Friday, April 27, 2012

-YOU.BACK.AGAIN.ALHAMDULILLAH-

assalamualaikummm..
waalaikummussalamm..
wahh...bukan main lagi aku malam ni..tetiba lak rajin nak menaipnya..
mungkin excited...x kot...sbb excited aku dah habis...(dah citer sepuasnya pada si dia)
huahuahuahua...nengok fb...bushannn...
asyik benda sama je...
pasangan bercinta..peluk..pegang2 rilex je..
x pikir maruah diri, keluarga dan agama langsung...
urmmm..umpama meletakkan maruah di kaki sendiri..
aku bukan apa...aku pun ada juga orang yang disayang..
tp x perlu lah nak pegang sana sini...
yela..mcm budak2 skrg buat..
letak gmbar2 peluk pinggang awek/pakwe..pastu letak caption "he's mine"
bweekkkk..hihihihihihihi..x moh taip dah pasal tu...

ok la....
nak stoly yg btol2 plak ni..
ok..sebelum tu aku nak korg tahu something..
even aku ni juz budak diploma..tp x bermaksud aku ni lemah..
aku bukan nak bangga diri...yelah..setakat diploma...semua org pndg rendah...jauh jeeee...
org ckp standard mcm aku ni tahu duk saje je...
AKAN TETAPI...aku nak bagitau yg aku ni lagi bertuah dari student2 IPTS..
ini pendapat aku sendiri...nak marah2, marah aku sorg je...ok..hehehe
yes...aku IPTA...awam...kerajaan...
aku cuma nak nasihat kepada student2 yg baru nak msuk institut2 pengajian ni..
kalau boleh elakkan dari memilih institut pengajian swasta...
konform menyusahkan nnti...
mmg la bez..nama gempak2 kot...
nama omputih bagai...hahahaha...
korg mmg sronok dpt surat twaran byk2...yg x prnh dgr..tiba2 surat sampai umh pn ada..
aisehhhh..x payah la...
actually institut swasta ni nak duit je...result spm biasa2 pn dpt offer engineering..
kalau IPTA...harammmmm..susah gila nak dpt..
"ala...result x gempak...IPTA mne nak trima kita"
weiii...ada byk lagi...
politeknik...IKN..mcm2 ada...
cuma jgn berlagak je...jgn nak sombong...
realiti skrg ....kalau korg nak tahu...
org skrg x nak ambik budak bijak kerja...kelulusan dorg terlampau tinggi...
siapa nak byr gaji..
x kan kelulusan dri universiti hebat2 nak byr gaji RM1000 je...tu pn dah byk aku rasa..
hahahaha...siapa nak ambik???tu la sbb melayu ramai taman anggur...
yelah...sambung generasi nenek moyang coz berlagak sgt...
syarikat2 skrg nak kemahiran je...itu yg penting utk membangunkan sesebuah negara...
sesuatu syarikat x kan ambik pkerja yg lebih pndai dari nya...sbb dia tahu, one day..dia akan dijatuhkan oleh pekerjanya sendiri...
adoyai..membebel lak aku..
actually result sem 4 aku  kuar hari ni..
tu yg terlebih excited skittt...skit je...
alhamdulillah...terima kasih Ya Allah...
terima kasih mama abah kwn2...
result muet pn ok..alhamdulillah...insyaAllah cukup...rezeki yg baik..
k la...nak tido..haha
terima kasih kepada Sir Wan Hakimi kerana byk menolong sy dalam pembaikpulih english sy...
hehehehe..meh sy blnja gula2 ye..hahahaha..


suka tgok org baca buku....hehehe..

*DL..u back again for me... :')

knez hassim.

2 comments:

AishahAzli said...

setuju pasal IPTS tu
nasib baik awal-awl tak gatal isi isi form IPTS,
tapi ada jugak yang sesat sampai rumah, padahal tak isi pon

khalifah.nur.ezati.hassim said...

huhu..ipts ni tawaran mmg hebat..PTPTN pn bagi loan byk...cuma nk byr balik tu, paham2 la..hihihihi

Instagram

aku dan blog

Daisypath Friendship tickers

oppss!

Daisypath Anniversary tickers

linkie ♥

ikut.ikut