik berpada-pada...buat jahat jgn sekali..
tp kan kwn...ak ni jenis negative thinker tau..
otak dan pemikiran ak ni jauh lebih jahat sikit..
ak x tau knp...maybe surrounding yg buat aku mcm ni..
haaaa??spe tu??korg la...kwn2 aku sndri..
cuba korg byg kannnnn..
korg buat keje@sesuatu perkara utk org sekeliling korg..
then... one day..kwn korg lyan kamu semacam je...
tgok pn x nk...dgr nama korg pn, dia jd mual..
haaaaa....wth??
hellooooo...aku bunuh mak bapak ko ke??
aku rmpas suami ko ke??
ad aku curi brg ko ke???
x pasal2 aku pikir negative tau..
ermmm..X PE...MEMANG AKU X DE PERASAAN kn???
ap ko ingt aku ni spe???
kerani???org gaji??kuli???
ko buat aku sedih...asyik terfikir2..
then..negative lg..
dah la...aku penat...nk harapkan ko buat keje utk komuniti???
harammm...x prnh...ko yg sellfish...
sbb u never think about others' feeling...
biar ar aku nk taip apa pn,blog ak...
ak jarang nk maki hamun org dlm blog..
tp hari ni ak nk menaip..
nk release skit tension aku sebelum ambik paper last jumaat ni..
arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...

ok..balik rumah smlm..
tgok pungut(kucing) dah makin aktif..
yea...28 ari ilang begitu saja..
jumpa..bwk balik...jadi pasif..
kurus kering..
skrg alhamdulillah..dah ok..
still cari kaki manusia lg...
utk gigit2..hahaha..
abah x caya beliau adalah pungut...dia ckp itu popot..
hahaha...sbb x aktif..
then smlm lepas mndi..fuhhh...dah balik asal..
good cat sygggg...muahhh
erm...pepagi ni...
rasa gatal nk bukak laptop..
bukak fb...benda biasa utk pompuan kalau ad line ternet..
haha..kimi yg ckp..bkn aku.... (>_<)
tgok home...wahhhh..
menarikkkk...yg best nyer..disebabkan aku ni stalker..
so...byk la benda yg aku rasa seseorg tu x ptut buat..
bg ak la...kalau kita ni dah namanya berkasih-kasihan dgn seseorg..
plizzzz be loyal la...bkn ak nk ckp mereka curang...
but..cuba pikir la skit..
mcm mana perasaan gf/bf masing2 bila tgok pasangannya bercomment-ing dgn org lain..
how sad...aku x leh byg...
but it doesn't mean yg aku ni jelez...
BUKAN la...i already had a bf...hensem daaaa...
cukup sempurna utk ak... haha..
"if i was ur girlfren...never let u go....lalalalalala.."
hahaha..sbb nya smlm aku terbaca post kimi dlm blog lagi satu...
ermm..post yg lama...tp cukup best utk ak sedar...
betapa syg nya dia pada aku...bhahahaha..

Fakta MENARIK mengenai lelaki:

-Lelaki biasanya tidak terpikat terhadap wanita disebabkan mereka cantik,

tetapi mereka lebih mudah terpikat terhadap
personaliti dan ketrampilan seseorang itu



-Lelaki amat bencikan lelaki lain yang cuba untuk menggoda kekasih mereka.

- Apa yang sedang awak lakukan? atau Awak dah makan ke belum?
adalah merupakan soalan paling kerap akan ditanya
ketika mereka menelefon seorang wanita.

- Lelaki akan sibuk dengan pekerjaan mereka sepanjang hari,
tetapi sebelum tidur, pasti mereka akan memikirkan
mengenai wanita yang mereka benar-benar sayang.

- Apabila lelaki benar-benar sayang terhadap seorang wanita,
mereka akan mengabaikan semua karakter negatif
yang ada pada wanita tersebut.

- Lelaki akan membuat seribu satu kesimpulan sekiranya
seorang wanita senyum kepada mereka.

- Lelaki sanggup melakukan apa saja untuk mendapatkan
perhatian daripada seorang wanita.


aku dah pernah rasa mcm tu..so kengkawan..pliz be nice to ur love..
kalau x nk...ckp x nk...clash je...
jgn seksa mereka...
x jadi apa pn...kalau dorg jelez lg la...
jgn bg dorg rasa dendam ngn korg...nanya karanggg..
terutama lelaki...jgn berani nk uji tahap kesabaran diorg...
mcm2 da skrg yg jadi...nauzubillah...mintak jauh semua tu...
kalau x syg dah..pliz putussss...jgn seksa jiwa org ye..
aku bukan nk kutuk sesiapa...
sbgai muhasabah diri...
ok lah..
nk balik umh sewa..nk g stdy lak..
ok la...t.c ye...
COME ON...skrg waktu bekerja!!!!-ayat mama
haha...
wassalam..


rindu adik aku yg ni.. ;(

masih sedih, knez hassim.


