Monday, December 30, 2013

-masa.hampir.tiba-

Assalamualaikum.
Waalaikummussalam.
Wah.wah.wah. berkulat dah blog ak ni.
Hahaha. Almaklmum lah sejak2 masuk degree ni bz bonar..
Hahahaha..
Well. Aku mcm biasa.
Makin tombam.
Makin sihat.
Diet x pernah jadi.
Huh.
Sia. Sia.
Dah habis pun semester 4 degree.
Sekarang tengah war final exam.
And aku tgh sakit dada
Stress mungkin.
Aduhhh.
Kimi dah tidor.
Nak ngadu kat sape.
Sian aku.
Well.
Dah nak masuk tahun baru.
X sangka, sekelip dua kelip, dah nk masuk 22.
Haha.
Besar dah.
X caya lak dah lepas SPM.
Dah habis diploma.
Huhu.
UPSR PMR.
Semua dah.
Yeke ni??
Haha.
Tapi rasanya perjuangan aku sampai degree je.
X larat la.
Niat ada nak sambung master.
Tapi aku rasa tu bukan bidang aku.
Aku x larat tengok ma abah berhempas pulas naik kan syarikat.
So rasanya dah sampai masa aku pula.
Dan dah sampai masa utk aku mendalami ilmu agama.
X lama pun kita hidup kat dunia kan.
X boleh juga asyik kejar duniawi.
And perancangan aku lepas habis degree, kahwin dulu.
Dan meneruskan kerja yang dah wujud depan mata ni
Hurm.
Selagi bernyawa, berbaktilah pada ibubapa.
Esok2, kalau kita pergi dulu, x sempat balas budi.
;(
Ok lah.
Nak tidur.
Esok paper agama.
Pray for me.
Goodluck to all my friends.
Goodluck for me too.
Take care blog.
Bye.
Done, knezhassim.

Tuesday, September 17, 2013

-masih.di.s.alam.haha-

Assalamualaikum..
Yeah…aku masih di uitm..huahuahua..
X balik pn hjung minggu ni…
Selamat hari Malaysia!!!
Ok…dah seminggu aku kat sini..
Perasaan???hurm…biasa je..
Cuma ada la sikit emotional..
Biasa la few things yg messy-kn kpala aku ni..
New culture..new subject..new  environment..new campus..
Everything is new for me..but me is me..
Haha..sejak menjak ni rajin pulok speaking..haha..
Biasa la duk KL..haha..
Skrg kat kolej melati..yeeee..agak besar kolej nya..
One of the colleges in uitm s.alam…
So…pikir la brp byk lg kolej di sini..haaaaaaaaa
Kelakar la….dan sekarang aku tgh taip post baru..
Tp bukan on9..sbb wifi kena byr..so..aku kena guna hp la..
Buat portable hotspot sementara ni..
Klau tidak..x de maknanya aku nak on9..haaaa…
But just now..maxis antar mesej..u’ve use 100%  from ur limit..
Kah3…ak tgok video rasanya td..patut laaaa…haha
Bru nk upload gmbar kucing aku, nk buat status rndu..haha..postpone la nmpknya..
Yeah…pengalaman kat sini??
Haha..boleh tahan la..
Klau kelas pukul 8.30 am, aku kne siap tggu kat bus stop pkul 7.15 am..
Then pnjat menara SAAS..
Tangga beribu riban..haha..tipu..
Naik lif..trun lif..
Masuk kelas..kuar kelas..
Hahahaha….
Balik kolej..mkn..
Msuk bilik, buat2 busy..
Pastu tidur..
Hehehe…
Tu la hidup student degree…hebat la…cool giler..
Study2..
Oh ye…utk bach.account aku kali ni, ad 25 class…byk x kwn2??
Hehe..aku duk sini, Insyaallah 2 sem sahaja..kemudian di CEMPAK ke puncak alam..
S.ALAM  --------------à P.ALAM
Ok2..bru je td aku dpt tugasan..hehe..
Kerja sekolah dah datang..
Ok la…aku nak g buat2 rajin pulak ni…
Biaseeee leeeee…idup student yg perangai cam aku ni..
Kena la berlakon rajin2, kalau tidak, mmg x buat nya keje…paksa rela daaa..
Hahaha..
Ok2..
Salam 1UiTM…salam kemerdekaan..salam masuk degree..
Haaaaaa…
Aku rindu mama abah adik2..
Siyez..duk ganu best, x de fulus, balik je umah…hehehe..

