Sunday, June 15, 2014

-perjalanan.diteruskan-

Assalamualaikum.
Hye.
HAHA.
Hai bagai macam la ramai sangat yang baca kan.
okey. sekarang aku tengah cuti hujung minggu.
dan aku di Terengganu wei.
dah hampir 3 bulan aku x balik sini.
bila time hujung minggu je, aku keluar tgok movie laa.
assignment la.
quiz test bagai nak rak.
result ntah apa apa je.
hahaha.
okey aku mention about result test. wohoooo~
biasa la. 
a step to be a nerd. kahkahkah.
hari tu cuti special leave keamatan aku x balik.
kerja di medan mara kl.
ada adik2 aku skali.
nama pun cuti sekolah kan.
diorg join la.
kadang2 teringat zaman dulu.
setiap kali cuti sekolah mesti family aku akan pergi bercuti.
paling habis pun balik kampung Melaka.
pergi a famosa main waterworld.
tapi sekarang semua dah besar.
nafsu nak main benda alah tu semua dah kurang.
tapi kalau nampak kolam renang, mood dugong tu still ada la.
hahaha.

sekarang bila time cuti sekolah, kami anak beranak sibuk dengan kerja.
cari income lebih.
hahaha.
tolong ma abah.
itu yang penting.
yela, nak bina nama dalam dunia business memang perlukan effort lebih.
jangan salah faham pula.
bukan ma abah aku yang paksa kami, tapi sifat tu lahir dari hati.
kerana itu cara kami membesar.
seriously aku cakap, ma abah x pernah x tunaikan permintaan kami.
akmal nak motor time sekolah dulu.
nak EX5, ambik mama bagi ! cash!
umar nak laptop, bedebuk! nah lappy!
nazirul nak joran mahal, raket badminton mahal, nah!ambik!
ain nak itu ini, mana pernah abah x tunaikan.
aku nak kereta! nah Alza sebijik!
haaaaaa.
so kalau korang pikir la, memang wajar lah sebagai anak balas budi mereka balik.
kami x pernah rasa penat. 
sebab kalau kami kerja, kami dapat gaji mcm pekerja lain.
bahkan lebih tinggi.
aku adik beradik jarang mengeluh.
buat apa nak mengeluh kalau kami suka.
hahaha.
aku nak mewarisi apa yang mama abah dah buat.
aku bangga.
apa lagi yang aku nak selain berbakti pada ibu bapa.
x ada.
aku dah masuk newspaper, tv bagai.
dan aku nak masuk lagi lagi lagi.
hahaha.
dalam hati memang ada niat nak dapat pangkat dato.
tapi dato ramai musuh.
hahaha.
so cancel la.
aku x gila duit.
setakat cash setebal 3 inci tu, haaaaaa.
xleh cakap.
berlagak lah kau Knez.
hihihi.
acah jeeee.
okey2. hari ni aku dah nak balik shah alam.
dah puas lepak kat ganu ni.
lepak ngn kimi.
kawan2 semua tengah final exam.
aku lagi dua minggu.
so.
aku rasa dah sampai masa aku kembali berjuang untuk paper2 exam pula.
next sem kena pindah puncak alam.
belum cukup puas aku terokai induk shah alam.
dah kena halau.
nasib la.
kelas pun tetiba bertambah.
huh giler.
aku cuma mohon jangan ada kelas malam.
pleaseeee!
so readers, pray the best for me.
boleh?
x pun, aminnn kan je.
hehehehe.
okey lah.
blah dlu.
bye.



Assalamualaikum.
Good luck utk diri sendiri!

by, knezhassim.

Monday, June 2, 2014

-Pencarian-

Assalamualaikum.
Hai.

Okey.
Dah lama x update.
Nampak sangat aku ni bukan blogger tegar.
Hahaha.
Okey. Test quiz kian bergunung.
Result pun ntah pape.
X pe. 
Salah diri sendiri.
Hahaha.
Apa nak taip ek.
Kalau pasal friendship. Macam dah bosan.
Sebab benda sama yang berlaku.
Buat aku sakit hati lagi adalah.
Aku x suka jenis kawan yang ada waktu senang je.
Waktu susah, berlambak lah alasan nya.
Aku muak.
Bosan.
HAHA.
Ok.
Waktu untuk bersuka ria dah habis.
Masa untuk berperang dengan diri sendiri.
Puasa dah nak dekat.
Jadual exam dah keluar.
Hoho.
Birthday aku x kena time paper.
Wayang dah settle.
Xmen dah tgok.
Spiderman dah.
Godzilla dah.
Maleficent mcm x minat.
Haha.
Ok, dah. Bye.


Instagram

aku dan blog

Daisypath Friendship tickers

oppss!

Daisypath Anniversary tickers

linkie ♥

ikut.ikut