Tuesday, October 16, 2012

-taxation.1.end-


Assalamualaikum..
Waalaikummussalam...
Wahhhh...
Apa khabar semua adik2??
Sihat???hahaha..
Aku x brp nk sihat mne...
Taxation paper dah lepas da...
Fuhhhh...takotnya aku nk exam...
Sampai ketar2 nak bukak kertas soalan...haha..lawak la ko ni khalifah...
Nak tulis no.matrik pn pikir byk kali..
Kot2 trtulis kwn punya..habis aku..
Huhu...td exam pkul 2.15-5.15 pm..
Wahhh..mmg smpat sgt2 la nak lunch dlu...kononnya...
Mmg bez tgh exam perut tgh bergendang sana sini..
Mcm2 lagu dah kuar...hahaha
Tambah pulak seat exam aku bwh aircond..
Ishhh..x la dingin mana...cuma beku je...
Haha...ok lah...actually aku nk.mengadu...
Errrmmm...paper tax ptg td susah...
Nk.ngadu kat ma, nnti msti dia ckp "awk x stdy la tu,mkn je kejenya,kuar jejalan..blablabla...n so on"..
Gemuk...
Pendek..
Baju ketat daa..
Keturunan gemuk la tu..
Gelap...
Muka minyaknyeee...
Eii..borosnya budak ni..
Hahaha...itu semua kata2 biasa ma aku...
Sweet kan???kalah couple...hahaha
Ok...k la....dah lewat...nk tdo..masuk waktu daa..hihihi...
Oh ye...cuma nk ckp..td aku g mkn kat KFC...haha...
Itulah jawapan kpd persoalan kalian semua mengenai ke-chubby-an ak skrg...
X KFC, McD pulak..haha..
Dah cuba buat yg trbaik utk diet..
Tp gtu la...aku tkot lapar...hahaha
Karang pengsan, susah plak...
Nanti kurus,org ckp ak ad msalah...
Hahaha..kelakar..ok la..
Selamat mlm blogger/reader/facebooker/twitterer/google..haha
Selamat malam khalifah...
Nite Wan Kimi..(mis u badly) haha..gedikkkk...
Taxation, knez hassim.


Sunday, October 14, 2012

-exam.mood-


Assalamualaikum..
Waalaikummussalam..
Huhu...3 paper telah berlalu..
Dgn jaya nya??insyaAllah...
Debar debar juga..
Yela...sdap sgt menggoreng..
Hahaha...funny lak bila pkir psl exam ni...
Dlu time skolah,ak stdy giler2...
Mnum nescafe secwan..tp letak 3 paket nescafe 3 in 1..tp yg mild la..
Hahahaha...pastu mula high...x leh tdo...
Kul 3 x leh tdo ag...then mula la nk menyepit kat katil kwn...
Yg x than nya nk tdo tengah2..hahaha...
Then punya la hebat stdy...siap tdo ngn buku kat sbelah..(still do it till now...) muahahahahaha...
Klakar la...agaknya tu mmg habit kot time nk exam...
Haha..yg pastinya..ia menjamin anda tidur lena dengan mimpi yang sgt indahhhh..hahaha...
Dlu kat skola,siap curi meja besar kat lobi...konon nya nk stdy group sng...ecehhhh...last2 jd tmpt mkn dlm dorm...haha...:(
Ak ni bkn suka sgt nk imbau kisah lama...cuma bila teringat rasa klakar...haha...tp skrg ak x rasa nk balik smula zman skola...
Sbb kngan ak x brp nk indah orrr cool...
Oh ye...ak prnh tdo ngn kucing itam dlu...tp aku agak kurg ingt skit dgn kwn yg mne aku tdo...yg pasti kucing tu dtg menyelit tgh2 antara kami!!!!
Okkk...and dia tarik slimut ak..haaaa..
Ak ingt kwn aku yg tarik..bru nk bgun nk rentap blik..
Tgok2..kucing!!" arggghh..da la itammm...huhuhu...
Hahaha...ok..post yg x de motif..
Skrg yg beza nya...
Ak jd tkot nk mnum nescafe dah..
Hahaha..ak skrg dah tdo awl..
Kul 12 da naik ats katil..n tarik simut..
Yg x leh lupa..still bwk nota tman tdo..hahaha..
Knon nk baca...pegang skjap je...trus letak tepi..n TUTUP MATA!!!
Hehe...k la...
Nk smbung stdy lak..
2 more paper left...pray the bez for me yup cuties...hehehe
Bye..t.c kwn/readers..
Wassalam...
Exam mood..>_< KNEZ HASSIM


Thursday, October 4, 2012

-blogger.mobile.cewahhh-

Ok..testing2..
Hehehe...
Law dah abis...
Lega gila rasa...
Padahal bru satu paper...
Hahaha..oh ye..
Pungut my cat dah balik rumah...
Kurus sgt...
28 hari hilang...
Mana x risau..
Ingtkan dah arwah..
Aku siap mimpi2 lagi..
Rupanya sesat..
Adik aku yang jumpa tepi jalan bwg jambatan sekolah..
Alhamdulillah...
Masih ada yang sentiasa menceriakan hdup kami sekeluarga..
Huhu..
Ok lah..testing post je pn ni..
Yela...ad tepon camgih x kn nak simpan je kan..
Hihi..ok lah..
Bye..
Lega,KNEZ HASSIM.


