Saturday, February 11, 2012

-aku.ego.maaf-

ego..
bongkak..
keras hati..
jahat..
kejam..


aku mengaku semua kat atas tu adalah aku..sombong..aku alpa..
aku lupa pada dia yang sentiasa teman aku siang hingga malam..
selama ni text aku bila aku bgun pagi, time tengahari, petang sampai la malam...
makan minum aku semua ditanya dengan harapan supaya aku x lupa makan..
teman aku buat kerja sampai tidur lewat sedangkan aku tertidur dengan lena tanpa bagitau yg aku nk tidur..
jahatnya aku..bila aku mengatakan rasa bersalah kepadanya, dia pula yg mengaku dia yg bersalah..
tp aku tahu dan dia tahu..yang berubah nya adalah aku..
terlalu byk aku berubah..sekecil-kecil perubahan aku ni, sungguh besar effect nya pada dia..
kejamnya aku...perasaan nya langsung aku x jaga malah menambah sakitkan hatinya lagi...
bodohnya aku..x pandai nak menjaga hati seorang insan yg sangat setia menyayangi aku..
sangat setia menunggu aku, sangat setia bersama aku..menemani aku dikala sedih malah gembira..
jarang sekali aku berkongsi kegembiraan dengan nya..mungkin ada..tp x semua..
byk nya yg sedih...bila sedih baru aku cari dia...aku sibuk mengata kawan, bila senang cari cari aku, bila susah, tinggal aku...tetapi aku sendiri x sedar..aku juga begitu...bukan dgn sesiapa pn..tp dgn dia yg selama ni bersama aku...
perasaannya dah berjuta kali aku hancurkan..pasti pedih, seksa dia...tp adakah time tu aku pkir pasal hati dia??yg aku pikir semua salah dia...SEDANGKAN semua salah aku..
aku mintak itu ini, semua dia kasi, x de satu pn dia x tunaikan permintaan aku..
sedangkan aku????nk layan msj dia pun x terlayan...aku x la bz...borak2 kosong je  manjang..
dia aku lupa...bongoknya ku...
time aku merajuk, dia semangat pujuk..tp bila time dia merajuk, aku kaku..x tau nak buat apa...
then aku pulak yg merajuk... aku pulak jenis cepat bosan.. sebab aku x suka melakukan benda yg sama..
aku tahu dia mencuba utk memberi kelainan, tp pada masa tu, aku sekali lagi bodoh... aku x perasan pun..
Ya Allah...kurangkan lah dugaan utk dirinya...melayan aku yg berperangai tidak bersyukur dgn apa yg ada..
setiap msjnya, mesti ada t.c..take care..syg nya dia pada aku..
masih belum bersyukur aku ini..x menghargai dia disisi..aku mencuba utk yg terbaik..
tp apa yg aku dapat, tambah buruk..cari pasal...lukakan hati dia...ckp lepas...rambang je keluar..
marah2 dia x tentu pasal...dia ckp aku ngn dia berbeza..mungkin...tp aku rasa aku x wajar keras kepala mcm tu...sampai kan bila nk chat kat fb dia rasa janggal dgn aku...sedangkan aku ngn dia bukan sekadar kwn biasa..lebih..yepp aku ego...dengan diri sendiri...dengan dia..
maafkan sy...sy bukan insan sebaik yg awk inginkan... 
maafkan sy dengan perubahan sejak 5-6 bulan ni..
sy ingin berubah...tp dah terbiasa...

kejam, saya.

No comments:

Instagram

aku dan blog

Daisypath Friendship tickers

oppss!

Daisypath Anniversary tickers

linkie ♥

ikut.ikut