Sini, x de fulus, duk diam2 je la…

ok2..dah nak out..
ok la....semoga berjumpa lagi..

SALAM RINDU BUAT MAMA ABAH ADIK2, KNEZ HASSIM

Sunday, September 1, 2013

-berkurun.kurun-

assalamualaikum..
waalaikummussalam..
fuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..
berkarat..hahahaha..
ok2..
hah??
dah abis diploma???
a'a....dah abis...haha
sambung kat mana lepas ni??
hurmmmm..
agak sedih sikit..
shah alam..puncak alam..
erghhh..
x pe la...dpt sambung alhamdulillah..
walaupun aku impikan melaka...


pengakuan ikhlas dari hati, aku sedih..
yes...i'm not really happy..
aku masih ingin berbakti...
aku x nak lepaskan tangan..
tanggungjawab..
bukan kerana homesick atau manja..
tp kerana nama seorang anak..
dan kerana aku dah dewasa dan memahami..
Ya Allah..
ringankan lah beban dan dugaan ibubapa ku..
tambahkan rezeki buat mereka..
lindungilah mereka dari segala ancaman..

:(


iye...aku sedih..
doakan kejayaan aku di tempat baru...
yes, aku akui shah alam terlalu besar utk aku..
haishhhh...x de semangat lagi ni..
buku2 n past2 year..berkilo dah aku dapat...
too many subject maaaa...
aku redha..
belajar...memang susah..
tp usaha yg memudahkannya..


p/s: doakan aku boleh adapt dgn environment disana dgn cpt...
doakan aku kurus...hahaha...
ok2..
dah2...jom kerja...

bye..ketemu lagi ye...
bila???
ntah la...rajin2 nnti la...
haha..

hai selangor, love terengganu, KNEZ HASSIM


Monday, February 25, 2013

-mereka-

assalamualaikum..
waalaikummussalam..
huhu..
ok...skrg tgh x de class..woahhh..0_o
tambahan pula hujan...
yee...trganu hujan..lebat plak tu..
ok...x la byk sgt benda aku nak share hari ni..
tp aku akan cuba menaip dlu ye..test2..

1. Dinner MeDIA 2013

sedar x sedar dah final sem aku kat kampus ni..
even baru je diploma..ecehhhhhh..haha
kadang2 rasa macam masa ni SANGAT la cepat..
x sempat aku nak kenal semua orang kat sini..(perlu ke?? '0' )
budak fakulti sendiri pn x knl...
tambah2 pula junior2...ye la...senior dah x de..
time pergi dinner fakulti akaun, tengok muka2 junior..
"ermm..sape dia neh???x pernah nampak pn..budak akaun ke??"
haaaaaaaaaaaaaa....aku caya la, semua kwn2 aku msti terdetik gitu jgk kn??
haha..kelakar..
yela..muka2 diorg mcm senior lak aku tengok...
mungkin tahap matured diorg lagi tinggi kot..
sopan2 je...hahaha..yela...masih junior..msti la jaga attitude..eheeemmmm3
baju vogue2 je..senior semua hentam jubah..ye ar..mkn byr RM4, x pergi kang, rugi..
hahahahaha..
zaman vogue2 aku dah abis, ni zaman keinsafan pulak ni..
tp aku berterima kasih kepada mereka2 yg berpeluh2 buat dinner ni..
aku x pernah jadi AJK kat uni...tp aku paham situasi mereka...
bila sebut dinner, teringat A Night to Remember...
hahahaha...bila teringat, datang pulak mood sedih nak nangis..
:(
teringat perkara x matang yg paling bongok pernah aku buat..
hahahaha....sbenarnya salah diri sndri..tp yela, tgh emo...
x kn nak marah diri sndri pulak..
wakakakaka..
pastu teringat kat kawan2 yg uruskan dinner..
ada yg BERUBAH, ada yg masih SAMA..
hurrmm..
ok.task 1 done!!
oh ye..gamba dinner..
masquerade night...huahuahuahua





p/s: oh ye...JANGAN NAK CAKAP AKU gemuk YE!!!