Tuesday, September 25, 2012

-mekasih.astro.=_="-

assalamualaikum..
waalaikummussalam..
hihihi..
yeah..ni prcubaan aku yg ke tiga@ke4..
prcubaan utk menaip satu post..
hurmmm...actually bkn apa..
ak ad byk benda nak share...
oleh sbb terlalu byk tu la aku smpai lupa nak taip apa,
bila berdepan dgn laptop ni..
huarghhhh..
on lappy je, fb..on tpon je, twitter, instagram, kakaotalk, and bla bla bla..
bkk lappy je stalk org..bila masa la aku nak menaip..
skrg ni tgh sjuk...
tmbah pulak perut knyang ngn nasi minyak..
mata pn ala2 nak ttup da...
hahaha...ni la penangan STUDY WEEK...
aku x rasa semua kwn aku stdy time2 gini...
kalau stdy  ALHAMDULILLAH..
bgus lah...x mcm aku...
ak sbuk gila time cuti cuta ni...hahaha

bgun pagi...smyg sbuh..ak x tdo balik....aishhhh...
ak bkn mcm korg..hehehehe..
mama x kasi tdo balik..rezeki x msuk nnti...TAU???
pas smyg...bkk tv...pkul 6.30 pgi??
byk je citer2 menarik..
upin-ipin ada...
korea drama ad..
hbo, star movie..memacam..aishhh..lemah semangat aku...
mekasih ASTRO.. =_="
then lepas adik2 g sekolah..
aku pn mundar-mandir di rumah..
tgok buku LAW..urmmm...pegang je..
then aku letak ats meja..jeling je...hik3..
ayah aku lak yg ambik..baca bku LAW aku..menarik kan??..kah3..
tgok tpon..urm...ad noti fb x ni???agak2??
bkk..tgok ad la satu dua..cehhh...bazir bateri je..
haaaaaaaaaaaaaa...satu hal lg..
wifi kat umh tiba2 lak functional..cehhh..
slama ni asal aku balik, x leh guna...
time stdy week lorhhhh nak jadi nya..

haaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
satu lagi...smlm punya la cuak aku..
password student portal aku leh lupa...
aku rasa dah btol aku type..
malang x berbau...hampeh...x leh bukak pn..
kecIwA gila...ak dah nak nangis...cmne nak exam???
slip pn x print lagi..bkn stakat x print...nk log in pn x leh...
huarggghhhhhhhh..
abis semua laptop aku try...
laptop abah, ebook yo, bb mama, wonder aku(=_=)..
semua x leh...lappy aku tok sah ckp la....ak dah meragui kesetiaannya pada ku..
hehe..last2 aku dah nak menyerah ni..mcm2 aku pkir..
x nk ambik exam pn ad...
nk g ganggu HEA, tkot kena maki hamun..
ntah2 cam ni diorg akan ckp kat aku...

K: kak..nak tnya..kalau kita lupa password istudent, mcm mana nak dpt balik??
HEA: diiiikkk, tkan la forgot password...nnti dia send la kat email..bla..bla..bla..
K: kak, sy dah try..x boleh..plis kakkk...sy nk ambik exam ni... :'(
HEA: adik ni pndai guna laptop x???tkan je la..umh x de internet ke???
K: ad..cuma utk fb, twitter, bla..bla...frenster..myspace..blog?
HEA: ceh...mls la aku layan...password ko, npe nak tnya aku pulak???
K: tp kak...istudent sruh refer HEA...huk3..kak...camne sy nak exam ni??kakkkk...
HEA: ADA AKU KISAH???ko yg nak exam...bkn aku..HAHAHAHA
K: dont worry kak...esok akak SAH kena pecat..tggu arrrr...wuuuuuuu~

hahaha...berangan kan aku???
kpd adik2..jgn cuba ayat ini di pejabat ye...ini khayalan aku semata2..
hahahaha..

oh ye...ari tu aku pergi MAKA again..
alhamdulillah...aku masih diberi peluang untuk menghadiri MAKA utk kali ni..
pengajaran buat diri aku yang malas belajar...
x baik menyesal..ALLAH marah..
bab kata mak aku..
benda dah lepas..
jgn nak salah kan org lain..
diri sndri yg buat salah..
jgn nak memandai  cari salah org..
ALLAH bg ujian pada awak..
atas dasar bangga diri awk slama ni..
YA ALLAH...sesungguhnya Engkau lah Yang Maha Besar, lagi Maha Pengampun..
ampunkan segala dosa-dosa ku...hapuskanlah segala kebongkakkan hambaMu yang hina ini..
sesungguhnya aku terima dengan redha segala ujian dariMu..kerana aku yakin Engkau sangat menyayangi diriku..amiinn..

nak letak gmba la ckit...
lama x ltak gmba dlm blog...kuikuikui..


