Friday, December 11, 2015

-It's gonna be the end-

Assalamualaikum..
Hye kembali!
Ok, nak taip psl apa ek
Entah knp aku rasa byk sgt benda nk cerita
Tp smpai satu saat, ko akan rasa
Kepada siapa ko nak cerita
Kepada siapa ko nak luahkan
Sebab cerita tu mungkin jemu didengar oleh sesetengah org
Nasib la khalifah, ko yg suka sgt nk bercerita dh kenapa?
Hahaha, nk buat cemana, sepsis rare la katekannn.
Ahaks.
Oleh kerana byk sgt cerita, last last aku lupa
Sbb time aku nk luahkan cerita yg tersirat di sudut hati..
Insan tersebut akan menjadi sgt bz.
Entah kenapa.
Aku pun tak pasti.
Hahahaha.
Dan aku lupa dan terus lupa.
Aku pernah juga bercita-cita nk jd novelis
Walaupun aku x suka baca novel cinta
Tp aku nk menulis tentang
Apa yg aku nmpk setiap hari
Apa yg aku rasa setiap waktu
Apa yg aku pendam setiap saat
Yes, aku tahu aku seorang pendengar yg setia
I heard a lot of love, friendship, work place story from people around
Mcm mcm.
Smpai satu saat, aku siap pikir cmne nak solve kan problem2 mereka
Sedangkan x related lgsung dgn hidup aku
TAPI
Aku suka je dgr cerita mereka
Sbb aku rasa aku dihargai
Konon mcm rasa “oh, aku wujud rupanya”
Hehehehehe
Aku pulak spesis bila duk sorg, mula la nk menegur hai sana hai sini
Hahahaha, spesis bisnes person la konon
Tapi kalau aku rasa aku tak nak cakap, jgn paksa ar
Aku pun bkn spesis ckp je x berenti sepanjang masa
Ada masa, aku cakap
Ada masa, aku diam
Aku sbnrnya lain dr aku yg dulu
Aku recall balik memori aku last 10 years ago
Aku sorg yg payah nak senyum
Payah nak ketawa
Semua aku rasa fake
Susah nak percaya pada org
Mungkin sbb dendam kesumat sekolah rendah
Aku suka je sekolah rendah aku
Hahahaha, ad dua sekolah plak tu
Tp aku sedih, lepas habis sekolah, semua kawan kira lost gitu je
Nasib la duk kelas firsttttt
Semua bijak, g skolah menengah hebat hebat
Aku jgk yg terperuk di sekolah yg x de org prnh dgor pun.
Aishhhhh
Sokey, sbb time skolah menengah, ada jugak la bakti aku dlm majalah skolah
Fuyoohhhhh, kemon la.
X kan typist mcm aku ni x tulis sajak kotttt
Try la buka majalah sekolah Le’Best First Edition !
Tadaaaaaa, Khalifah kottt.
Lol
Mujur x submit cerpen yg aku tulis haaa
Ehemmm, aku prnah tulis cerpen kot
Tragis pulak cerita dia haaaaa
Yg pasti cerpen tu mmg seriously lawak bila ko baca balik time skrg
Mmg aku rasa bodoh gila
Gila tinggi imagination aku
Perghhhh
X pe, cerpen tu aku simpan je la
Mmg gila la nk publish kan
Tp terpikir gak kekadang nk post kat PTS One.
Kot kot la boleh jd short novel, baiki ayat sikit
Bab kata org, IDEA tu ada.
Ok ok. Stop recalling the memories.



Rasa mcm tak percaya je aku dh nak habis degree.
Lagi 4 hari pergi kelas, and then tadaaa habis
Habis!
Aku cuma perlu g kelas ngaji je pasni
Kelas umrah
Dan kelas Haji
Wahhhhh.
Oh, maybe kelas ibu mengandung.
Kahkahkah
Byk gila kenangan weyh
Terutama dengan mereka2 yg berada di sisi selama hampir 6 tahun wei
Selama tu jugak la aku dgn hakimi
Woahhhhh
Terima kasih Aqila,Asha,Teha, Hany, Ziera,Wookie,Dibah dan mereka2 yang lain
Luvvvv u la
Pasni semua dah nak masuk kerja
X leh dah nak enjoy lepak2 shopping mall
Tgok wayang
Makan depan laptop tgok triplet,twin dan running man
Jejalan kat tesco pakai seluar tido
Gi round pasar malam 4-5 rounds
Berebut mesin basuh
Berebut dapur nak masak
Makan roti bakar
Makan maggi (kebas maggi dibah)
Gossip gossip hangat
Bincang kes GST, kes jibby
Hahahaha, byk lg la
So, selamat bekerja la kwn2 sekalian alam
Kepada yg nak smbung master, I wish u all the best and good luck babes!
Aku?
Masuk kerja, kahwin, anak, gi Mekah, beli rumah, beli kereta.
Tu je kot aim aku.
Cliche kan ?
Hahaha.
Dah la.
Nak buat assignment.
Bai.
Love, K.H.

No comments:

Instagram

aku dan blog

Daisypath Friendship tickers

oppss!

Daisypath Anniversary tickers

linkie ♥

ikut.ikut