2. Trip to Putrajaya

haha..yg ni kelakar..
buat mcm x pernah pergi je...
apa pun best la...
terima kasih kepada ketua projek cik fsyifaa dan setiausaha cik ros-hada..
penat korg kan..
ololololo...hehehe..aku duk relax je..
eiii..jahatnya...ish3..
apa pun..aku enjoy je..
putrajaya...jarang2 aku pergi...mungkin ni kali kedua kot pergi ni..
ye ar...apa jadahnya aku nak ke sana..
lain la kalau ada saudara mara, rumah ke...
honeymoon ke...erkkk???
then menginap di UiTM Shah Alam Seksyen 2...
a'aaaahhh...kampus induk besyorrr tu..
hahaha...scary jugak duk situ..
hihihi...kampus besar tp x de org..
YELA..org semua tgh cuti..hehehe..
kolej???ermm...kerawang more better la...
then mcm biasa...melepak kat sogo..jalan TAR..
x beli apa pun..yela...asyik pergi KL, pergi situ..
kalau ada mama x pe la...
haha..poket x tebal mana..ehemmm..-_-"
first time makan subway..
hurmmm...boleh cuba mkn lagi..
then pergi kilang hi5..yeah..
agak jakun sikit...tgok roti gerak2..
hahaha..wangi...
bau roti....experience yg x boleh dibeli..
then time last, nak balik daaaaa, sempat lagi singgah sogo..again..
hahaha...tp aku n kwn2 melencong ke KLCC..
haaaaaaaaaaaa...nak beli apa pulak kat sini..aishhh..
ok..mungkin sedikit cenderahati..hahaha
tp..beratus jugak...ishhhh
then balik terengganu..
aku mcm biasa, pantang naik kenderaan, pasti tidur dlu..
so sesiapa yang jeles tgok aku tdo je manjang, bagi aku bwk kereta..
kalau aku tdo dalam bas, bagi aku yang bwk bas..!!
konfem, semua org X KAN TIDUR!!
hahahahaha..

ok..mcm biasa..secuit gambar's..
haha

banyak jugak tmpat aku pergi rupanya..
hahaha..gambar berkenaan diculik dri ipad2,dslr,digitalcamera,mygoodwonder..
hahaha...

tempat2 diatas:
1.palace of justice- best!!! 5/5 marks
2.jabatan akauntan negara- search ternet je..(-_-") 1/5 mark
3.kilang roti hi5- best!!4.5/5 marks
4.i-city- best!! 5/5 marks
5.dlm bas- 3/5 marks (slow) kikikiki..

hahaha..
sekian sahaja utk post kali ni..
berjumpa lagi kita di musim akan datang ye..
mungkin lepas final exam..
or maybe masa nak masuk degree nanti pulak aku post yg baru ye..
hahahahaha
selamat berehat...
selamat menduduki peperiksaan...
good luck to me..n ma pren alsooo..
wish me luck buddies..
InsyaAllah..

eiiiiiiiiiii..takutnya nak final...
AUDIT..
TAXATION..
kenapa???
pliz be nice to me sayang sayang ku...
i love u..sumpah..

fully awake,(takuuuuuuttt) KNEZ HASSIM.

Thursday, January 31, 2013

-minggu.yang.sedih-

assalamualaikum..
waalaikummussalam..
ye..cuaca masih pagi..
sunyi..sepi..mendung..
seolah-olah memahami apa yang sedang berlaku hari ini..
banyak berita mengenai orang meninggal..
innalillah..
terfikir pula..
mungkin ajal mereka dah dijemput..
mereka lebih disayangi..
masa kita pula bila??
dah cukup ke taubat yang kita buat slama ni..
dah cukup ke ibadah kita ni untuk bekalan akhirat nnti..
cukup x cukup..kalau dah sampai ajal kita..tetap berlaku juga..
hati terasa sayu..
mendengar berita2 sebegini..
mengimbas semua dosa-dosa yg telah dilakukan..
adakah dosa itu diampunkan??
sesungguhnya Allah Maha Pengampun..
macam mana pula dosa dengan sesama manusia...
sakit hati...dendam..x puas hati..
errmmm..terfikir pula..
ada ke org sekeliling aku ni mungkin sakit hati dengan perangai aku??
adakah mereka dah memaafkan aku??
sepupu aku pernah ckp..
"sebelum tidur, kita kena maafkan org yg buat salah pada kita, 
sebab belum tentu kita akan bangun pada esok hari, kerana kalau Allah nak jemput, sekejap je.."

sekadar renungan pagi..

*takziah kepada keluarga pelajar OM UiTMKT yang meninggal semalam
kerana disyaki lemas di pantai pandak.. :(

terfikir, KNEZ HASSIM



Instagram

aku dan blog

Daisypath Friendship tickers

oppss!

Daisypath Anniversary tickers

linkie ♥

ikut.ikut