hahaha..
bukan aku nak ckp majlis ni x best..
aishhh..mana mungkin..hahaha
best je la...
nasi suam..
ayam wing..
haaaahhh..mee sup beku..=_="
hehehehe...
tdung sbelum mjlis lawa je kan???ehehehe..
tp ak x suka rimas2...
so...baiki2..hahaha..
ye ar...aku ni bkn jelita lagi menawan sgt..
ckup la sekadar cantik di sisi Allah..
jgn setakat cantik di mata manusia..
ok lah...masa utk berehat...
penat menaip ni..
yela..
mana x penat..
smbil taip minum air....bukan setakat berenang je leh minum air..
hahaha..
tambah pulak...ad lak sofa kat sebelah..
lentok kejap...bgun..sambung taip post..
dgr pulak maid main masak2 kat dpur..
kuar jap intai...tgok peti sejuk terngaga..
tguk air oren jap segelas..
msuk bilik kmputer balik, sambung taip lagi..hahaha..
bila nak abis taip ni..
tgok jam dah dua jam aku duk dpan lappy..bateri lak yg buat hal...
naik atas, ambik charger...terintai pulak tv..
aishhh..tertkan butang standby..opsss..
ada pulak.."music start!!!"
inkigayooooo...aishhh..
x leh jadi...tgok satu lagu..
then ttup..trun..
alamakkkkkk...lappy da sleep..
hahahahaha...
penat lak nk tggu bgun balik ni..
dah hidup...fb dlu..hahaha
btol la ckp mr.kimi..
pompuan kalau tgok wifi ad...sah bukak fb dlu...FIRST...
then bru ingat keje..tu pun lepas setengah jam berfacebooking..
kah3...woman reality...
ok lah...itu saja utk post 'mekasih ASTRO'
mekasih kepada yg sudi membaca...nak mintak like, x de butang like dlm blog ni..
nk sruh komen, sian lak kat korg nak kena taip..penat jari korg..
hahahahahaha..
x pe la....lgpun nuffnang ak singgit je pn.. 0_o
mekasih sekali lagi kepada yg tertekan page blog aku ni...
ok la...
oh ye....aku actually bukak je blog tiap2 ari....
tp bukak blog org len...hahaha..
sbb aku btol2 suka baca..skimming...scanning...
actually aku rindu arwah2 kucing aku..
so...tgok pn aku dah rasa terhibur skit..
kpd kwn2 yg senasib cm aku..baca lah juga blog tu..
oh yeee...kucing aku si pungut(yg abah kutip tepi jln ari tu, dah tiada)
huk3..redha je la...mimpi2 aku dibuatnya...
memacam aku mimpi,,smpai potong2 kaki segala..aishhh...
bgun tdo, lecun baju,,,basah...leleh air mata kejap..
miss u...nak buat dedication skit...
kepada...

CHIQ
COMOT
BOBOI 
GIGIRL
BOBOI JUNIOR
MANJA
PUNGUT

kalau bulus2 sekalian, sekiranya masih hidup, sila jaga diri...
lawan semua biawak, snake, jerung...segala benda la..
jgn berkawan dgn makhluk2 yg hanya nmpak baik di mata, tp perut berkeroncong menunggu kamu2 shj..
bulus2..walaupun hayat2 kamu di rumah ni paling lama hanya 5 bulan..
aku ttap syg kamu smpai mati..
entahlah korg hidup ke x lg..
kalau hidup balik la..kecuali si boboi..
sbb jumpa jasad kaku di tepi jln raya..
waaaaaaaaaaaaa~~~
love u all my bulus..
sob..sob...sob..
smpai hari ni aku masih menanti mereka utk pulang..
even diorg berkurap skali pn...ak ttap akan ambik..
x pe..ubt kan ada...
ok la..
pnjang la pulak..oh ye,,td ad si kontot dtg..hehe...mama panggil grey si bising..
sbb asyik mengiau je...da bg mknan pn bising lagi..
agaknya ucap mekasih jgk kot..
hehehe..
k la...
pray the best for me..
utk final part 5 diploma....ek???
ye..masih di bangku diploma...
doakan kejayaan ku kwn2..
babai..
take care semua..
assalamualaikum..
waalaikummussalam..


rindu jgk budak comot ni..
belajar rajin2 tauuuu...

salam ikhlas,
 KNEZ HASSIM.

Monday, July 16, 2012

-knez.hassim.ep.1-


wahh..dah lama tak berblogging...
x tau la nak story mory about what...
ada yang happy...ada yang sedih...
ada yang menarik, ada yang terlalu blalalalalalala...
urm...aku skrg dah masuk part 5...
still lagi diploma and no repeat paper!!!
cewahhh..haha...x de ar...kidding je..
aku just harap aku dpt graduate tepat pada wktu..
even aku dah x terbau ANUGERAH NAIB CANSELOR bcoz of kelalaian diri sndri..
mungkin aku masih boleh terus kekal dgn pointer 3..insyaalah..

aishhh....asal aku menaip...msti psl akademik..boshannnnya...
nk buat mcm mana...even dgn org yg bru aku knl je, tu la soalan yg akan aku tanya..
yela..aku nk tau jgk apa matlamat hdup dorg kat universiti ni..
bg aku, aku nak bljr btol2 n x de masa utk aku nk main2...pegang jawatan itu ini..
aktif dlm sukan or whatever...maaf aku x minat..
mama n abah hantar aku kat sini supaya aku belajar...
kalau aku ni minat kokurikulum dah lama aku jadi atlit...wakil sukma pn boleh..
hahahahaha...tapi syg nyer benda2 mcm tu adalah perkara lampau dlm hidup aku..
kawad kaki segala...aishh..ckup la smpai kebangsaan time skola...x perlu disambung di universiti..
x de apa pn yg nk dibangga dgn benda tu..
terjerit2 kat pdg kwad, dlm kelas senyap time lecturer tny...hahaha...kelakar la...
yela...akademik dan kokurikulum x leh disamakan...hik3...

