Wednesday, October 17, 2012

-FAR300.di.rumah??-

assalamualaikum..
waalaikummussalam..
wahhh...sejuk dan segarnya pagi ni..
huahuahua..
oh indahnya hidup bila di rumah..
hahaha..
aku balik semalam...
saja..nak release tekanan sikit...
yela...prob itu ini...
perkara yg membuatkan aku selalu pikir negative...
aku actually x suka pikir negative...
but people around me never think about it..
pikir perasaan sndri je..
ambik kesempatan atas kebaikan aku..baik ke??
haha..aku ni x de la baik sgt...
tp itu x bermakna aku ni jhat..
tp org sekeliling x tahu pasal tu..
fine...so semua benda yang aku buat slame ni..x de guna kan kwn2??
ak je yg kena jaga HATI semua org...
ad org nk jaga hati aku??
huhu...jgn berangan la khalifah..
semua org sama je...ko pun sama la khalifah..
ko x tau brp ramai org yg x puas ati ngn ko..
ermmm...nasib ko la khalifah..
buat baik berpada-pada...buat jahat jgn sekali..
tp kan kwn...ak ni jenis negative thinker tau..
otak dan pemikiran ak ni jauh lebih jahat sikit..
ak x tau knp...maybe surrounding yg buat aku mcm ni..
haaaa??spe tu??korg la...kwn2 aku sndri..
cuba korg byg kannnnn..
korg buat keje@sesuatu perkara utk org sekeliling korg..
then... one day..kwn korg lyan kamu semacam je...
tgok pn x nk...dgr nama korg pn, dia jd mual..
haaaaa....wth??
hellooooo...aku bunuh mak bapak ko ke??
aku rmpas suami ko ke??
ad aku curi brg ko ke???
x pasal2 aku pikir negative tau..
ermmm..X PE...MEMANG AKU X DE PERASAAN kn???
ap ko ingt aku ni spe???
kerani???org gaji??kuli???
ko buat aku sedih...asyik terfikir2..
then..negative lg..
dah la...aku penat...nk harapkan ko buat keje utk komuniti???
harammm...x prnh...ko yg sellfish...
sbb u never think about others' feeling...
biar ar aku nk taip apa pn,blog ak...
ak jarang nk maki hamun org dlm blog..
tp hari ni ak nk menaip..
nk release skit tension aku sebelum ambik paper last jumaat ni..
arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...

ok..balik rumah smlm..
tgok pungut(kucing) dah makin aktif..
yea...28 ari ilang begitu saja..
jumpa..bwk balik...jadi pasif..
kurus kering..
skrg alhamdulillah..dah ok..
still cari kaki manusia lg...
utk gigit2..hahaha..
abah x caya beliau adalah pungut...dia ckp itu popot..
hahaha...sbb x aktif..
then smlm lepas mndi..fuhhh...dah balik asal..
good cat sygggg...muahhh
erm...pepagi ni...
rasa gatal nk bukak laptop..
bukak fb...benda biasa utk pompuan kalau ad line ternet..
haha..kimi yg ckp..bkn aku.... (>_<)
tgok home...wahhhh..
menarikkkk...yg best nyer..disebabkan aku ni stalker..
so...byk la benda yg aku rasa seseorg tu x ptut buat..
bg ak la...kalau kita ni dah namanya berkasih-kasihan dgn seseorg..
plizzzz be loyal la...bkn ak nk ckp mereka curang...
but..cuba pikir la skit..
mcm mana perasaan gf/bf masing2 bila tgok pasangannya bercomment-ing dgn org lain..
how sad...aku x leh byg...
but it doesn't mean yg aku ni jelez...
BUKAN la...i already had a bf...hensem daaaa...
cukup sempurna utk ak... haha..
"if i was ur girlfren...never let u go....lalalalalala.."
hahaha..sbb nya smlm aku terbaca post kimi dlm blog lagi satu...
ermm..post yg lama...tp cukup best utk ak sedar...
betapa syg nya dia pada aku...bhahahaha..

Fakta MENARIK mengenai lelaki:

-Lelaki biasanya tidak terpikat terhadap wanita disebabkan mereka cantik,

tetapi mereka lebih mudah terpikat terhadap
personaliti dan ketrampilan seseorang itu



-Lelaki amat bencikan lelaki lain yang cuba untuk menggoda kekasih mereka.

- Apa yang sedang awak lakukan? atau Awak dah makan ke belum?
adalah merupakan soalan paling kerap akan ditanya
ketika mereka menelefon seorang wanita.

- Lelaki akan sibuk dengan pekerjaan mereka sepanjang hari,
tetapi sebelum tidur, pasti mereka akan memikirkan
mengenai wanita yang mereka benar-benar sayang.

- Apabila lelaki benar-benar sayang terhadap seorang wanita,
mereka akan mengabaikan semua karakter negatif
yang ada pada wanita tersebut.

- Lelaki akan membuat seribu satu kesimpulan sekiranya
seorang wanita senyum kepada mereka.

- Lelaki sanggup melakukan apa saja untuk mendapatkan
perhatian daripada seorang wanita.


aku dah pernah rasa mcm tu..so kengkawan..pliz be nice to ur love..
kalau x nk...ckp x nk...clash je...
jgn seksa mereka...
x jadi apa pn...kalau dorg jelez lg la...
jgn bg dorg rasa dendam ngn korg...nanya karanggg..
terutama lelaki...jgn berani nk uji tahap kesabaran diorg...
mcm2 da skrg yg jadi...nauzubillah...mintak jauh semua tu...
kalau x syg dah..pliz putussss...jgn seksa jiwa org ye..
aku bukan nk kutuk sesiapa...
sbgai muhasabah diri...
ok lah..
nk balik umh sewa..nk g stdy lak..
ok la...t.c ye...
COME ON...skrg waktu bekerja!!!!-ayat mama
haha...
wassalam..


rindu adik aku yg ni.. ;(

masih sedih, knez hassim.


