Wednesday, January 29, 2014

-hometown.repost.act-

Assalamualaikum.
Yes. I'm at kuala terengganu.
My hometown.
Haha. 
Final exam dah habis wei.
Tapi hati still rasa x tenang.
Result x keluar lagi.
Aish.
Please dont repeat.
X larat la nak berlumba dengan masa.
Kudrat aku setakat mana sangat.
Haish.
Tinggal 4 sem lg.
Done for degree.
Tapi skrg tgh sem break.
So kita relax dulu otak.
Kerahkan tenaga kerja.
Ayuh. Kembali kuasai bidang anda.
Haha.
Well, hari ni aku off day.
Abah ajak buat screen printing.
Tapi ni dah tengahari, x start2 lg. 
Hurm. X jadi dh rasanya.
Oh ye, semalam aku godek2 blogger.
Rupanya dah masuk 5 tahun 6 bulan aku dengan dunia blog bagai ni.
Haha. Itu pn nk kecoh kan.
Even my friend D had a blog, but she kept it secret from me??
Haloooo. Rahsia apa yang besar sgt smpai x nak share tuhh?
U've made an online blog, so y u kept it shhh??
Same goes to my far far far away friend, Cda. Huh?
Diolang manyak lahsia mehh.
Except for little Day. X minat dunia blog. Setel.
Haha. Ok2. Banyak aku ngarut dah ni.
Kimi? U've read my blog too right??ekekeke. Org tau la.
Stalker! Haha. X pe. Nothing special pn dlm blog ni.
Sekadar rungutan, celotah x bertauliah.
Haha. Lagipun sapa lagi nk baca personal blog mcm ni?
Asyik taip pasal sndri. Dah nk buat mcm mna, mmg blog personal pun. 
Mih3. 
X tau la sampai bila bertahan blog aku ni. 
To all my loyal readers, tq so much!ehem. Sapa yg baca la.
Hahaha. Tapi rasanya mcm gitu la skrg, x leh nk update dgn lebih kerap.
Lagipun kerja aku bukan fulltime blogger. On off je.
Aku pun x buat bisnes online. So mcm x de reason aku nk mengadap blog hari2 kn.
If anything that I can share, i will share it. Dun worry.
Lepas ni nak story pasal Melati!!! 
Haha.
Daaa!

Thursday, January 23, 2014

Kolej Melati UiTM Shah Alam : Info!

Assalamualaikum.
Helo.
Bonjour.
Hihi, err. Ok, hari ni aku nak share pasal kolej Melati.
Sebab nya masa aku nak check in dulu, aku google x jumpa pun.
Asyik pasal Mawar aje.
Ok. Kepada semua pelajar yang dapat menyambung pelajaran ke UiTM Shah Alam.
Tahniah aku ucapkan. Congratulation. X sia2 korg sambung belajar.
Cayalah. 
Ok. Kolej kolej di UiTM Shah Alam ni pengurusan nya tersendiri.
So, cara layanan pun beza. 
Ok, aku nak cerita pasal Melati je, sebab aku ex ahli Melati.
Hahahaha.
Melati ada 4 blok. 3A, 3B, 4A dan 4B.
Kolej Melati ni khusus untuk budak kos ACC, CSC,AMD.
Errr. Aku pun x sure mana. Hehe. Untuk business, Delima ye.
3A n 3B tu ada 4 aras. Tiada lif. 4 orang sebilik, RM210.
4A n 4B ada 9 aras n lebih, aku lupa. Ada lif. 2 orang sebilik, RM420.
Tu harga per person tau. 
Bilik air ok laaa. X de la teruk mana. Hihihi.
Wifi berbayar! Itu kelemahan Melati. 33 per month.
Tapi x wajib.
Line celcom internet kurang, Digi langsung x de, maxis ciput.
Yes broadband, laju kat sini. Umobile so so. Aku guna umobile.
Melati berdepan dengan Fakulti Engineering. 
Mechi, civil, elec, chemist semua berdekatan.
Sebelah dengan Fakulti Sains Mat. Dekat.
Tapi utk student akaun mcm aku, payah la skit.
Sbb kelas di Menara SAAS. Depan Seroja. Haaa. Jauhh.
Perlu ambik bas. Hahaha.
Bas free. Jangan risau selagi bukan rapidkl. Haha
Korg kena bersusah payah sikit la, kena panjat tangga bykkkk.
Tapi Sept 14, maybe kena pindah Puncak Alam.
Yeah, itu lg byk tangga.
Hahaha. X pe. Bakar semua lemak!
Then apa lagi ek? Nak makan, DC a.k.a Dataran Cendekia.
Tempat makan hari2. Mcm ala foodcourt gitu. 
Oh nak keluar? Giant seksyen 7 ada. 
Seksyen 7 ada semua jangan risau, just bwk duit.
Hahaha.
Seksyen 2 klau nak pergi ke arah KL. Boleh ambik rapid kat situ.
Ok. Ada soalan, quickly comment! Hehehe.
Ok la. Selamat maju jaya Melati. ✌
Oh ye. Sini tiada hantu! Hehe
Instagram

aku dan blog

Daisypath Friendship tickers

oppss!

Daisypath Anniversary tickers

linkie ♥

ikut.ikut