kalau la aku ni masih bersemangat waja meneruskan minat dahulu..
aku rasa skrg aku dah masuk askar...hehehe...
mmg aku ni agak skema...haha...tp rasanya ramai lagi yg skema dlm dunia ni..
biarlah org ckp aku old-minded..aku ok..
org ckp aku outdated about fashion, hahaha...ada aku kisah??
aku nak evergreen..org slalu guna dan ingt..
pakai skirt bagai...baju biru, skirt merah...tdung kuning..yeahhh...pop art urban fashion skrg..
aku pn tahu mcm mana nk pakai..mana nak cari...apa pkembangan semasa..
nama pn abah aku designer...tp aku ni x minat...
majalah fashion??belambak kat umh...
hahahaha...cuma aku tahu...niat aku nak belajar akaun..bkn nk bergaya kat kampus..
mcm pompuan2 skrg..ok ye,,,tahuuuuu..
nak jd perhatian supaya dpt meningkatkan rasa keyakinan diri..
cewahhhh...dlm klas snyap terus...(ak pn diam jgk..hehehe)
aku ni x de da slim mcm dlu...x mcm awek2 skrg...slim mantoppp..hahaha..
sbb tu x pakai moden2 ni..kannnn???x kisah pn..

adik aku dah pergi institut kraf negara...
under government..bestttt dia...
semua free...siap dpt elaun lg...
jeles aku...aku bljr pndai2 pn just duk trganu jugak..
adik aku ambik seni je pn, dah dpt g selangor..
mesti mama abah bangga...x pe..aku pn tumpang bangga...
cewahhh..x pe..perjalanan masih jauh..tahun dpan aku dah start merantau..
kasihan parents aku..anak2 semua duk jauh... :(

oklah..dah penat...
hidup aku skrg penuh dgn tarikh...
ecehhh...kekonon bdk universiti la katakan..
sbuk bljr je...hahaha...

fallacy..
common test..
kelas ganti..
critical thingking..
assignment..
presentation..
final exam..
quiz..

semua dl fikiran aku skrg...
haha..kwin???lmbt lagiiiii...

ok lah..
selamat maju jaya buat semua readers..
pray the best for me..
maaf kepada yang tersinggung..
ok bai.


hahahahahahahahahaha...

rindu blogger, knez hassim.





Friday, May 11, 2012

-special.for.ira.syg-

kepada sepupu ku nur hazirah jauh nun di sarawak sana...
gue ad berita khas utk lu dri semenanjung..hehehe..
tgok gmbar dlu ye..






sje nak letak gmbar syok sendiri..
nak kasi lu jeles skit..
bhahahaha...
lmbt lagi ka lu nk blik mesia???
nk jejalan x smpat nk rancang pn...
:'(

gue ngn farhanA da nk msuk bljr, lu baru nk cuti..aiyaaa...
x pe la..
gue bljr bkn jauh sgt pn...
UK je..hehehe..
miss u la sista..

knez hassim.

-pink.or.green-

huhu...
post kedua utk hari yg sama...
x nk bebel daa...hehehe..
oh ye...aku pn pelik dgn diri sendiri..
mkin lama makin byk brg warna pink...
apakah maksudnya??
adakah aku sudah tergolong dlm kalangan geng2 lembik...
hahaha...apa salahnya...
dah jadi pompuan sikit...maksud aku bertmbah keprempuanan nya...
bhahahaha...anyway aku still minat hijau...
ngeeeeee.........~~~


ni gmbar dulu...hijau nya dia..hahaha


oh...casing baru utk wonder sy....HAHAHA..


