Friday, September 11, 2015

- L.A.S.T -

Assalamualaikum
Hey blogger.com
Lama x jumpa.
Sibuk la sangat aku. Haha
Ok macam biasa, bila aku menaip maknanya aku ni baru je masuk semester baru.
Kan ?
Kalau tak, memang jarang la. Berdebu gitu la.
Hahaha. Btw, aku dah habis internship di MAAC.
Bagi aku tak de la perit sgt bekerja dengan orang.
Yela in reality I’m the boss, tapi bila berinternship for 6 months, herrrmmm, ikut je la.
Apa pun aku rasa puas, sbb aku diberi peluang untuk merasa hidup sebagai seorang pekerja.
X boleh lewat, awal sgt pun tak guna.
Habis intern, aku sambung kerja aku sebagai seorang bakal boss.
Kau ingat senang?
Hampir menangis je hari2.
Penat.
Tak ada masa untuk diri sendiri.
Bila cakap kat orang macam tu, orang akan cakap aku penting diri.
Haha, x pe, mereka tak tahu.
Yang tahu, aku sorang je.
All aspects aku kena jaga.
In term of accounts, mmg wajib la.
All those stupid gst things, lagi la nak gila.
Pasal pekerja.
Hurmmmm, masalah biasa aku.
Tak kan nak buang pekerja kan.
So brainwash, brainwash and brainwash.
Susah tahu?
Berurusan dengan manusia sangat lah susah.
Macam2 benda kena jaga, terutama perasaan.
Aku dah serik, aku dulu garang dengan pekerja2.
Ntah pape semua nak marah, sampai pekerja berlakon-lakon.
Last2 aku sakit hati.
So skrg aku decide utk hiraukan pekerja lama, focus on the new employees.
Even tak la seaktif usia mereka.
As always, math prob.
Dengan adik sendiri boleh la nak membebel math  x reti buat.
Dengan pekerja? Kang terhina pula. Ishhh.
Tup tap tup tap, mama nak buat diversification.
Hurmmm.
Sangat la mencabar.
Cooperative.
myIpo.
Kastam.
Banyak benda kena sacrifice.
Masa, tenaga, cost, kawan.
And my planned vacation too.
Haha. Sadis la sikit.
Tapi aku redha.
Tengok kawan pergi vacay.
Tengok kawan kahwin.
Tengok junior kahwin.
Hahaha. Gila tak jeles.
Tapi apa boleh buat?
Alhamdulillah, rezeki diorg.
Hehehehehe.
Ok. Cukup sampai situ.
Last sem, sem practical aku.
Sempat la berkenalan dgn beberapa kwn2 seusia dan mungkin lebih muda.
Buat kerja, gosip, gaduh.
Pening, loya, semua bersamalah. Kekonon.
Tapi yang paling aku rasa bersyukur sgt ialah aku kenal fara.
Hai fara!!!
Hahahaha. Girlfriend paling awesome la.
X kan ada masalah “nak makan kat mana eh?”
Sbb fara selalu ada jawapan.
Dan dia tahu aku bukan seorang yg gemarkan routine, cepat boring.
Sbb dia pun sama. Tapi bezanya, dia akan bgtau idea nak mkn kat mana.
Ok, I miss you fara.
Hahahaha.
Kawan yang selalu tolong aku bila account x balance.
Kawan yang selalu dengar apa masalah aku.
Kawan yang kalau kita boring, ajak lepak tepi pantai, dia on je.
Hohohoho.
The best la.
Tapi ada satu benda aku tak sempat buat dengan fara.
Mandi dekat lata payung setiu.
Haishhh. Maybe next time la kot. Hahahaha.
Erm, yang lelain? Jejaka?
Ada lah yang membantu.
Sikit2.
Yang cari pasal pun ada.
Hahaha.
Ok, malas nak taip.
Biar hilang gitu je memori gitu.
Sekadar kenal, memadai.
Hurm, btw ada satu perkara yang aku rasa kelakar.
I met ben. Yeah, for nine years. At last, I saw him.
Itu je. My last YM friend. HAHA.
Oh ye, aku tengah fight untuk semester akhir.
Akhir untuk degree.
BACC.
Sangatlah menggerunkan sebenarnya.
Dan agak sedikit terkejut.
Ingatkan tenang la sikit.
Tapi ada la jugak cabarannya.
Hahaha. Pape pun, face it first.
Comment, later.
Ok la. Lapar.
Haha.
Bai.
K.H.


Instagram

aku dan blog

Daisypath Friendship tickers

oppss!

Daisypath Anniversary tickers

linkie ♥

ikut.ikut