Saturday, August 6, 2016

-Terasa.Nak.Menaip-

Assalamualaikum
Waalaikummussalammm.
hahaha
biasa la khalifah ni bila menaip waktu mcm ni
maknanya dia tgh byk berfikir
yes
mmg byk pn benda aku tgh pkir
mcm mcm
smpai kdg kdg terbawa smpai ke dlm mimpi
pastu rasa nak cepat2 bgun
sbb mimpi jenis rare cenggini kalau boleh x nak hadap
hahahaha
tahun 2016...
lepas habis je final paper, start real life pulak
aku start balik ganu je, hadap kastam
isu kokanun
dlm pada masa yg sama lembaga lembaga ngeri dtg
hadap satu2
telan telan luah balik
pastu dtg pulak peguam2
dlm pada masa yg sama dtg juga yg konon nk membantu
but smpai skrg, bayang pun tade
btw ada good news juga
bangunan dh dpt
dh boleh beroperasi bulan 6
hotel bulan 7 dh beroperasi
alhamdulillah
hari tu, masa sibuk2 nak pindah kedai
dtg lah seorg hamba Allah ni
nak sewa bangunan yg seem noor sewa dulu
dia dtg sbb mama offer besi penutup kedai kat blkg
then mamat ni dtg test la besi tu
dia ckp dia tamau sbb besi tu kosong, senang je org nk pecah masuk
ok2 fine
so aku ok je
pastu dia start ckp berlagak
aku ni jenis x leh kalah
aku lawan
dia ckp knp x hired consultant
sng sikit urusan pindah2
ni nak pindah esok lusa baru start mengemas
dia siap ckp, TAK AKAN SEMPAT KOSONGKAN KEDAI DALAM MASA DUA HARI
perghhh panas otak aku
sbb kami kena keluar last 31 Mei
then aku ckp kat mama
mama ckp, SEMPAT
aku bls balik kat dia, bila nak beroperasi encik?
sempat ke renovate bulan puasa??
dan kau tahu?
sampai hari ni duk renovate sana sini, x leh beroperasi langsung
dia siap ckp dia ada consultant boleh setel cepat
in the end, kakakakakaka je la
dia siap ckp seem noor old style
 x de idea moden kan kedai
ala kau buat kedai printing, mesti la nak modern2
batik ni tradisional la sengal selengaaaa
last2 aku bengang, 
aku ckp dgn penuh sinis sambil menahan marah
"x pela encik, old style pun old style la, asalkan byr bangunan, jd hak milik, penat ah sewa je kan?"
DIAM dia, siap ckp balik dulu, wish the best for me and for seem noor.
tq encik kedai printing yg take over tapak seem noor 15 tahun tu.
i wish u all the best tu, lagak tu simpan
kita meniaga biar humble
tp kekadang nak hadap manusia gini, humble letak belakang
lawan dulu guna ilmu yg ada
haaaaaa
kalau nak kalah dah, tukar topic
yedak?
hahahaha
ok setel pasal tu

dlm kesibukan menguruskan syarikat
hari result smpai
bammmm failed for FAR600.
sebulan duduk tak tenang
supp paper la jwbnyaaaa
fuhhhh
supp pn bkn main supp
soklan puiiii susah nak mati jugak
byr RM100
masuk exam, tulissss
tunggu result keluar dlm seminggu
dlm seminggu tu, mohon doa byk2, jgn bg uitm call
uitm call tanda kau gagal lagi, EXTEND
bammmm
alhamdulillah TM(completed)
boleh kawin yeahhh
tipu

ok setel yg tu, hadap pulak peguam
sign sana sini
cop jari sana sini
g bank sana sini
discusss sana sini
jmpa pegawai bank
bincang2
tup tap tup tap

tadaaaaa WISMA SEEM NOOR
HOTEL SEEM NOOR
SEEM NOOR BATEK

hutang toksah tolong fikir, biar kami kami je
tgh kejar sana sini jualan
kena kejar lagi la
everyday bank called
fuhhh nanya
mmg perit la bg aku
aku ckp ngn mama
dulu masa mama umur gini pun mama struggle byk mana
so aku trima je masalah gini
cuma status mama dulu dgn aku akmal
beza wooo
kami dh mcm bos bos
ramai staff kena handle
sorg2 plak jenis cepat terasa
x leh salah ckp
hmmmmphhh

pastu skrg tgh ada jualan kat ECM kuantan
sales droppppp
mana tak susah hati aku
kalau boleh nak la jgk seribu lebih sehari
ni dua tiga ratss shari
oh sadissss
ekonomi teruk gilosss
hotel ada la sorg dua yg check in
muka stress je
tgok cermin rasa x de mood
sbb muka nmpak tua
waaaaaa
td call semua spy
tny staff aku buat keje x?
ke duk saje main fon?
spy ckp, dorg buat keje
cuma lane tu x de org lalu
hmmm
penin
target 20 ribu kot
x lepas
sedihnyaaaaaaa
susah hati

mama abah dpt g haji tahun ni
sbb tu aku agak resah gelisah
tkot x smpat handle
tgn plak dua je
inshaAllah boleh
jgn mengalahhhh
aminnn

Jap, meh aku share gmbar

Gambar first warga kerja seem noor
Selama 20 tahun penubuhan, ni kali pertama. 
Sadiss lagi 

dah malas menaip
k la ngntuk da
bye


k/h.

No comments:

Instagram

aku dan blog

Daisypath Friendship tickers

oppss!

Daisypath Anniversary tickers

linkie ♥

ikut.ikut