tq hakimi for the gift...loike it soooooo much..tq again!!hadiah sempena DL RETURNs HOME...
haha


~~~lalala~~~


hehehe...aku x pkai jenama2 bagai...x mmpu.. :'(


tgok...bju pink...tdung pink...


jam pn pink...apahalll??

dlm hati ada kebun...kih3...
bg aku pink terang warna yg berani..
hahaha...
tp aku bukan jantanmen...
aku ladies in pink versus green...

ok..bai..

knez hassim.

-diam.diam.berisi-

assalamualaikum..
waalaikummussalam...
huhu..apa kabar semua???
aku di sini baik2 aja....HAHAHAHAHA...
hurrrmmm...menjalani kehidupan seperti biasa..
tiada apa yang menarik..
mcm biasa la...
bekerja.pekerjaan.pekerja.kerjarannnn..hahaha
hidup penuh dengan bertalam-talam...
aku pun hairan la...
sikap x puas hati, cemburu, dengki mmg wujud dlm situasi pekerjaan ke??
sudah terang x perlu disuluh...
aku pun penin...ckp sini lain...ckp sana lain..
mana satu btol???
manusia...mmg x pernah ckup...
bg aku la...kalau seseorang tu cemburu dgn kita, knp x tambahkan lagi...
knp nk biarkan???bidasssss je la...
masing2 ad rezeki masing2...
sblum apa2..cermin diri dlu...
pkir apa kekurangan diri...bkn main nak jeles sebarangan je...
kalau tgok org lg baik dari diri kita, so cuba lah lebih lg...bukan main ikut prasaan je...
x leh tgok org lebih skit je...mula la setan duk bisik...
nak lebih jgk....tp tambah bruk ada la...
membebel pulak da aku ni...
hahhhh..satu lg..
bibik aku ni mmg x sedar dri...
lagak mcm bos...
tp bodoh jgk dia...
ingt dia x buat kerja, duit masuk ke???
sape nk bg gaji kalau x buat kerja....
haisshhhh..org x sedar dri...
GOV ckp nk standardkan gaji amah...
perghhhh...kerja x buat mana..nak mewah2...
lupa asal usul...huhhhh...
maap la...x nk naikkan gaji...malah menurunkan ada la...
x pn...buang je balik kampung pendalaman asal....
ish3...

mcm ni la situasi kerja...
x bg gaji, x leh...hak pekerja...
majikan duk jaga hati pekerja je...
tp pekerja ada pikir hati majikan???
ko buat tempat kerja tu mcm bapak ko punya kan...
no respect langsung??
hellloooo...kami x terhegeh2 pn nk ambik ko bekerja...
belambak lagi kat luar sana nak kerja...
stkat ko yg X PERNAH SEDAR DIRI, ramai lagi yg rela..
even gaji ciput...
nak kerja gaji tinggi...tp apa yg ko buat???layak ke nk byr mahal...
stkat kerja yg langsung x berpeluh tu??
dduk2...lepak...ckp x pernah habis..
hailaaa..lain la kerja kilang or buruh bangunan..
pak cik kayuh beca pn, kerja smpai kurus kering, bju basah dek peluh, income ckup mkn je...
aku pn pelik la...ikot la...
lantak g ar...
pesan aku satu je...
jgn nk demand sgt la...kalau nak income lebih, buat btol2...
ikhlas dlm kerja...
kalau x ikhlas....ntah laaaa.....
pikir la sndri...

dah...penat da bebel...
sekian..
berakit-rakit ke hulu, berenang2 ke tepian, bersakit2 dahulu...senang2 kemudian...

Friday, April 27, 2012

-YOU.BACK.AGAIN.ALHAMDULILLAH-

assalamualaikummm..
waalaikummussalamm..
wahh...bukan main lagi aku malam ni..tetiba lak rajin nak menaipnya..
mungkin excited...x kot...sbb excited aku dah habis...(dah citer sepuasnya pada si dia)
huahuahuahua...nengok fb...bushannn...
asyik benda sama je...
pasangan bercinta..peluk..pegang2 rilex je..
x pikir maruah diri, keluarga dan agama langsung...
urmmm..umpama meletakkan maruah di kaki sendiri..
aku bukan apa...aku pun ada juga orang yang disayang..
tp x perlu lah nak pegang sana sini...
yela..mcm budak2 skrg buat..
letak gmbar2 peluk pinggang awek/pakwe..pastu letak caption "he's mine"
bweekkkk..hihihihihihihi..x moh taip dah pasal tu...

ok la....
nak stoly yg btol2 plak ni..
ok..sebelum tu aku nak korg tahu something..
even aku ni juz budak diploma..tp x bermaksud aku ni lemah..
aku bukan nak bangga diri...yelah..setakat diploma...semua org pndg rendah...jauh jeeee...
org ckp standard mcm aku ni tahu duk saje je...
AKAN TETAPI...aku nak bagitau yg aku ni lagi bertuah dari student2 IPTS..
ini pendapat aku sendiri...nak marah2, marah aku sorg je...ok..hehehe
yes...aku IPTA...awam...kerajaan...
aku cuma nak nasihat kepada student2 yg baru nak msuk institut2 pengajian ni..
kalau boleh elakkan dari memilih institut pengajian swasta...
konform menyusahkan nnti...
mmg la bez..nama gempak2 kot...
nama omputih bagai...hahahaha...
korg mmg sronok dpt surat twaran byk2...yg x prnh dgr..tiba2 surat sampai umh pn ada..
aisehhhh..x payah la...
actually institut swasta ni nak duit je...result spm biasa2 pn dpt offer engineering..
kalau IPTA...harammmmm..susah gila nak dpt..
"ala...result x gempak...IPTA mne nak trima kita"
