Tuesday, December 25, 2012

-blog.dah.berkulat.la..0_o-

assalamualaikum...
dan selamat petang kpd semua blogger n readers sekalian alam..
hohohoho..lama giler x menaip...
da agak beku jejari yg x berapa nak runcing ni..
haha..mcm2 perkara berlaku lately ni..
ia mungkin satu pengalaman yang manis..
or maybe juga pengalaman yang pahit..
haaaaaaaaaaaaaaaa....ambik kau..ayat baik punya..kah3..
well....hidup aku mcm biasa je..
kekadang terperasan..biasa la hidup remaja..
yeah...mungkin masih remaja..kot??
alamak..umur dah bertambah..tp kematangan berkurang..apa hal??
kadang2 rasa nak tergelak pn ada...teringat kisah2 dulu..
kalau korg semua teringat kenangan2 yang lalu..
mesti dlm hati terdetik "eii..bodohnya aku zaman dulu"
hahaha...x tau la apa korg rasa..kot2 hati aku sorg je yg terdetik mcm tu..hahahahaha
sekarang umur dah nak masuk 21 tahun...
21 baru??or
dah 21??=.="
well...20 pn rasa mcm dah tua..
tp nk kwin rasany, muda sgt lagi..
x pe..
hold dlu bab kawin...
ermmmm...
dan aku juga dah masuk semester 6 utk diploma ini..
haaaaaaaaaaaaaa...bebudak degree sekalian, tggu aku ye...tahun dpn aku join korg..
hahahaha...nak lepak2 pn x rasa janggal sgt...dah sama level..
yela..kekadang rasa jugak rendah diri...tgok kengkawan yg lain dah masuk degree..
ak kat bwh ni terkinja-kinja nengok nya..jeles weii..
dorg semua jimat satu semester berbanding dgn aku..
satu semester= 5 bulan
lama jugak tu..
yg pasti x leh grad sesama...x pe la...
aku dah pilih jalan ni..
teruskan je la...x kan ak nk patah semangat kan??
apa pun its better ada diploma drpd x de langsung..
hahahaha...
budak diploma UiTM syg..kah3..
okokokokokok..
mulai sem 6 ni, aku duk kolej semula..yeahhh...
knp???x bez ke duk umh sewa??
bukan laaa...bez je...
hehehe..yg x bez nya...berat ak naik mendadak...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhh?
iye...sbb tu aku kena duk kolej balik...exercise sikit..
tp kan..mmg btol la aku exercise..
aras 3..sutera..oh yeahhh...
tempat aku time part 1 dulu...cehhh..
dulu aci la kurus...slim je...nak panjat tangga pn ringan je bdn..
skrg...hampeh..
aku rasa gajah lagi laju dr aku kot..
masuk bilik je termengah2..
hahaha..kelakar la..
andddddddd...
ak dpt roomates bru..
ok!
sebilik dgn asha...
hahaha...insyaAllah rajin la aku..
oh ye...nak masuk kolej kena buat rayuan...haaaaaa
hebat tu..mcm nak interview mintak kerja..
haha..tambahan pula, yg interview aku pulak, seorg yg sgt berdedikasi..
sgt bijak..hahaha..budak 4.0..
byk soalan tnya...
yela...kasian dia sorg yg menghafal selama ni...skrg turn aku pula kena jawab..
mcm2 soalan..
peraturan kolej..
siapa staff kolej..
kesalahan di kolej..
arghhh..byk lagi..dah lupa..
sepanjang cuti sem yg lepas..
byk juga pengalaman yg aku lalui...
yeee..lepas raya haji hari tu aku start cuti sem..
skrg baru msuk belajar balik..
aku jaga mama kat hospital..
x de pn doktor hensem2..hahaha
pergi kl..balik kl...
pekerja gaduh2..
pekerja bersalin..
haaaa....byk lg..
pergi meeting..
meeting tahun melawat terengganu 2013..
sana..sini..
kena interview dgn student UNISZA..
hah...hebatkan...student2 tu semua lg senior dr aku..
cewahhh..cool x??cool laaa..
pergi dinner..annual dinner tadika ain..again..jumpa org kaya2..
ecehhh..x la hebat mana dorg2 tu...tetap jakun even kat hotel pn..
hahahaha..(khalifah, x baik kutuk org) sorry...!!
haaaaaaaa...penat??x la...
aku enjoy je...yela cari pengalaman..
dah tiba masa utk ak belajar semua perkara..
aku ni dah kira untung leh buat semua benda pada usia yang sangat muda..
aku start keje dri zaman skola lagi...lepas spm, mmg aku btol2 bekerja..
and aku dpt gaji mcm biasa..
sama seperti org lain..
kursus..ermm...byk dah aku join..
kursus buat laman web under MeCD..
kursus buat blog..kursus UBS system account..
UBS stock..haaaaaaa..
kursus nak g China...even yg pergi tu parents aku..hahaha
kursus usahawan..
cuma kursus umrah, haji and kursus jadi bos je blum tercapai lagi..
hahahaha...insyaAllah..one day...

ermm..lately ni...aku sedang mencuba utk membuang segala2 gambar dlm dunia maya ni..
anybody tahu mcm mana nak hilangkan gambar2 kita dlm google image search???
yela...gmbar2 zaman dlu...zaman x matured...zaman budus la katakan..
skrg ni nak beralih kpd zaman yg lebih baik..lebih berakidah la sikit..
yela...dah x lama...
kita pn bkn hidup lama sgt..
nyawa kita milik Allah..
bila2 pn boleh ditarik bila dah sampai waktunya..
so sesiapa yg tahu cara nya..pliz tell me yaa..
ok lah..
dah nak magrib..
selamat menjawab kepada semua bebudak degree yg mana skrg ni tgh stdy week...
haha..jawab elok2 je..pointer maintain ye kengkawan!!!
selamat berjuang kpd kwn2 yg se-level...
semoga part 6 ini memberi seribu kenangan kepada anda semua..
take care..
assalamualaikum..
waalaikummussalam..

midsem, knez hassim.



Instagram

aku dan blog

Daisypath Friendship tickers

oppss!

Daisypath Anniversary tickers

linkie ♥

ikut.ikut