Sunday, January 25, 2015

-Internship-

Assalamualaikum.
Hye blogger.com!
Hahahaha. I’m back!
Cehhh, macam la lama sangat aku x menaip. Ye idok ?
Last aku menaip, sebelum final exam. Time tu tgh study week.
Yela, x leh balik rumah kampung halaman.
Struggle untuk paper MAF.
Bukan aku nak berlagak aku bijak, tapi sebab aku x pandai.
Sebab tu lah aku kena study lebih sikit.
Sobs. Jealous tgok org balik rasmi MydinMall baru. Kahkahkahkah.
Aku takut nak hadapi kegagalan.
Tapi jika itu dugaan dari Nya, aku redha.
Usaha lagi. Tawakkal pada Yang Maha Esa.
Errmm. 1st February 2015. Tarikh keramat buat aku dan mereka part 7 sem depan.
Urghh. Sumpah aku takut.
Aku tak pernah weh kerja under orang.
Selama ni selalu aku kat atas. Dan mulai tarikh tu, aku di bawah.
Aku takut kena buli, aku takut kena kutuk.
Aku takut orang tahu kelemahan aku.
Aku jenis lambat pickup.
And then mama told me that the company said “kerja kat sini berat, kak noor
Urghhh. Korang paham tak perasaan aku ni. Huhhh
Tough for me actually. Really. Really.
I’m scared!
Aku buat internship di company yang buatkan akaun dan audit untuk SNB Sdn Bhd
Yesssss. Aku takut. Aku lembab! Lemau!
Nanti, mesti ada yang kutuk aku.
“huh anak seemnoor, belajar sampai degree, benda senang pun tak boleh buat”
Arghhhhhhh. Takuttt
X pe. Proses pembelajaran.
Positif K
Aishhhhhh. Kenapa la mama x kasi aku intern dekat company sendiri je.
Settled!
Hurmmmm. Takpe. Pengalaman mendewasakan kita !
Yeah.
2015.
Selamat tahun baru!
Dan juga tahun 2016 dah dekat juga! Makin la takut.
Mixed feeling actually.
Biar betik aku ni?
Tunang. Kahwin. Bla bla bla.
Ouchhhhh.
Seriously, I’m not ready.
Hahahaha. Tapi aku kena jugak!
Mama abah bagi masa sampai 2016 je.
Lepas tu aku kena kahwin.
Maybe orang akan cakap, cool kan mak bapak aku.
Suruh kahwin awal.
Yesss. Ma abah sangat open minded.
Bukan sebab apa pun.
Salah satu sebab aku berkawan dengan Kimi almost 5 years tanpa clash.
Clash of clan! Ehhh.
Yeah. Bukan aku nak bangga, x bangga pun.
Ma abah nak suruh aku kahwin cepat cepat.
Dan aku? Kimi?
Mana ada duit.
X pe. PTPTPU kan ada. LOL
Arghhh. Apa pun, tu kemudian aku fikir.
Aku dah draft bajet. Tapi semua mcm hmmmm.
Almaklum la demand tinggi. Taik.
Aku dah 23 tahun weyh.
Eiii. Tua. Hahahahahaha
SEKARANG aku fikir intern aku.
6 months!
As required by MIA.
Urghhh.
Perlu aku taip pasal apa aktiviti aku sepanjang dua minggu ni?
Hahahaha. Aku makan, tengok movie, tidur, bangun, makan, diet.
Diet? Yes. Aku tengah berusaha.
Kilogram bertambah. Comel berkurang.
Buruk!
Aku malas nak gi kedai mama.
Sebab bukan nya ada kerja pun untuk aku buat.
And pekerja akan bermuka muka.
Dan aku jadi annoyed.
Duk rumah, aku bosan. Nak diet tapi makanan sedap sedap plak.
Dan hari ni hari ketiga aku tak sentuh nasi.
Tapi aku makan benda mengarut. Hahaha
Bukan atkins. Tapi diet cara aku.
Aku nekad nak turunkan berat badan.
Nak maintain aja. 50 kg please!
Hahahahahahahahahahahahaha.
Ok dah la mencarut.
Bye uollss!
 K.H.
Instagram

aku dan blog

Daisypath Friendship tickers

oppss!

Daisypath Anniversary tickers

linkie ♥

ikut.ikut