weiii...ada byk lagi...
politeknik...IKN..mcm2 ada...
cuma jgn berlagak je...jgn nak sombong...
realiti skrg ....kalau korg nak tahu...
org skrg x nak ambik budak bijak kerja...kelulusan dorg terlampau tinggi...
siapa nak byr gaji..
x kan kelulusan dri universiti hebat2 nak byr gaji RM1000 je...tu pn dah byk aku rasa..
hahahaha...siapa nak ambik???tu la sbb melayu ramai taman anggur...
yelah...sambung generasi nenek moyang coz berlagak sgt...
syarikat2 skrg nak kemahiran je...itu yg penting utk membangunkan sesebuah negara...
sesuatu syarikat x kan ambik pkerja yg lebih pndai dari nya...sbb dia tahu, one day..dia akan dijatuhkan oleh pekerjanya sendiri...
adoyai..membebel lak aku..
actually result sem 4 aku  kuar hari ni..
tu yg terlebih excited skittt...skit je...
alhamdulillah...terima kasih Ya Allah...
terima kasih mama abah kwn2...
result muet pn ok..alhamdulillah...insyaAllah cukup...rezeki yg baik..
k la...nak tido..haha
terima kasih kepada Sir Wan Hakimi kerana byk menolong sy dalam pembaikpulih english sy...
hehehehe..meh sy blnja gula2 ye..hahahaha..


suka tgok org baca buku....hehehe..

*DL..u back again for me... :')

knez hassim.

Wednesday, April 11, 2012

-minat.mula.berkurang-

assalamualaikum..
waalaikummussalam..
adui..lately ni aku mcm dah agak kurang mood nak berblogging...
bukan kurang...x de mood terus..bhahaha..
penangan manusia yang taip "hye, bw at ur side" kat chat box tu..
cehhh...semua buat iklan...hahaha...nk menjahanamkan blog aku kannn??hehe...tau da..
skrg duk famous pasal blogger artis..hailaa...
sampaikan semua org tergila-gila kan fashion yg ntah apa2..
oh ye...jgn sama kan blog aku dgn blog2 blogger artis..diorg mmg la kena taip standard full..
eja x leh salah..sbb nnti senang google nak translate..huhu
tp aku pnya x perlu kot...hahaha..aku ni masih muda remaja...haha

ok la...x nak cerita da pasal tu..kang aku jadi femes lak kena saman...
yela..buat blog ni boleh dpt income 4 angka juga...
huhu..x ke nanya aku kalau kena saman..hik3..

aku habis exam 26 march 2012..
malam tu terus aku fly away ke kuala lumpur..
eceeeee..naik bus je la..
utk HKK 2012...yela...aku ni anak usahawan..
kena la belajar..
sampai sana pagi..then kul 10 g HKK..
then 2 April 2012..
*ehemm...hari last HKK..
so masa untuk beronggeng..
oleh kerana aku terlalu baik hati dan terbuka..
mak aku suruh teman her worker to go to the KLCC..
aiyaaa...tempat mahal mcm tu bukan la standard aku..
aku pergi pasar malam je..tp atas permintaan mama, aku pergi la jugak kan..
ermm...x de la special sgt pn..aku pergi pn, poket aku kosong...nak buat apa..
aish..lain la my mom's worker...dia baru je dpt gaji..
masa utk dihabiskannn..BHAHAHA..
aku tinggal dia sorg2..biarlah dia cari apa yg dia nak..
yg pasti KLCC bkn standard aku...and bukan maksud aku pavi tu tmpat aku plak..
hehehe..aku pakai batik...hehehehe..
jejalan dlm tu buat aku bosan..
apa sangat yang ada..
baju??jenama???
hahaha..
harga je 4 5 6 ratus..
jahitan x lawa..
material kat kedai kain biasa ada..
nak jahit sendiri je...
ok..fesyen???maybe kot...
ala...designer baju made in china yg jual kat pasar tu pun sama je standard..
belek baju..made in china juga..harga 4 ratus..
g pasar..belek baju..made in china juga..baru 15 ringgit..
jenama yg penting???hahaha..tampal je la...
for me..jenama sendiri lagi better...kah3..
setakat kain polyster, cotton..benda tu semua leh dpt??
tahan lama???ye la....brp lama???sampai 5 tahun??
kalau aku sah2 la dua bulan je...badan da naik..
pakai simpan..pakai simpan..mmg la tahan lama...
niat syg nak guna sbb mahal..kononnya laa...
tp tu la sbb kenapa bju tahan lama..
sbb x guna dan x basuh...
ish3..apa2 pn...gunalah produk malaysia..
sokonglah batik terengganu..
hahaha...harga jauh beza dengan brand2 overseas..
insyaAllah jumpa lagi di Plaza Angsana Johor Bharu utk promosi kraf pula..
hahahahaha...kalau dapat pergi...jumpa la...
k la...selamat bercuti..




and good morning... :)

Friday, February 24, 2012

-terukir.di.bintang-

Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia

Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…

Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu

Tuesday, February 14, 2012

-HB.. :) -


hari ini hari jadi cikgu saya..
HAHAHAHA..
selamat hari lahir..
ikhlas dari anak murid kesayangan..
<3

Saturday, February 11, 2012

-aku.ego.maaf-

ego..
bongkak..
keras hati..
jahat..
kejam..


aku mengaku semua kat atas tu adalah aku..sombong..aku alpa..