Tuesday, October 16, 2012

-taxation.1.end-


Assalamualaikum..
Waalaikummussalam...
Wahhhh...
Apa khabar semua adik2??
Sihat???hahaha..
Aku x brp nk sihat mne...
Taxation paper dah lepas da...
Fuhhhh...takotnya aku nk exam...
Sampai ketar2 nak bukak kertas soalan...haha..lawak la ko ni khalifah...
Nak tulis no.matrik pn pikir byk kali..
Kot2 trtulis kwn punya..habis aku..
Huhu...td exam pkul 2.15-5.15 pm..
Wahhh..mmg smpat sgt2 la nak lunch dlu...kononnya...
Mmg bez tgh exam perut tgh bergendang sana sini..
Mcm2 lagu dah kuar...hahaha
Tambah pulak seat exam aku bwh aircond..
Ishhh..x la dingin mana...cuma beku je...
Haha...ok lah...actually aku nk.mengadu...
Errrmmm...paper tax ptg td susah...
Nk.ngadu kat ma, nnti msti dia ckp "awk x stdy la tu,mkn je kejenya,kuar jejalan..blablabla...n so on"..
Gemuk...
Pendek..
Baju ketat daa..
Keturunan gemuk la tu..
Gelap...
Muka minyaknyeee...
Eii..borosnya budak ni..
Hahaha...itu semua kata2 biasa ma aku...
Sweet kan???kalah couple...hahaha
Ok...k la....dah lewat...nk tdo..masuk waktu daa..hihihi...
Oh ye...cuma nk ckp..td aku g mkn kat KFC...haha...
Itulah jawapan kpd persoalan kalian semua mengenai ke-chubby-an ak skrg...
X KFC, McD pulak..haha..
Dah cuba buat yg trbaik utk diet..
Tp gtu la...aku tkot lapar...hahaha
Karang pengsan, susah plak...
Nanti kurus,org ckp ak ad msalah...
Hahaha..kelakar..ok la..
Selamat mlm blogger/reader/facebooker/twitterer/google..haha
Selamat malam khalifah...
Nite Wan Kimi..(mis u badly) haha..gedikkkk...
Taxation, knez hassim.


Sunday, October 14, 2012

-exam.mood-


Assalamualaikum..
Waalaikummussalam..
Huhu...3 paper telah berlalu..
Dgn jaya nya??insyaAllah...
Debar debar juga..
Yela...sdap sgt menggoreng..
Hahaha...funny lak bila pkir psl exam ni...
Dlu time skolah,ak stdy giler2...
Mnum nescafe secwan..tp letak 3 paket nescafe 3 in 1..tp yg mild la..
Hahahaha...pastu mula high...x leh tdo...
Kul 3 x leh tdo ag...then mula la nk menyepit kat katil kwn...
Yg x than nya nk tdo tengah2..hahaha...
Then punya la hebat stdy...siap tdo ngn buku kat sbelah..(still do it till now...) muahahahahaha...
Klakar la...agaknya tu mmg habit kot time nk exam...
Haha..yg pastinya..ia menjamin anda tidur lena dengan mimpi yang sgt indahhhh..hahaha...
Dlu kat skola,siap curi meja besar kat lobi...konon nya nk stdy group sng...ecehhhh...last2 jd tmpt mkn dlm dorm...haha...:(
Ak ni bkn suka sgt nk imbau kisah lama...cuma bila teringat rasa klakar...haha...tp skrg ak x rasa nk balik smula zman skola...
Sbb kngan ak x brp nk indah orrr cool...
Oh ye...ak prnh tdo ngn kucing itam dlu...tp aku agak kurg ingt skit dgn kwn yg mne aku tdo...yg pasti kucing tu dtg menyelit tgh2 antara kami!!!!
Okkk...and dia tarik slimut ak..haaaa..
Ak ingt kwn aku yg tarik..bru nk bgun nk rentap blik..
Tgok2..kucing!!" arggghh..da la itammm...huhuhu...
Hahaha...ok..post yg x de motif..
Skrg yg beza nya...
Ak jd tkot nk mnum nescafe dah..
Hahaha..ak skrg dah tdo awl..
Kul 12 da naik ats katil..n tarik simut..
Yg x leh lupa..still bwk nota tman tdo..hahaha..
Knon nk baca...pegang skjap je...trus letak tepi..n TUTUP MATA!!!
Hehe...k la...
Nk smbung stdy lak..
2 more paper left...pray the bez for me yup cuties...hehehe
Bye..t.c kwn/readers..
Wassalam...
Exam mood..>_< KNEZ HASSIM


Thursday, October 4, 2012

-blogger.mobile.cewahhh-

Ok..testing2..
Hehehe...
Law dah abis...
Lega gila rasa...
Padahal bru satu paper...
Hahaha..oh ye..
Pungut my cat dah balik rumah...
Kurus sgt...
28 hari hilang...
Mana x risau..
Ingtkan dah arwah..
Aku siap mimpi2 lagi..
Rupanya sesat..
Adik aku yang jumpa tepi jalan bwg jambatan sekolah..
Alhamdulillah...
Masih ada yang sentiasa menceriakan hdup kami sekeluarga..
Huhu..
Ok lah..testing post je pn ni..
Yela...ad tepon camgih x kn nak simpan je kan..
Hihi..ok lah..
Bye..
Lega,KNEZ HASSIM.


Instagram

aku dan blog

Daisypath Friendship tickers

oppss!

Daisypath Anniversary tickers

linkie ♥

ikut.ikut