Friday, April 27, 2012

-YOU.BACK.AGAIN.ALHAMDULILLAH-

assalamualaikummm..
waalaikummussalamm..
wahh...bukan main lagi aku malam ni..tetiba lak rajin nak menaipnya..
mungkin excited...x kot...sbb excited aku dah habis...(dah citer sepuasnya pada si dia)
huahuahuahua...nengok fb...bushannn...
asyik benda sama je...
pasangan bercinta..peluk..pegang2 rilex je..
x pikir maruah diri, keluarga dan agama langsung...
urmmm..umpama meletakkan maruah di kaki sendiri..
aku bukan apa...aku pun ada juga orang yang disayang..
tp x perlu lah nak pegang sana sini...
yela..mcm budak2 skrg buat..
letak gmbar2 peluk pinggang awek/pakwe..pastu letak caption "he's mine"
bweekkkk..hihihihihihihi..x moh taip dah pasal tu...

ok la....
nak stoly yg btol2 plak ni..
ok..sebelum tu aku nak korg tahu something..
even aku ni juz budak diploma..tp x bermaksud aku ni lemah..
aku bukan nak bangga diri...yelah..setakat diploma...semua org pndg rendah...jauh jeeee...
org ckp standard mcm aku ni tahu duk saje je...
AKAN TETAPI...aku nak bagitau yg aku ni lagi bertuah dari student2 IPTS..
ini pendapat aku sendiri...nak marah2, marah aku sorg je...ok..hehehe
yes...aku IPTA...awam...kerajaan...
aku cuma nak nasihat kepada student2 yg baru nak msuk institut2 pengajian ni..
kalau boleh elakkan dari memilih institut pengajian swasta...
konform menyusahkan nnti...
mmg la bez..nama gempak2 kot...
nama omputih bagai...hahahaha...
korg mmg sronok dpt surat twaran byk2...yg x prnh dgr..tiba2 surat sampai umh pn ada..
aisehhhh..x payah la...
actually institut swasta ni nak duit je...result spm biasa2 pn dpt offer engineering..
kalau IPTA...harammmmm..susah gila nak dpt..
"ala...result x gempak...IPTA mne nak trima kita"
weiii...ada byk lagi...
politeknik...IKN..mcm2 ada...
cuma jgn berlagak je...jgn nak sombong...
realiti skrg ....kalau korg nak tahu...
org skrg x nak ambik budak bijak kerja...kelulusan dorg terlampau tinggi...
siapa nak byr gaji..
x kan kelulusan dri universiti hebat2 nak byr gaji RM1000 je...tu pn dah byk aku rasa..
hahahaha...siapa nak ambik???tu la sbb melayu ramai taman anggur...
yelah...sambung generasi nenek moyang coz berlagak sgt...
syarikat2 skrg nak kemahiran je...itu yg penting utk membangunkan sesebuah negara...
sesuatu syarikat x kan ambik pkerja yg lebih pndai dari nya...sbb dia tahu, one day..dia akan dijatuhkan oleh pekerjanya sendiri...
adoyai..membebel lak aku..
actually result sem 4 aku  kuar hari ni..
tu yg terlebih excited skittt...skit je...
alhamdulillah...terima kasih Ya Allah...
terima kasih mama abah kwn2...
result muet pn ok..alhamdulillah...insyaAllah cukup...rezeki yg baik..
k la...nak tido..haha
terima kasih kepada Sir Wan Hakimi kerana byk menolong sy dalam pembaikpulih english sy...
hehehehe..meh sy blnja gula2 ye..hahahaha..


suka tgok org baca buku....hehehe..

*DL..u back again for me... :')

knez hassim.

Wednesday, April 11, 2012

-minat.mula.berkurang-

assalamualaikum..
waalaikummussalam..
adui..lately ni aku mcm dah agak kurang mood nak berblogging...
bukan kurang...x de mood terus..bhahaha..
penangan manusia yang taip "hye, bw at ur side" kat chat box tu..
cehhh...semua buat iklan...hahaha...nk menjahanamkan blog aku kannn??hehe...tau da..
skrg duk famous pasal blogger artis..hailaa...
sampaikan semua org tergila-gila kan fashion yg ntah apa2..
oh ye...jgn sama kan blog aku dgn blog2 blogger artis..diorg mmg la kena taip standard full..
eja x leh salah..sbb nnti senang google nak translate..huhu
tp aku pnya x perlu kot...hahaha..aku ni masih muda remaja...haha

ok la...x nak cerita da pasal tu..kang aku jadi femes lak kena saman...
yela..buat blog ni boleh dpt income 4 angka juga...
huhu..x ke nanya aku kalau kena saman..hik3..

aku habis exam 26 march 2012..
malam tu terus aku fly away ke kuala lumpur..
eceeeee..naik bus je la..
utk HKK 2012...yela...aku ni anak usahawan..
kena la belajar..
sampai sana pagi..then kul 10 g HKK..
then 2 April 2012..
*ehemm...hari last HKK..
so masa untuk beronggeng..
oleh kerana aku terlalu baik hati dan terbuka..
mak aku suruh teman her worker to go to the KLCC..
aiyaaa...tempat mahal mcm tu bukan la standard aku..
aku pergi pasar malam je..tp atas permintaan mama, aku pergi la jugak kan..
ermm...x de la special sgt pn..aku pergi pn, poket aku kosong...nak buat apa..
aish..lain la my mom's worker...dia baru je dpt gaji..
masa utk dihabiskannn..BHAHAHA..
aku tinggal dia sorg2..biarlah dia cari apa yg dia nak..
yg pasti KLCC bkn standard aku...and bukan maksud aku pavi tu tmpat aku plak..
hehehe..aku pakai batik...hehehehe..
jejalan dlm tu buat aku bosan..
apa sangat yang ada..
baju??jenama???
hahaha..
harga je 4 5 6 ratus..
jahitan x lawa..
material kat kedai kain biasa ada..
nak jahit sendiri je...
ok..fesyen???maybe kot...
ala...designer baju made in china yg jual kat pasar tu pun sama je standard..
belek baju..made in china juga..harga 4 ratus..
g pasar..belek baju..made in china juga..baru 15 ringgit..
jenama yg penting???hahaha..tampal je la...
for me..jenama sendiri lagi better...kah3..
setakat kain polyster, cotton..benda tu semua leh dpt??
tahan lama???ye la....brp lama???sampai 5 tahun??
kalau aku sah2 la dua bulan je...badan da naik..
pakai simpan..pakai simpan..mmg la tahan lama...
niat syg nak guna sbb mahal..kononnya laa...
tp tu la sbb kenapa bju tahan lama..
sbb x guna dan x basuh...
ish3..apa2 pn...gunalah produk malaysia..
sokonglah batik terengganu..
hahaha...harga jauh beza dengan brand2 overseas..
insyaAllah jumpa lagi di Plaza Angsana Johor Bharu utk promosi kraf pula..
hahahahaha...kalau dapat pergi...jumpa la...
k la...selamat bercuti..




and good morning... :)
Instagram

aku dan blog

Daisypath Friendship tickers

oppss!

Daisypath Anniversary tickers

linkie ♥

ikut.ikut