aku lupa pada dia yang sentiasa teman aku siang hingga malam..
selama ni text aku bila aku bgun pagi, time tengahari, petang sampai la malam...
makan minum aku semua ditanya dengan harapan supaya aku x lupa makan..
teman aku buat kerja sampai tidur lewat sedangkan aku tertidur dengan lena tanpa bagitau yg aku nk tidur..
jahatnya aku..bila aku mengatakan rasa bersalah kepadanya, dia pula yg mengaku dia yg bersalah..
tp aku tahu dan dia tahu..yang berubah nya adalah aku..
terlalu byk aku berubah..sekecil-kecil perubahan aku ni, sungguh besar effect nya pada dia..
kejamnya aku...perasaan nya langsung aku x jaga malah menambah sakitkan hatinya lagi...
bodohnya aku..x pandai nak menjaga hati seorang insan yg sangat setia menyayangi aku..
sangat setia menunggu aku, sangat setia bersama aku..menemani aku dikala sedih malah gembira..
jarang sekali aku berkongsi kegembiraan dengan nya..mungkin ada..tp x semua..
byk nya yg sedih...bila sedih baru aku cari dia...aku sibuk mengata kawan, bila senang cari cari aku, bila susah, tinggal aku...tetapi aku sendiri x sedar..aku juga begitu...bukan dgn sesiapa pn..tp dgn dia yg selama ni bersama aku...
perasaannya dah berjuta kali aku hancurkan..pasti pedih, seksa dia...tp adakah time tu aku pkir pasal hati dia??yg aku pikir semua salah dia...SEDANGKAN semua salah aku..
aku mintak itu ini, semua dia kasi, x de satu pn dia x tunaikan permintaan aku..
sedangkan aku????nk layan msj dia pun x terlayan...aku x la bz...borak2 kosong je  manjang..
dia aku lupa...bongoknya ku...
time aku merajuk, dia semangat pujuk..tp bila time dia merajuk, aku kaku..x tau nak buat apa...
then aku pulak yg merajuk... aku pulak jenis cepat bosan.. sebab aku x suka melakukan benda yg sama..
aku tahu dia mencuba utk memberi kelainan, tp pada masa tu, aku sekali lagi bodoh... aku x perasan pun..
Ya Allah...kurangkan lah dugaan utk dirinya...melayan aku yg berperangai tidak bersyukur dgn apa yg ada..
setiap msjnya, mesti ada t.c..take care..syg nya dia pada aku..
masih belum bersyukur aku ini..x menghargai dia disisi..aku mencuba utk yg terbaik..
tp apa yg aku dapat, tambah buruk..cari pasal...lukakan hati dia...ckp lepas...rambang je keluar..
marah2 dia x tentu pasal...dia ckp aku ngn dia berbeza..mungkin...tp aku rasa aku x wajar keras kepala mcm tu...sampai kan bila nk chat kat fb dia rasa janggal dgn aku...sedangkan aku ngn dia bukan sekadar kwn biasa..lebih..yepp aku ego...dengan diri sendiri...dengan dia..
maafkan sy...sy bukan insan sebaik yg awk inginkan... 
maafkan sy dengan perubahan sejak 5-6 bulan ni..
sy ingin berubah...tp dah terbiasa...

kejam, saya.

-lumpur.dan.mereka-

assalamualaikum..
salam modul UPKP..
hahaha...
mjur la time degree nnti da x de kerja2 gini..
penat la...panjat itu..
celup ini..
jatuh sana..
tergolek sini..
haishhhh..
apa pun aku still enjoy hari ni..
sbb kwn2 aku sama group dgn aku..
HAHAHA...





ni semua budak class aku..
perempuan semua lagi baik kan???
kami tidak berpuak, tp kami ber 'geng'..
and aku geng baik...
 sangat baik..


mereka dan kami..


oh...ini kolam ikan tilapia...
kah3...
byk yg berenangggggg...
bau pun semcam wangi ke...
oh ye..biasa la kalau dengar jerit2 manja bila naik titi tu..
almaklum laa..
pompuan..sinonim daa..
HAHA


menunggu turn...
ada yang x sabar nak berendam..
yela..
terapi kolam sauna...
yaaaarkkkk..


kamera aku dah mcm dslr bukan???
senang..
x payah kumpul duit beli..


no komen..


bersemangat kan mereka??
agak la geli..
memang dah rasa sgt la pijak taik..
tanah = taik..
x leh beza daa...
=.='


 panjat...gelunsur...
cari pacat..
x jumpa...
kalau jumpa, ingt nak tanah dengan garam..
kah3..


exciteddddd...
cool giler...
kaki ngah pijak tanah lembik still leh PEACE yoww..


jam baru aku cntik kan??
6.50 je...


teringin nak naik..
tp nak buat2 pengsan, MALU..
hik3


sorg je girlsss..
semua boys...
cumelll kan??


membina menara???
rumah bangloooo je ni...
huhu..
nice teamwork..
menang no 3???
aku pun cam blur2 je...



kreatip kan???


dia sangat comel...
berbulu..
comot..
sama ngn manusia kat tepi..


ntah apa nama dia...
x de surat beranak pn..


kasut mereka2 yg sengaja mengcelup kaki-kaka ke dalam coklat cair cadbury..
wahhhhhh...



lovely akma..
cantik dia...

p/s: tiada gmba Asha Lot kan??
hoho...maap kami x sekumpulan..
hoho..
len kali lak ye...

ok la..
tido, knez hassim.
Instagram

aku dan blog

Daisypath Friendship tickers

oppss!

Daisypath Anniversary tickers

linkie ♥

ikut.ikut